خبر مهم:

کد مطلب: ۱۵۴۹۴۷

تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد تومانی نظام بانکی به صنعت

تسهیلات 50 هزار میلیارد تومانی نظام بانکی به صنعت

رییس کل بانک مرکزی گفت: نظام بانکی کشور در سال جاری 50 هزار میلیارد تومان برای رونق تولید و کمک به بنگاه‌های کوچک و متوسط هزینه خواهد کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی اله سیف که به مناسبت هفته دولت به همراه معاونان و مدیران و جمعی از مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانک‌ها به استان خراسان جنوبی سفر کرده است، در جلسه شورای هماهنگی بانک‌های استان خراسان جنوبی ضمن تقدیر از عملکرد نظام بانکی در حمایت از فعالیت‌های تولیدی در سال گذشته گفت: در طرح حمایت از بنگاه های‌کوچک و متوسط و با همراهی شبکه بانکی ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۴ هزار و ۵۰۰ واحد اقتصادی در اقصی نقاط کشور اعطا شد که این امر به تحقق رشد و رونق اقتصادی در کشور کمک کرد.
رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصدی در سال گذشته گفت: برخی معتقدند که رشد اقتصادی سال ۱۳۹۵ در سایه افزایش صادرات نفت حاصل شده، این در حالی است که رشد اقتصادی بدون احتساب بخش نفت نیز ۳.۳ درصد است؛ در کنار این مهم و با نگاهی به چهار فصل سال گذشته، به اهمیت و نقش پررنگ بخش غیرنفتی در تحقق رشد اقتصادی پی می بریم؛ بدین معنا که رشد بدون نفت از منفی ۱.۸ درصد در فصل اول به ۵.۶ درصد در پایان فصل چهارم رسیده است. این روند نشان از تحرک اقتصادی در فعالیت های تولید دارد که امیدواریم پویایی مجددا در سال جاری و در سایر بخش‌های اقتصادی نیز رقم بخورد. البته پیشی‌بینی‌ها حاکی از آن است که رشد اقتصادی در سال جاری بیش از ۵ درصد باشد.

سیف خواستار تأمین مالی پروژه‌ها با بررسی‌های اقتصادی جامع از سوی بانک‌ها شد و گفت: در دانش تأمین مالی، منابع محدود به واسطه اولویت‌بندی و رتبه‌بندی به پروژه‌های با بازدهی مناسب تخصیص می‌یابد. البته آنچه در این میان حائز اهمیت است باید اشتغال‌زایی جوانان را نیز مدنظر قرار دهیم. خوشبختانه دولت در سال گذشته و با ایجاد سالانه بیش از ٦٠٠ هزار فرصت شغلی به دستاوردهای خوبی در زمینه اشتغال‌زایی دست یافته است. البته اقتصاد کشورمان برای غلبه بر بیکاری نیازمند دستیابی به حداقل ۹۰۰ هزار فرصت شغلی در سال است.

۹۰درصد تامین مالی اقتصاد بر دوش نظام بانکی است

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به کارکرد بازار سرمایه و پول عنوان کرد: در دنیا تأمین مالی پروژه های کلان و بلندمدت برعهده بازار سرمایه است و از طرف دیگر نیازهای کوتاه مدت و تأمین بنگاه‌های کوچک و متوسط از طریق نظام بانکی انجام می شود. اما به دلیل اینکه بازار سرمایه در سال‌های گذشته در شرایطی مطلوبی برای تأمین سرمایه پروژه‌ها برخوردار نبود، از این رو در حال حاضر نزدیک به ۹۰ درصد تأمین مالی اقتصاد بر دوش نظام بانکی است. این بار سنگین در تأمین خدمات موجب می شود بانک‌ها و موسسات اعتباری آنگونه که باید نتوانند وظایف خود را در قبال بنگاه های کوچک و متوسط ایفا کنند.

سیف با بیان اینکه تنها ایده‌ای که برای تامین مالی بنگاه‌ها وجود دارد اتکا به منابع بانکی است افزود: این موضوع مشکلاتی را ایجاد می‌کند که بانک‌ها قادر نخواهند بود به خوبی از بنگاه های کوچک و متوسط حمایت کنند، ضمن آنکه باید یادآور شد توجه به این مسائل در اقتصاد هر کشوری مهم و حائز اهمیت است.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه در برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای سال ۱۳۹۶ نظام بانکی ۵۰ هزار میلیارد تومان با هدف رونق اقتصادی، حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط و ایجاد اشتغال در نظر گرفته است و به عنوان یک هدف جدی عملیاتی خواهد شد، تصریح کرد: از این میزان ۲۰ هزار میلیارد تومان برای بنگاه‌های کوچک و متوسط و سرمایه در گردش آنها، ۱۰ هزار میلیارد تومان برای نوسازی خطوط تولیدی این واحدها و ۲۰ هزار میلیارد تومان نیز برای ایجاد اشتغال در اقصی نقاط کشور در نظر گرفته شده است.

وی افزود: سازوكارهای عملیاتی این تسهیلات ابلاغ شده است و بانک‌ها در سال جاري نيز عزم خویش را برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال جزم کرده‌اند تا در پایان سال به آثار مثبت و شاخص های قابل اعتنا دست یابيم. سازوكارهای اجرایی این موضوع مانند روال سال گذشته است، به این صورت که هر بنگاه کوچک و متوسطی که نیازمند سرمایه در گردش است و خط تولید آن آماده به کار است، لیکن بدلیل عدم نقدینگی توانایی تامین مواد اولیه یا پرداخت دستمزد پرسنل خود را ندارد در اولویت دریافت تسهیلات قرار دارند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.