فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۵۶۵۱

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

مرگ میلیون‌ها پرنده در آلاسکا/ فاجعه‌ای محیط‌زیستی در پی افزایش دمای اقیانوس‌ها

مرگ میلیون‌ها پرنده در آلاسکا/ فاجعه‌ای محیط‌زیستی در پی افزایش دمای اقیانوس‌ها

​چگونه گرمایش جهانی و افزایش دمای اقیانوس‌ها نیمی پرندگان دریایی را در اطراف آلاسکا از بین برد؟

به گزارش تجارت نیوز،

گرمایش جهانی و افزایش دمای اقیانوس‌ها تهدیدی جدی برای اکوسیستم‌های دریایی محسوب می‌شوند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد بر اثر موج گرمای دریایی بی‌سابقه‌ای که طی سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ شمال شرق اقیانوس آرام را درنوردید، حدود نیمی از جمعیت پرندگان دریایی در آلاسکا، به‌ویژه گونه‌ای به نام گیله مات نوک قلمی، از بین رفتند. این مطالعه تصویری نگران‌کننده از اثر تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن بر حیات وحش به دست می‌دهد.

پیدا شدن اولین نشانه‌ها

نخستین شواهد این فاجعه، اجساد پرندگان دریایی بود که به سواحل آلاسکا و حتی کالیفرنیا کشیده شدند. این پرندگان سیاه و سفید براق، به‌ طور طبیعی بیشتر عمر خود را دور از خشکی و روی دریا می‌گذرانند اما در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، مقامات حدود ۶۲ هزار پرنده مرده را پیدا کردند. در ابتدا، تعداد مرگ‌ومیرها کمتر تخمین زده می‌شد، اما تحقیقات اخیر نشان داد حدود چهار میلیون پرنده، معادل نیمی از کل جمعیت گیله مات نوک قلمی‌های منطقه، جان خود را از دست داده‌اند.

پرنده های آلاسکا
کاهش جمعیت پرندگان آلاسکا در پی افزایش دمای اقیانوس ها

افزایش دمای اقیانوس؛ مقصر اصلی مرگ پرندگان آلاسکا

علت اصلی این فاجعه، توده‌ای عظیم و گرم از آب موسوم به "Blob" بود که به دلیل گرمایش جهانی در شمال شرقی اقیانوس آرام شکل گرفت. این گرمای غیرعادی، کل اکوسیستم را تحت تأثیر قرار داد؛ از پلانکتون‌های کوچک گرفته تا ماهی‌ها و نهنگ‌های بزرگ. فروپاشی جمعیت ماهی‌ها که منبع اصلی غذای گیله مات نوک قلمی‌ها هستند، باعث شد این پرندگان نتوانند به غذای کافی دسترسی پیدا کنند و در نهایت از گرسنگی بمیرند.

به نقل از نیویورک‌تایمز، همچنین دانشمندان دریافتند حدود نیمی از قورباغه‌های آلاسکا در نتیجه افزایش دمای اقیانوس‌ها مرده‌اند.دانشمندان می‌گویند این ایالت محل زندگی حدود یک‌چهارم قتل‌های رایج در جهان است.

اثر طولانی‌مدت و عدم بهبود

هشت سال پس از این رویداد، دانشمندان هیچ نشانه‌ای از بهبود جمعیت این گونه از پرندگان مشاهده نکرده‌اند. هدر رنر، زیست‌شناس و یکی از نویسندگان مطالعه، می‌گوید: «امیدواریم با بهبود شرایط، این پرندگان بتوانند به زندگی عادی خود بازگردند. اما مشکل اینجاست که انتظار می‌رود این رویدادها در آینده به دفعات بیشتری رخ دهند.»

پیامدهای گرمایش اقیانوس

اقیانوس‌های جهان بیش از ۹۰ درصد گرمای اضافی تولیدشده به وسیله فعالیت‌های انسانی مانند سوزاندن سوخت‌های فسیلی را جذب می‌کنند. این گرما به اکوسیستم‌های دریایی مانند صخره‌های مرجانی و جنگل‌های کلپ آسیب‌های جدی وارد کرده است. تحقیقات نشان می‌دهد در آینده نزدیک، افزایش دمای سطح اقیانوس‌ها بیشتر خواهد شد و موج‌های گرمایی دریایی مانند «Blob» بیشتر تکرار می‌شوند.

دیدگاه متخصصان

مارک مالوری، زیست‌شناس پرندگان دریایی، دراین‌باره می‌گوید یافته‌های جدید اهمیت داده‌های بلندمدت را نشان می‌دهد. او مقایسه‌ای میان این اتفاق و بحران صید بی‌رویه ماهی‌ها در اقیانوس اطلس در نیوفاندلند انجام می‌دهد. این زیست‌شناس هشدار می‌دهد: «دهه‌ها پس از آن فاجعه، اکوسیستم هنوز احیا نشده است. ما ممکن است اکنون در مراحل اولیه یک بحران مشابه در آلاسکا باشیم.»

این مطالعه نشان می‌دهد اثر گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی بر اکوسیستم‌های دریایی بسیار جدی است. موج‌های گرمای دریایی به شکل غیرمستقیم باعث از دست رفتن منابع غذایی برای پرندگان و گونه‌های دیگر می‌شوند و جمعیت آنها را به خطر می‌اندازند.

این یافته‌ها هشداری است برای جامعه جهانی تا اقدامات فوری‌تری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و حفاظت از اکوسیستم‌های حساس دریایی انجام دهد. اگر این روند ادامه یابد، فجایع مشابهی در آینده تکرار خواهد شد و بسیاری از گونه‌های دریایی در معرض انقراض قرار خواهند گرفت.

اخبار حوزه محیط‌زیست و تغییرات اقلیمی را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار