خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۲۸۸۸۲

تجارت‌نیوز گزارش می دهد:

ماجرای توییت رشیدپور درباره یک پرواز / تاثیر تحریم سوخت روی پروازهای ایران

ماجرای توییت رشیدپور درباره یک پرواز / تاثیر تحریم سوخت روی پروازهای ایران

توییت رضا رشیدپور درباره تحریم سوخت هواپیماهای ایرانی واکنش‌های زیادی را از سمت کاربران ایرانی به‌دنبال داشت. او در این‌باره به نقل از یکی از مسوولان امنیت پرواز نوشته بود: رسیدیم لندن، سوخت ندادن. برگشتیم میلان. اونجا هم سوخت ندادن. پرواز کردیم به فرودگاهی مثل قلعه‌مرغی خودمون. همون اطراف. نماینده ایرلاین توی چمدون دلار آورد. یواشکی بنزین زدن. برگشتیم

مریم شکرانی: این اتفاق اما چندان تازه نیست و حالا هواپیماهای ایرانی ناچارند به دلیل تحریم سوخت هزینه‌های اضافه‌ای به دوش بکشند و زمان پرواز طولانی‌تری را تجربه کنند. البته مسافران هواپیماها هم از این هزینه‌ها در امان نمانده‌اند و این روزها ناچارند که بلیت پروازهای خارجی را با قیمت‌های گزافی تهیه کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، پس از خروج امریکا از برجام شرکت‌های سوخت‌رسان و فرودگاه‌های جهان در اطلاعیه‌های جداگانه اعلام کردند که حاضر نیستند به هواپیماهای ایرانی سوخت بفروشند. گرچه علی عابدزاده، رییس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده است که اجازه نداده‌ایم پروازی به خاطر مشکل سوخت‌رسانی لغو شود اما ماجرا به همین سادگی هم حل نشده است.

هفته گذشته محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در دانشگاه امیرکبیر گفته بود که دو پرواز اروپایی «هما» از مبدا آمستردام و لندن به دلیل شرایط نامساعد جوی نتوانستند در فرودگاه میانی فرود آیند و با تغییر فرودگاه هم بیشتر از ۲۴ ساعت برای دریافت سوخت متوقف شدند.

اتفاقی که موجب بدحالی برخی مسافران هواپیما شده بود و وزیر آن را رفتار غیرانسانی تحریم‌کنندگان توصیف کرده بود.

فروش سوخت فقط در عراق

در حال حاضر از کشورهای همسایه تقریبا فقط عراق به هواپیماهای ایرانی سوخت‌رسانی می‌کند که البته تامین سوخت از عراق دو مشکل عمده دارد. یکی طولانی‌تر شدن مسیر پرواز و دیگری قیمت گران سوخت هواپیما در عراق است، زیرا در این کشور قیمت سوخت هواپیما یک دلار و ۳۵ سنت است که نسبت به سوخت هواپیما در ایران بسیار گران‌تر است.

این در حالی است که فرودگاه‌های ترکیه، لبنان، کویت، امارات و … به هواپیماهای ایرانی سوخت نمی‌فروشند. به جز کشورهای منطقه کشورهای اروپایی هم برای فروش سوخت هواپیما به ایرانی‌ها سختگیری‌های زیادی دارند و فقط کشورهای اروپای شرقی با ایران همکاری نسبی دارند که البته آنها هم سوخت را با هزینه بالاتر به هواپیماهای ایرانی می‌فروشند.

۳۰ صندلی خالی برای حمل سوخت اضافه

این ماجرا موجب شده است که هواپیماهای ایرانی ناچار شوند چیزی حدود ۳۰ صندلی را خالی نگه دارند تا بتوانند سوخت اضافه با خود حمل کنند. فرهاد پرورش، رییس سابق هما در مراسم تودیع خود به خاطرات خود از تحریم دوره قبل نقب زده و گفته بود خالی نگه داشتن این همه صندلی هواپیما برای حمل سوخت اضافه هزینه سنگینی به ایرلاین‌ها تحمیل می‌کرد.

علاوه بر این حمل سوخت اضافه پرواز هواپیما را دشوار می کند و حالا اگر به سایت فلایت رادار ۲۴ سر بزنید متوجه رفتار عجیب هواپیماهای ایرانی در فرودگاه امام(ره) می‌شوید. این هواپیماها پس از برخاست از فرودگاه چندین بار در آسمان دور خود دور می‌زنند تا بتوانند با مصرف بخشی از سوخت اضافه سبک شوند و بتوانند ارتفاع بگیرند.

چمدان‌های پر از دلار در کابین خلبان

مشکل به همین‌جا خلاصه نمی‌شود و ایرلاین‌ها برای خرید سوخت ناچارند که پول نقد در چمدان حمل کنند. ایران به دلیل تحریم شبکه بانکی امکان نقل و انتقال پول را ندارد و کادر پروازی ناچارند که پول سوخت را به صورت نقد بپردازند. با این حال حمل پول نقد هم دشواری‌های خودش را دارد. بر اساس قانون خروج بیشتر از ۵ هزار دلار از کشور باید با مجوز بانک مرکزی باشد و در غیر این‌صورت مشمول قانون قاچاق ارز می‌شود. بنابراین ایرلاین‌ها ناچارند برای حمل این میزان پول از بانک مرکزی مجوزهای جداگانه بگیرند.

هزینه هر ساعت پرواز اضافه

قصه پروازهای خارجی در تحریم باز هم ادامه‌دار است. اگر یک هواپیمای ایرانی موفق شود که فرودگاهی را قانع کند تا به آن اجازه فرود و سوخت گیری بدهد باید ساعت‌های طولانی مسافران را در هواپیما نگه دارد که این اتفاق منجر به افزایش هزینه ایرلاین‌ها می‌شود. هرساعت صندلی پرواز برای ایرلاین‌ها و بنا به گفته مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن ایرلاین‌ها بین ۴۰ تا ۵۵ دلار هزینه دارد و با نشست و برخاست‌های اضافه و معطلی هواپیما ایرلاین‌ها ناچارند هزینه‌های سنگین‌تری بدهند که در نهایت این هزینه‌ها روی قیمت بلیت مسافران سرشکن می‌شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.