کد مطلب: ۷۴۲۲۸۴

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

واکنش‌ها به نامه خاندوزی ادامه دارد/زنگنه: بانک مرکزی در ماجرای بازار ارز فرافکنی نکند!

واکنش‌ها به نامه خاندوزی ادامه دارد/زنگنه: بانک مرکزی در ماجرای بازار ارز فرافکنی نکند!

روز گذشته همزمان با فتح کانال جدید توسط نرخ دلار، احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد دم از ارسال نامه‌ای به رئیس مجلس زد که در آن از وی خواسته بود هر چه سریع‌تر قانون مالیات بر عایدی سرمایه به تصویب برسد. این نامه واکنش‌های زیادی را به همراه داشته است.

به گزارش تجارت‌نیوز، در حالی‌که واکنش‌ها نسبت به وضعیت بازارها بالا گرفته و تا پیشنهاد اعدام سران مفاسد اقتصادی در مجلس کشیده شده است، روز گذشته همزمان با فتح کانال جدید توسط نرخ دلار، احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد دم از ارسال نامه‌ای به رئیس مجلس زد که در آن از وی خواسته بود هر چه سریع‌تر قانون مالیات بر عایدی سرمایه به تصویب برسد. اما ماجرا همین جا به پایان نرسید و بعد از اتمام سخنرانی وزیر، نمایندگان مجلس نسبت به طرح این موضوع واکنش نشان داده‌اند.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یکی از این افراد است که در واکنشی صریح به انتشار نامه وزیر اقتصاد به مجلس برای تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه، می‌گوید: «بانک مرکزی پای مسئولیت خود بایستد و از ارزش پول ملی صیانت کند.»

بر اساس این گزارش، واکنش محسن زنگنه در حاشیه نشست علنی صبح دیروز با اشاره به درخواست خاندوزی، وزیر اقتصاد از مجلس برای تسریع در تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه و میزان تأثیر آن در بازار و مدیریت نرخ ارز، شامل سه نکته است. اول اینکه با معافیت‌هایی که در طرح فعلی کمیسیون اقتصادی مطرح است، عملا شاید مالیات بر عایدی سرمایه تنها شامل یک درصد از جمعیت کشور شود.

زنگنه درباره نکته دوم می‌گوید: قانون خوب اجرای خوب نیز می‌خواهد. ما قوانین خوبی در مجلس یازدهم و پیش از آن داشتیم اما در حوزه اجرا به خوبی اجرا نشد؛ مثل قانون مالیات بر خانه‌های خالی که می‌توانست در حوزه بازار مسکن بسیار موثر باشد. همچنین مالیات بر خانه‌ و خودروهای لوکس را داشتیم که آن هم به درستی اجرا نشد و تحققی در بودجه ۱۴۰۲ برای آن نمی‌بینیم.

او درباره نکته سوم هم تاکید می‌کند که ملاحظات اجتماعی و میدانی برای بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه باید در نظر گرفته شود. کلیات این طرح تصویب شده اما بررسی جزئیات آن مدتی در کمیسیون اقتصادی به طول انجامید، چرا که اگر ملاحظات اجتماعی آن را در نظر نگیریم، چه‌بسا خودش باعث فرار سرمایه از کشور و تحقق نیافتن سرمایه‌گذاری در کشور شود.

زنگنه در ادامه با بیان اینکه همگان بر اصل این قانون متفق‌القول هستند اما باید ملاحظات موجود در بررسی آن در کمیسیون اقتصادی هم صورت می‌گرفت که باعث طولانی‌شدن روند بررسی آن شد، گفت: از سوی دیگر، اینکه وضعیت ارز را به قانون مالیات بر عایدی سرمایه ارتباط دهیم، بی‌انصافی است و خیلی در حوزه اخلاق سیاسی پسندیده نیست که این مسائل را میان مجلس و دولت پاس بدهیم.

بانک مرکزی به وظیفه خود عمل کند

زنگنه در ادامه اظهاراتش به وظیفه بانک مرکزی اشاره می‌کند و در این باره می‌گوید: «بانک مرکزی در همه دنیا مکلف است از ارزش پول ملی صیانت کند، چرا که همه ابزارها از نرخ بهره، انضباط مالی بانک‌ها تا بازارگردانی بازار ارز و غیره را نیز در اختیار دارد. از این رو، از طرفی ابزار در اختیار بانک مرکزی است و از سوی دیگر در ۴۰ سال گذشته کشور ما جنگ، تحریم و … را به خود دیده است.

وی یادآور شد: در دنیا نیز خیلی از کشورها این شرایط را دارند که نمونه آن روسیه است که آقای صالح‌آبادی هم به آن اشاره کرده است. این مسائل ممکن است اتفاق بیفتند، از این رو بانک مرکزی باید این مسئولیت را بپذیرد و به‌جای فرافکنی و حواله دادن به جاهای دیگر پای آن بایستد.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: این اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که در دولت قبل هم وقتی بازار ارز بر هم می‌ریخت، همین عزیزانی که امروز در مسند کار هستند قطعا نقش بانک مرکزی و وزارت اقتصاد را در وضع بازار ارز بی‌تاثیر نمی‌دانستند.

مشوق مالیاتی ارائه شود

علی جدی، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم فرد دیگری است که به نامه خاندوزی واکنش نشان داده است. او اما با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه به سمت تولید می‌رود، تاکید کرده است: «بر همین اساس باید برای فعالان اقتصادی در این زمینه مشوق در نظر گرفته شود.»

انتشار نامه در اوج التهاب بازارها

بر اساس این گزارش، اواسط شهریورماه امسال، وزیر اقتصاد نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس نوشت و از او خواست به منظور کاهش سوداگری در بازارهای مختلف طرح مالیات بر عایدی سرمایه هر چه زودتر عملیاتی شود. این در حالیست که طی روزهای گذشته بازارهای مختلف متاثر از نوسانات پیچیده در بازار ارز در التهاب به سر می‌برند و در این بین هنوز معلوم نشده که آیا اینبار طرح مالیات بر عایدی سرمایه روی غلتک می‌افتد، یا بار دیگر به مانند چند دوره قبل اجرای آن به زمان دیگری موکول خواهد شد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.