تجارتنیوز گزارش میدهد:
بلند پروازی ایلان ماسک ترمز توییتر را کشید!
از زمانی که ایلان ماسک سهام توییتر را خریدهاست، چالشهای متفاوتی برای او و این پلتفرم به وجود آمده است و باید دید آینده ماسک و توییتر به کجا خواهد رسید. هنوز مشخص نیست او در توییتر دقیقا به دنبال چیست!
به گزارش تجارتنیوز ، ایلان ماسک شخصیت جنجالی توییتر که با هر توییت خود میتواند تغییرات زیادی را در دنیای تکنولوژی ایجاد کند. حالا او اخیرا ۹.۲ درصد از سهام توییتر را خریداری کردهاست.
حاشیههای اصلی ایلان ماسک در توییتر با بیت کوین شروع شد. چرا که صحبتهای ایلان ماسک درباره رمز ارزها تاثیر مهمی بر روند صعودی و نزولی بازار رمز ارزها دارد. او همواره به این موضوع تاکید داردکه رمز ارزها امیدوار کننده هستند اما باید با احتیاط بر روی آن ها سرمایهگذاری کرد. اما ماجرای خرید شبکه اجتماعی توییتر بزرگترین حاشیه او تاکنون است.
در سال ۲۰۱۸ یکی از مجلات تکنولوژی آمریکا به نام The Verge، درباره ایلان ماسک و توییتر نوشته بود: «بزرگترین طرفداران ماسک در بخشهای مختلف اینترنت زندگی میکنند. اما بیشتر در توییتر قابل مشاهده هستند. جایی که دائما به توییتهای او پاسخ میدهند و به شدت به منتقدان او حمله میکنند. آنها ارتشی از افراد نامنظم هستند که منتظرند از طریق یک توییت به میدان بیایند و در جنگ دیجیتال علیه هر چیزی که ماسک تصمیم بگیرد که دوست ندارد، مشت آهنین در دستکش مخملی ماسک فرستاده شوند.»
حالا خرید سهام توییتر به موضوع بحث این روزهای طرفداران و مخالفان ثروتمندترین فرد جهان تبدیل شدهاست. چرا که خرید سهام توییتر از یک سو باعث ضرر به سهامداران میشود و از طرف دیگر احتمالا کاربران توییتر و طرفداران ماسک را به آزادی بیان نزدیک میکند.
تاخیر در انتشار خبر خرید سهام توییتر
با انتشار خبر خرید سهام توییتر توسط ایلان ماسک، یکی از سهامداران شرکت توییتر از ایلان ماسک به دلیل تاخیر در افشای خرید بیش از پنج درصد سهام توییتر که باعث شد قیمت سهام این شرکت پایین بماند، شکایت کرد.
این سهامدار توییتر مدعی شد که تاخیر ایلان ماسک در افشای خرید سهام توییتر به سرمایهگذاران دیگر ضرر زده و حدود ۱۴۳ میلیون دلار به نفع ایلان ماسک تمام شده است.
براساس قوانین سهام، ایلان ماسک باید ظرف مدت ۱۰ روز بعد از خرید پنج درصد یا بیشتر از سهام توییتر به کمیسیون بورس و اوراق بهادار اطلاع دهد. اما ماسک اسناد مربوط در کمیسیون بورس و اوراق بهادار را تا چهارم آوریل یا ۱۱ روز پس از خرید اعلام نکرد. تا آن زمان ماسک بیش از ۹ درصد سهام این شرکت رسانه اجتماعی را خریداری کردهبود و به بزرگترین سهامدار توییتر تبدیل شد.
ماسک در پرونده کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، در دفاع از خود گفت: «من در توییتر سرمایهگذاری کردم زیرا به پتانسیل آن برای تبدیل شدن به پلتفرم آزادی بیان در سراسر جهان اعتقاد دارم. معتقدم آزادی بیان یک الزام اجتماعی برای یک دموکراسی کارآمد است.»
«در نتیجه، من پیشنهاد خرید ۱۰۰درصد توییتر را به قیمت ۵۴٫۲۰ دلار به ازای هر سهم به صورت نقدی، ۵۴ درصد حق بیمه در روز قبل از شروع سرمایهگذاری در توییتر و ۳۸ درصد حق بیمه در روز قبل از اعلام عمومی سرمایهگذاری خود دارم.»
ماسک نوشت: «پیشنهاد من بهترین و آخرین پیشنهاد من است و اگر پذیرفته نشود، باید در موقعیت خود به عنوان سهامدار تجدید نظر کنم. توییتر پتانسیل فوق العادهای دارد. من آن را باز میکنم.»
متهم شدن ایلان ماسک به خصوصیسازی تسلا
حاشیههای ایلان ماسک معمولا با یک توییت از سمت او آغاز میشود. به تازگی نیز پس حواشی خرید سهام توییتر، ثروتمندترین فرد دنیا به دروغ بودن توییتهایش درباره خصوصی سازی تسلا متهم شدهاست.
پس از اینکه ایلان ماسک در سال ۲۰۱۸ در توییتی اعلام کرد که شرکت خودروهای برقی خود را با قیمت ۴۲۰ دلار بهازای هر سهم خصوصی میکند. او گفت که برای انجام این کار تأمین مالی شدهاست، اما سهامداران از تسلا بهخاطر پولی که از دست دادهاند شکایت کردند.
با انتشار توییت ایلان ماسک، معاملات سهام تسلا در ابتدا تعلیق شد. سپس چند هفته بعد از توییت ماسک، نوسانات شدیدی در ارزش سهام تسلا رخ داد. ایلان ماسک مدتی بعد اعلام کرد که مذاکراتی با صندوق ثروت ملی عربستان سعودی انجام داده است. او وعده داد که بودجه موردنیازش با قیمت پیشنهادی او تأمین میشود. با این حال، معامله بین تسلا و صندوق ثروت ملی عربستان سعودی هیچگاه انجام نشد.
در دادگاهی که اخیرا روز جمعه در این باره برگزار شد. سهامدارانی که از تسلا و ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت، بهدلیل کلاهبرداری در اوراق بهادار شکایت کردند، حضور داشتند.
با وجود تمامی این حواشی، چرا ثروتمندترین فرد جهان باید تصمیم به خرید شبکهای اجتماعی بگیرد که در مقایسه با دیگر شبکههای اجتماعی چندان فراگیر نیست؟ چرا او همچنان به رفتارهای عجیب خود در توییتر ادامه میدهد؟
نظرات