تجارتنیوز گزارش میدهد:
استقبال از نمایشگاه تبلیغات و بازاریابی چطور بود؟
نمایشگاه تبلیغات امسال قویتر از سالهای گذشته حاضر شده بود، اما جای شرکتهای تبلیغات آنلاین در این نمایشگاه به دلیل محدودیتهای اینترنت بهشدت خالی بود.
به گزارش تجارتنیوز ، با وجود اینکه بررسیها نشان میدهد شرکتکنندگان در نمایشگاه تبلیغات و بازریابی نسبت به سالهای گذشته قویتر ظاهر شدهاند، اما به نظر میرسد که مورد استقبال زیادی قرار نگرفتند.
هجدهمین نمایشگاه تبلیغات و بازاریابی امسال در روزهای 19 تا 22 آذر در محل نمایشگاههای بینالمللی برگزار شد. نمایشگاه از نظر کیفیتی نیز در شرایط مطلوبی بود، اما حتی حضور شرکتهای ویژه تبلیغات در این نمایشگاه نسبت به نمایشگاههای سالهای قبل کمرنگتر بود.
تجارتنیوز در گزارشی میدانی به بررسی وضعیت نمایشگاه بینالمللی تبلیغات و بازاریابی پرداخته است.
استقبال از تکنولوژی در نمایشگاه تبلیغات
هدف از شرکت در نمایشگاه تلاش برای ارائه محصولات جدید و آشنایی بازدیدکنندگان از توان و تولیدات موجود است. با توجه به شرایط اقتصادی موجود و فضایی حاکم بر بازار، حضور در نمایشگاه میتواند برای شرکتهایی فناوری در این حوزه، گامی مؤثر در جذب مشتریهای بیشتری باشد.
تعدادی از شرکتهای تبلیغاتی که از تکنولوژی و فناوری روز در محصولات خود استفاده میکنند، از حضور و استقبال مردم راضی بودند. به عنوان مثال «نوتوپیا» شرکتی دانش بنیان در زمینه سررسیدهای هوشمند بود که مورد استقبال بسیاری مدیران در این نمایشگاه تبلیغات قرار میگرفت و افراد زیادی کنجکاو بودند که کارایی سررسیدهای هوشمند را بدانند.
این درحالیست که «هماره» یکی از شرکتهای تولید نرمافزارها و محیطهای واقعیت مجازی بود که برای نخستین بار امسال در نمایشگاه تبلیغات و بازریابی شرکت کرده بود. آنها به دلیل اینکه تکنولوژی روز دنیا را ارائه میدهند، اما آگاهی زیادی در جامعه نسبت به آن وجود ندارد، کمتر مورد استقبال قرار میگرفتند.
با وجود این، بهطور کلی حضور افراد علاقهمند به حوزه تبلیغات، بازراریابی و صنایع وابسته در این نمایشگاه باتوجه به شرایط کنونی این حوزه در کشور قابل قبول بود. با این حال آنطور که شرکتکنندگان اعلام میکردند، شاید حضور مردم فراوان دیده شود، اما مشتریان واقعی کم هستند.
با اینکه حضور شرکتهای سنتی تبلیغات در این نمایشگاه قابل قبول بود، اما جای شرکتهای تبلیغات دیجیتال در این نمایشگاه تبلیغات خالی بود. چراکه این شرکتها در چند وقت اخیر با چالشهای زیادی روبه هستند.
علت حضور نداشتن شرکتهای تبلیغات آنلاین در نمایشگاه تبلیغات چیست؟
تشدید محدودیتهای اینترنت صنعت تبلیغات را در سه ماه اخیر تحت تاثیر قرار داده است. تا جایی که گزارشهای بسیاری از شرکتهای تبلیغات دیجیتال گویای ورشکستگی آنها در این مدت است.
همچنین، کسبوکارهای فعال در حوزه تبلیغات آنلاین طی چند سال گذشته علیرغم داشتن سهم اندکی از این بازار با انتشار گزارشهای مختلف سعی در ایجاد شفافیت در این حوزه را داشتهاند.
«تپسل» با انتشار گزارشی از اثرات قطعی و اختلال اینترنت در مهرم با بیان اینکه 53 درصد از کمپینهای تبلیغاتی در زمان اختلال اینترنت درمهر کاهش پیدا کرده، از کاهش 10 درصدی بازدید تبلیغات در وبسایتهای بزرگ و همچنین کاهش 95 درصدی هزینهکرد تبلیغدهندگان درکمپینهای تبلیغاتی خبر داد.
در گزارش «تریبون» آمده است که با توجه به شرایط فعلی کشور، انتشار رپورتاژ آگهی در برخی از وبسایتها با کاهش ۴۹ درصدی مواجه شده است. کاهش تمایل کسبوکارها به انتشار رپورتاژ آگهی درآمد وبسایتها از این کانال را بیش از ۵۵ درصد کاهش داده است.
همچنین طبق آمارهای «جریان»، پلتفرم تبلیغات در شبکههای اجتماعی، اندازه بازار تبلیغات اینستاگرام در سال ۱۴۰۱ بیش از چهار هزار میلیارد تومان برآورد شده است که به دلیل فیلتر شدن اینستاگرام، اندازه این بازار تا این لحظه بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان کاهش یافته است.
ادامه وضعیت موجود نه تنها حوزه تبلیغات دیجیتال بلکه دیگر حوزههای آنلاین را نیز تحت ثاثیر قرار داده است. تحقیقات میدانی « مارتک ۳۶۰ » از شرکتهای تبلیغاتی درباره حجم تبلیغات محیطی نیز نشان از کاهش ۵۳ درصدی فروش فضاهای تبلیغات محیطی دارد.
از این رو با توجه به تداوم شرایط موجود میتوان در خوشبینانهترین حالت در حوزه تبلیغات دیجیتال درآمد ۲۵۲۵ میلیارد ریالی را تا پایان سال۱۴۰۱ متصور بود که نشانگر نصفشدن میزان درآمدهای تبلیغاتی در شش ماه نخست سال را دارد.
حالا با وجود اینکه درآمدهای این شرکتها کاهش یافته و ادامه فعالیت برای آنها سخت شده است، آیا انگیزهای برای این شرکتها باقی میماند تا در نمایشگاه بینالمللی تبلیغات و بازاریابی حضور داشته باشند؟
مهمترین اخبار و گزارشهای مربوط به حوزه تکنولوژی و استارتاپ را در صفحه اختصاصی اخبار استارتاپ تجارتنیوز بخوانید.
نظرات