تعاونیها ضامن کسبوکار پایدار در روستاها
معاون وزیر تعاون میگوید تعاونیها بهترین راه تجمیع سرمایهها و منابع خرد در مناطق محروم و روستایی هستند. او معتقد است اجرای طرح اشتغال هزار روستا-هزار تعاونی موجب رفع فقر و محرومیت و ایجاد اشتغال پایدار در نقاط روستایی میشود.
سیدحمید کلانتری درباره تخصیص منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد تعاونیهای روستایی، گفت: بر اساس لایحه برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی و با تصویب مجلس شورای اسلامی مقرر شده این منابع در قالب تسهیلات برای توسعه تعاونیهای روستایی با اولویت بخش کشاورزی توزیع و در جهت رفع فقر و محرومیت از نقاط کمتر توسعهیافته و محروم به کار گرفته شود.
به گفته وی به موجب این لایحه مبلغی در حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال به شکل تسهیلات قرضالحسنه و در قالب تعاونیها به روستاییان پرداخت میشود.
کلانتری با اشاره به اجرای طرح روستا-تعاون در کشور گفت: این طرح در سال جاری با هدف کمک به اشتغال روستایی، توسعه و آبادانی روستاها و تقویت شبکه تعاونیهای روستایی توسط وزارت کار به اجرا در میآید و بر اساس آن در قالب تشکیل تعاونیهای کشاورزی و صنایع دستی، تسهیلات قرضالحسنه به تعاونگران اختصاص داده میشود.
به گفته معاون وزیر تعاون با اجرای طرح روستا-تعاون در گام نخست، ۱۰۰۰ روستا از فقر و محرومیت خارج میشوند و عمده تعاونیهای مورد نظر در این طرح، تعاونیهای تولیدی و خدماتی هستند.
وی تصریح کرد: اگر سرمایههای خرد و محدود افراد در روستاها از طریق تعاونیها تجمیع شود و همافزایی لازم صورت گیرد، موجب افزایش بهرهوری و ارزش افزوده میشود.
به گفته معاون وزیر تعاون در تعاونیهای روستایی به ازای هر نفر یک میلیارد ریال و به ازای هر کارگاه فردی نیز یک میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه پرداخت میشود که زمینه اشتغال پایدار در روستاها را فراهم میکند.
طرح روستا-تعاون از جمله برنامههای موثر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد اشتغال گسترده و پایدار در روستاها و مناطق محروم در قالب شبکه تعاونیها است و موجب توسعه کارآفرینی و ایجاد کسبوکار پایدار در روستاها و جلوگیری از مهاجرت به شهرها میشود.
بر اساس این طرح پیشبینی شده هزار تعاونی در ۱۰۰۰ روستای کشور طی شش ماهه نخست امسال متناسب با ظرفیت روستاهای کشور ایجاد شود که اولین شرکت تعاونی اخیرا در روستای مافیکندی شهرستان سلمان آغاز به کار کرد.
نظرات