فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۰۹۲۷

ارز توافقی می‌تواند کسری بودجه دولت را هم جبران کند

ارز توافقی می‌تواند کسری بودجه دولت را هم جبران کند

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: زمانی می‌توان به راه‌اندازی بازار ارز توافقی و تأثیر آن بر اقتصاد و سیاست‌های ارزی امیدوار بود که این بازار بتواند به خوبی عمق بگیرد

به گزارش تجارت نیوز،

یک کارشناس حوزه مالی گفت: بازار ارز توافقی می‌تواند به کنترل بیشتر و بهتر قیمت‌ها نیز منجر شود و حتی در بعضی موارد به دولت این توان را بدهد تا کسری بودجه خود را کنترل کند.

سعید اسلامی بیدگلی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی  در خصوص راه‌اندازی تالار ارز توافقی اظهار داشت: مهمترین نکته‌ای که باید در این خصوص به آن توجه و تمرکز شود، حذف رانت است. مطمئناً اگر بازار ارز توافقی باعث حذف رانت‌های حاصل از اختلاف قیمت انواع ارز باشد و با هر ساز کاری باعث کاهش این فاصله شود، می‌توان آن‌را گامی مهم و سازنده دانست.

وی ادامه داد: ارز توافقی می‌تواند به کنترل بیشتر و بهتر قیمت‌ها نیز منجر شود و حتی در بعضی موارد به دولت این توان را بدهد تا کسری بودجه خود را کنترل کند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه نباید چنین اقداماتی فقط در حد راه‌اندازی و فعالیت موقت باشد، گفت: زمانی می‌توان به راه‌اندازی بازار ارز توافقی و تأثیر آن بر اقتصاد و سیاست‌های ارزی امیدوار بود که این بازار بتواند به خوبی عمق بگیرد. در واقع ما در سال‌های گذشته شاهد بودیم اقدامات نسبتاً مشابهی انجام شد، اما نهایتاً نتوانستند عمق خوبی داشته باشند و در ادامه نیز رفته رفته در بازار کوچک و بی‌اثر شدند. بدین ترتیب سهم آنها در بازارها کم شد و در نهایت نیز رقابت را به فاصله رانتی باختند و حذف شدند.

وی افزود: به همین دلیل چنین تصمیماتی به تنهایی کافی نیست و نیاز دارد دولت نیز به موضوع توجه و تمرکز کافی داشته باشد.

اسلامی بیدگلی با اشاره به مزیت اوراق گام گفت: زنجیره تأمین مالی در ایران عملاً قفل شده که دلیل آن هم نرخ بهره و کمبود نقدینگی است. مطمئناً اوراق گام می‌تواند بخشی از این مشکلات را حل کند، هرچند در فاز قبلی با مشکل در نهادهای داخل زنجیره خود مواجه بود که بازار پر رونقی نداشت. به هر حال اگر اوراق گام به درستی اجرایی و منجر به تأمین مالی شود، احتمالاً شرکت‌های بزرگ شانس بیشتری در منتفع شدن از تأمین مالی خواهند داشت.

وی در خصوص نتایج انتخابات آمریکا و تأثیر آن بر اقتصاد ایران نیز گفت: اقتصاد ایران در چند ماه اخیر با سطح جدیدی از ریسک مواجه شده که دلیل اصلی آن درگیری و تنش‌های منطقه‌ای است. البته ایران طی سال‌های گذشته درک و تجربه خوبی از این مسائل دارد که معتقدم هم اکنون نیز در حال ورود به مرحله ریسک جدیدی هستیم. در کل باید گفت که شاید اقتصاد ایران در کوتاه مدت نسبت به انتخاب ترامپ عکس‌العمل منفی نشان دهد؛ اما پایدار نخواهد ماند.

اسلامی بیدگلی خاطر نشان کرد: ما چندین سال تورم بالا و شوک‌های مختلفی را تجربه کرده‌ایم که از آنها به خوبی عبور کردیم. در این راستا اگر تیم اقتصادی دولت بتواند با تکیه بر این تجربیات در حوزه سیاست‌گذاری و بازگشت به بازارهای بین المللی به خوبی عمل کند، می‌توان کمترین تلاطم و نوسان را در آینده داشت.

منبع : مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار