معاون علمی رئیس جمهور:
کسب و کار نفتی پدر کشور را در آورده است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه در بخش تولید دانش نانو رتبه ششم را داریم، گفت: محیط کسب و کار نفتی در این صد سال پدر کشور را درآورده و بسیاری از حِرَف و مشاغل مانند صنایع دستی را تا حد ۷۰ درصد نابود کرده است.
به گزارش تجارتنیوز، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با حضور در یازدهمین جشنواره تجلیل از کارآفرینان ملی در خصوص معرفی کسب و کار دانشبنیان گفت: این محیط کسب و کار در حال حاضر بیش از 110 خدمت دارد که بخشی از آنها شامل معافیت قانونی بوده و بخشی هم در حوزه خدمات دیگری است. ضمن اینکه این محیط کسب و کار در کشور در حال رشد بوده و میتواند برای سایر کسب و کارها الگوآفرین باشد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر اینکه فاکتور تامین مالی راهاندازی کسب و کار در حوزه دانشبنیان رتبه چهارم یا پنجم اهمیت را داراست، ادامه داد: در حوزه راهاندازی کسب و کار دانشبنیان آنچه اهمیت دارد نیروی انسانی بادانش و باپشتکار است که پرورش این نوع نیروی انسانی نیازمند آموزش است. فاکتورهای دیگر مانند ایده، خلاقیت و منابع مالی در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی با انتقاد از اقتصاد نفتی کشور افزود: هیچ یک از اقتصادهای برتر دنیا محصولمحور نیست بلکه آنچه اهمیت دارد نیروی انسانی است.
ستاری رشد 17.5 درصدی تولید علم دانشبنیان در کشور را یادآور شد و اظهار کرد: این درصد از رشد در دنیا سابقه نداشته و ما رتبه نخست را دارا هستیم. همچنین رتبه نوآوری ایران از 121 به 78 رسیده و در پایان 2017 نیز این رتبه بهبود قابل توجهی خواهد داشت.
وی به گزارش سازمان جهانی کار در خصوص توسعه اقتصاد دانشبنیان ایران اشاره کرد: بر اساس این گزارش ایران رتبه اول را در این حوزه داراست. توسعه آن نیز نیازمند سرمایهگذاری بخش خصوصی در پژوهش است چرا که از پژوهش دولتی چیزی در نمیآید، نه کیفیت دارد نه راندمان. همان گونه که از کارخانه دولتی پیکان بیرون میآید و از مسکن دولتی مسکن مهر.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور سرمایهگذاری در SME (استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان) را به صورت معرفی به بورس دانست و ادامه داد: محیط کسب و کار دانشبنیان وام نیاز ندارد بلکه باید در بازار سرمایه رشد کند. دیگر دوران خرید و فروش سهام سیمان، فولاد و پتروشیمی گذشته است، فعالان بازار سرمایه روی استارتآپها سرمایهگذاری کنند که سالی هزار درصد رشد میکنند.
ستاری رشد کشور در حوزه نانوتکنولوژی را متذکر شد و ادامه داد: ما در بخش تولید دانش نانو رتبه ششم را داریم که تا پایان2017 به رتبه چهارم خواهیم رسید. 300 شرکت نانوتکنولوژی در ایران فعال است که اقتصاد نانو را شکل داده است.
به گفته ستاری، محیط کسب و کار نفتی در این صد سال پدر کشور را درآورده و بسیاری از حرف و مشاغل مانند صنایع دستی را تا حد 70 درصد نابود کرده است. درآمد نفتی پول سهلالوصولی است که نتیجه آن اشتغال دولتی و مدرکگرایی است؛ در حالی که اقتصاد دانشبنیان کارآفرینی را در پی دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: زمانی که مرکز رشد و نوآوری را در دانشگاه شریف راهاندازی کردیم به ما میگفتند اینها سوپرمارکت راه انداختهاند اما در حال حاضر به حدی از این مرکز شرکت دانشبنیان بیرون آمده که املاک اطراف دانشگاه شریف به دلیل حضور این شرکتها 40 درصد گرانتر از سایر املاک اطراف آن قیمتگذاری میشوند.
نظرات