خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۷۶۳۲۰

«نه» بازار آزاد به میلگرد ۱۱ هزار تومانی

«نه» بازار آزاد به میلگرد ۱۱ هزار تومانی

افت شاخص بازار سرمایه و افزایش نرخ ارز نیمایی و آزاد باعث سرریز شدن نقدینگی به بازارهای کالایی ظرف یک هفته اخیر شد؛ بازار فولاد نیز از این سرریز شدن نقدینگی در امان نماند و با افزایش قیمت روبه‌رو شد. رشد نرخ ارز نیمایی بالا رفتن قیمت‌های پایه در بورس کالا را به‌دنبال داشت و بالا رفتن نرخ ارز آزاد، میزان رقابت برای خرید شمش و مقاطع شدت گرفت، چراکه در این وضعیت تعویق خرید برای هفته‌های بعد به معنی زیان خواهد بود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، با وجود بازار داغ شمش و مقاطع در رینگ بورس کالا اما بازار آزاد مقاطع طویل فولادی این روزها رونقی نداشت و با وجودی که پیش‌بینی می‌شد بهای هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد به ۱۱ هزار تومان برسد نبود مشتری خرد و بزرگ در این بازار اجازه نداد که قیمت میلگرد در این هفته به ۱۱ هزار تومان برسد.

در این میان اگر مسئولان امر نتوانند فکری برای نقدینگی فزاینده در کشور کنند، بالا رفتن قیمت شمش و مقاطع طویل فولادی حتی با وجود نبود تقاضای مصرفی امر گریزناپذیری خواهد بود که درصورت وقوع شرایط رکود تورمی را در بازار رقم می‌زند.

روز سه‌شنبه ۱۸ شهریور بورس کالا شاهد عرضه ۸۶ هزار تن شمش فولاد با نرخ پایه ۷۹۰۰ تومان بود. اگرچه معاملات ابتدایی این محصول در رینگ شاهد رقابتی قابل‌توجه بود به‌گونه‌ای که نرخ هر کیلوگرم شمش به ۹۵۰۰ تومان رسید اما در ادامه پس از توقفی کوتاه در روند معاملات میزان رقابت منطقی‌تر شد و در نهایت نیز میانگین قیمت هر کیلوگرم شمش معامله شده در این روز به ۹ هزار و ۵۰ تومان رسید.

با احتساب مالیات ارزش افزوده و کارمزد بورس، بهای هر کیلوگرم شمش برای تولیدکننده نهایی ۹۸۵۰ تومان خواهد بود. در هفته‌های گذشته صحبت از معامله هر کیلوگرم شمش با نرخ ۹ هزار تومان در بورس کالا و تایید آن دور از ذهن بود اما افزایش نرخ ارز نیمایی از سویی باعث بالا رفتن قیمت پایه شد و از طرف دیگر نیز افزایش نرخ ارز آزاد با ایجاد ذهنیت مجدد رشد قیمت‌ها و درکنار آن ریختن بازار سرمایه، افزایش قیمت در بورس و بازار آزاد را درپی داشت.

قیمت پایه عرضه هر کیلوگرم میلگرد نیز در بورس کالا برای روز چهارشنبه ۱۹ شهریور نسبت به معاملات هفته قبل میلگرد در روز چهارشنبه ۱۲ شهریور افزایش حدود ۴۰۰ تومانی داشت.

در واقع افرادی که هفته قبل حتی با رقابت نیز میلگرد را از رینگ خریداری کرده بودند در عرض یک هفته از بالا رفتن قیمت پایه منتفع می‌شدند. در این شرایط بالا رفتن هفتگی قیمت پایه سیگنالی برای رشد نرخ به بازار به‌شمار می‌رود که خریدار می‌داند اگر امروز محصولی را خریداری نکند، هفته بعد باید محصول را با بهایی بالاتر خریداری کند. در رینگ مقاطع طویل فولادی روز چهارشنبه اغلب عرضه‌ها با تقاضایی بالاتر روبه‌رو شدند و در نهایت قیمت هر کیلوگرم میلگرد در این رینگ از ۹۱۰۰ تومان تا ۹۸۰۰ تومان معامله شد.

باتوجه به افزایش قیمت مقاطع در رینگ بورس کالا بهای این محصول در بازار آزاد نیز افزایش داشت، اما به گفته فعالان بازار، برخلاف روند مثبت تقاضا در رینگ، تقاضایی برای میلگرد در بازار آزاد نبود و همین عدم تقاضا باعث شد که بهای میلگرد به ۱۱ هزار تومان نرسد. مقایسه قیمت هر کیلوگرم میلگرد با شمش در معاملات بورس کالا از عدم تطابق قیمتی میان این دو محصول حکایت دارد، اما از سویی تولیدکننده پایین‌دستی برای نخوابیدن خطوط تولید خود چاره‌ای جز خرید مواد اولیه به بهایی گران ندارد و از طرف دیگر نیز واحدهای پایین‌دستی زیان خود را در این بخش می‌توانند از محل صادرات و با توجه به نرخ ارز جبران کنند.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.