خبر مهم:

کد مطلب: ۴۶۷۰۶۶

خروج سایپا از صندوق‌های ETF صحت دارد؟

خروج سایپا از صندوق‌های ETF صحت دارد؟

معاون سازمان خصوصی‌سازی خبر خروج سهام شرکت خودروسازی سایپا از صندوق‌های ETF را تکذیب کرد و گفت: برنامه این است که اقدامات اجرایی دومین صندوق‌ای تی اف، در تابستان صورت بگیرد، داراسوم که به‌ای تی اف خودرویی و فلزی معروف است از ترکیب سهام چهار شرکت، ملی مس ایران، فولاد مبارکه، ایران خودرو و سایپا ایجاد خواهد شد که برنامه ریزی‌های لازم برای پذیرش این صندوق در سه ماهه سوم سال در حال انجام است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، از ساعتی قبل خبری در فضایی مجازی مبنی بر خروج سهام شرکت خودروسازی سایپا از صندوق‌‌های ETF مطرح شده است، این موضوع زمینه نگرانی سهامداران سایپا را به دلیل افت احتمالی سهام این شرکت در بورس را فراهم کرده است.

حسن علایی، معاون امور واگذاری سهام و بنگاه‌های سازمان خصوصی سازی در خصوص صندوق‌های معامله پذیر (ای تی اف) دولتی اظهار کرد: مطابق قانون بودجه سال ۹۹ و تبصره دو قانون و مصوبه هیئت وزیران، پذیرش سه صندوق سرمایه گذاری معامله پذیر (ای تی اف) در سال جاری به وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی ابلاغ شده است.

وی در خصوص دومین صندوق‌ای تی اف دولتی اظهار کرد: اقدامات پذیره نویسی دومین صندوق‌ای تی اف دوم که مربوط به شرکت‌های پالایشی است در حال انجام است و به این ترتیب ۱۵ درصد از سهام چهار پالایشگاه، تبریز، بندرعباس، اصفهان و تهران در این صندوق عرضه خواهد شد.

معاون امور واگذاری سهام و بنگاه‌ها گفت: برنامه این است که اقدامات اجرایی دومین صندوق‌ای تی اف، در تابستان صورت بگیرد.

وی در خصوص سومین‌ای تی اف دولتی خاطرنشان کرد: داراسوم که به‌ای تی اف خودرویی و فلزی معروف است از ترکیب سهام چهار شرکت، ملی مس ایران، فولاد مبارکه، ایران خودرو و سایپا ایجاد خواهد شد که برنامه ریزی‌های لازم برای پذیرش این صندوق در سه ماهه سوم سال در حال انجام است.

علایی خاطرنشان کرد: عرضه سهام این شرکت‌ها از طریق صندوق‌های ETF در بورس تصویب قانون و مصوبه هیات وزیران است، به همین دلیل عرضه آنها باید به طور حتم امسال در بورس انجام شود.

یکی از برنامه‌های مهم پیش‌روی دولت برای بازار سهام، عرضه صندوق‌های قابل معامله (ETF) به بورس است که بسیاری از کارشناسان معتقدند این اقدام دولت در کنار دیگر حمایت‌هایی که صورت گرفته می‌تواند در ارتباط با عمق بخشیدن به معاملات بازار و جهش قیمت سهام شرکت‌های دیگر تاثیرگذار باشد و این صندوق‌ها با هدف دسترسی اکثریت مردم به بازار سرمایه و ارتقای وضعیت اقتصادی خانواده‌ها از سوی دولت عرضه خواهد شد.

با توجه به چنین تصمیمی، پذیره‌نویسی نخستین مرحله واگذاری سهام دولتی در قالب صندوق‌های قابل معامله بورسی که شامل سهام سه بانک ملت، تجارت و صادرات و دو بیمه البرز و اتکایی بود از روز یکشنبه (۱۴ اردیبهشت) آغاز و تا ساعت ١۶ (۳۱ اردیبهشت) ادامه داشت که با استقبال نزدیک به سه و نیم میلیون سهامدار روبرو شد و تاکنون بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) در بورس است.

طبق صحبت‌های انجام شده، مرحله دوم از صندوق‌های ETF با سهام پالایشی‌ها تا پایان تابستان و مرحله سوم آن که شامل سهام خودرو و فلزی‌ها است در آذر ماه عرضه خواهد شد.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.