محدودیتهای قانونی استارتاپها را واسطهگر میکند/ برای نیازهای اولیه هم استارتاپ نداریم
محدودیتهای قانونی فراوان در حوزه استارتاپها باعث میشود افراد به جای ایجاد ارزش سراغ دلالی بروند. این موضوع نه تنها در استارتاپ که در همه صنایع وجود دارد.
به گزارش تجارتنیوز ، هادی فرنود کارآفرین و فعال حوزه استارتاپ در خصوص جایگاه استارتاپهای ایران گفت: ما نباید خودمان را با دنیا مقایسه کنیم. باید واقعیت جهان سومی بودن و اینکه در زمینه تکنولوژی از دنیا بسیار عقب هستیم را بپذیریم و بعد خودمان را با کشورهای همرده مقایسه کنیم نه اروپا و آمریکا.
وی ادامه داد: هر اکوسیستمی زمانی که تازه شکل میگیرد ایدههای اولیه مشابه سایر دنیاست. اسنپ، تپسی، دیجیکالا و … ایدههای سادهای هستند که سالهاست در دنیا وجود داشتند اما در ایران نبودهاند و اساس ایجاد آن در ایران به هر حال نوآوری است.
بنیانگذار استارتاپ کاموا عنوان کرد: ما هنوز در نیازهای اساسی و اولیه به استارتاپها و کسبوکارهای زیادی نیاز داریم که وجود ندارند. در حوزه سلامت، ورزش، تغذیه و … استارتاپ قوی نداریم و فضا خیلی خالی است. این فقدان بیشتر مربوط به محدودیتهایی است که مسئولان هر روز ایجاد می کنند.
فرنود در پاسخ به این سوال که چرا ایدههای جدید در کشور کم است، عنوان کرد: فهم بیزینسی مردم زیاد نیست، حتی در بیزینسهای سنتی هم اغلب کاسبها درکی از مفاهیم اولیه بیزینس مثل سود ناخالص، خالص، خواب پول، تورم، کاهش ارزش ذاتی پول و … ندارند. وقتی سواد مالی در کشور ما انقدر پایین است توقع زیادی است که بخواهیم در بیزینس نوآوری وجود داشته باشد.
دلالی به جای ارزشآفرینی
این کارآفرین خاطرنشان کرد: مسئولان ما علاقه زیادی به مجوز دارند و هر روز مجوز جدیدی ایجاد میکنند. بیخردی و بیفکری در این حوزه موج میزند. محدودیتهای قانونی فراوان در حوزه استارتاپها باعث میشود افراد به جای ایجاد ارزش سراغ دلالی بروند. این موضوع نه تنها در استارتاپ که در همه صنایع وجود دارد.
وی گفت: در همه صنایع داستان همین است و فقط مربوط به حوزه استارتاپها نیست. این همه معدن داریم و فقط خامفروشی میکنیم. نمیدانم چرا ولی با هر روشی جلوی توسعه و تولید گرفته میشود. به نظر من این موضوع نمیتواند اتفاقی باشد که طی سالهای متمادی همواره همه تصمیمات بر خلاف توسعه و تولید باشد. مشکلات سیستماتیک است و حکومت تمایل زیادی برای توسعه بخش خصوصی ندارد.
نظرات