نیازی به واردات جوجه نداریم/ هشدار درباره التهاب مجدد قیمت مرغ در بازار
نائبرئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی گفت: بنابر آمار تولید جوجه ۱۰ درصد کاهش یافته است که امیدوار هستیم با افزایش سن کشتار، این کسری جبران شود.
به گزارش تجارتنیوز ، حبیب اسداللهنژاد، از کاهش ۱۰درصدی تولید جوجه خبر داد و گفت: اگر از پتانسیل تولید جوجه بهدرستی استفاده کنیم، نهتنها نیازی به واردات نداریم، بلکه همیشه صادرات تخممرغ نطفهدار داریم که در برخی مواقع مدیریت ناصحیح باعث شده است مزیت صادرات از بین رود.
اسداللهنژاد با بیان اینکه نیازی به واردات تخممرغ نطفهدار و جوجه یکروزه نیست، گفت: با توجه به ممنوعیت صادرات جوجه باید مشخص شود که جوجههایی که بدون مجوز از واحد مرغ مادر خارج شدند، کجا رفتهاند؟ چرا که با احتمال پدیده قاچاق، عرضه جوجه کاهش یافته است.
این مقام مسئول نرخ مصوب هر قطعه جوجه یکروزه را ۴ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: هماکنون هر قطعه جوجه با نرخ ۶ تا ۷ هزار تومان در بازار عرضه میشود.
وی از کمبود شدید جوجه خبر داد و گفت: علیرغم اختلاف ۲هزارتومانی قیمت مصوب با نرخ بازار، اما در برخی مواقع امکان تامین با این نرخ هم وجود ندارد که این موضوع تولیدکنندگان را دچار چالش کرده است.
اسداللهنژاد ادامه داد: بنابر آخرین آمار تا ۲۴ فروردین حدود ۸۰ میلیون قطعه جوجهریزی در واحدهای مرغداری صورت گرفت که با میزان ۱۲۵ میلیون جوجهریزی ستاد تنظیم بازار اختلاف دارد که بدین ترتیب انحراف در آمار وجود دارد و حدود ۱۰ میلیون قطعه جوجه انحراف بهوجود آمده است که رقم کمی نیست.
اسداللهزاده با بیان اینکه ماهانه ۱۲۵ تا ۱۲۷ میلیون قطعه جوجهریزی شده است، گفت: با توجه به نیاز مرغ کشور، این میزان جوجهریزی جوابگوی نیاز داخل است.
وی با اشاره به تأثیر قاچاق جوجه یکروزه بر بازار مرغ افزود: قاچاق جوجه یکروزه بهعنوان موجود زنده همانند قاچاق آهنآلات و دیگر کالاها نیست که بهسهولت در بازار اثر بگذارد.
وی گفت: توزیع نهادههای دامی از دیگر مشکلات است که نرخ مشخص و مصوب از سوی دولت ندارد و از دیگر مشکلات افزایش قیمت مرغ ناشی از عدم تناسب بین تولید جوجه و مصرف جوجه است، چون جوجه باید در یک پروسه مشخص تبدیل به مرغ مادر شود و شاهد این هستیم که تولید جوجه از مصرف آن عقبتر افتاده است که بدین ترتیب احتمال چالش و التهاب مجدد بازار در هفتههای آتی دور از انتظار نیست.
منبع: تسنیم
نظرات