فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۳۸۹۵۳

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

استارتاپ‌های سلامت روزهای سختی را پشت سر می‌گذارند

استارتاپ‌های سلامت روزهای سختی را پشت سر می‌گذارند

پیش‌بینی شده بود که استارتاپ‌های حوزه سلامت تا سال 1402 رشد 50 درصدی را تجربه می‌کنند، اما با تشدید محدودیت‌های اینترنت این استارتاپ‌ها به جای رشد، زیان‌ را تجربه کرده‌اند.

به گزازش تجارت‌نیوز ، استارتاپ‌های حوزه سلامت مانند دیگر حوزه‌های اکوسیستم در حال گذراندن روزهای سختی هستند. چراکه علاوه بر اینکه در طول سال‌های گشته با قوانین سخت‌گیرانه رگولاتوری دست‌وپنجه نرم کرند، حالا اختلالات اینترنت هم به آن افزوده شده است.

دو سال پیش شیوع بیماری همه‌گیر کرونا باعث که استارتاپ‌های حوزه سلامت در تمام دنیا جانی دوباره بگیرند، اکوسیستم سلامت دیجیتال ایران هم در این دوره رشد چشمگیری را تجربه کرد و تعداد زیرمجموعه‌ها و بازیگران آن بیشتر شد.

با این حال، بعد اینکه دوره کرونا تمام شد و فعالان صنعت سلامت دیجیتال در انتظار جهشی در مسیر رشد این صنعت بودند، همه‌‌ امیدهای آن‌ها با قطعی اینترنت دگرگون شد. اعمال محدودیت‌‌های شدید اینترنتی در هفته آخر شهریور ماه، تمام برنامه‌‌ریزی‌‌‌‌ها و آینده‌‌نگری‌‌ها را به‌هم ریخت تا امید فعالان این صنعت در کنار دیگر فعالان اکوسیستم استارتاپی نقش بر آب شود.

گزارش‌ها درباره سلامت دیجیتال چه می‌گویند؟

در اوایل تیر امسال آماری در قالب گزارش جامع سلامت دیجیتال ایران منتشر شد که نشان می‌‌داد این صنعت در مسیر رشد سریعی قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، حجم کل بازار سلامت دیجیتال کشور تا پایان سال ۱۴۰۰ به بیش از‌‌ هزار و ۸۶۰‌‌ میلیارد تومان رسیده است.

حجم این بازار در سال ۱۳۹۹ رقمی بیش از‌‌ هزار و ۵۱۲‌‌ میلیارد تومان بود و به این ترتیب در طول یک سال منتهی به سال ۱۴۰۰، این بازار رشد بیش از ۱۲‌‌درصدی را تجربه کرده است. این در حالی است که به گواه پیش‌‌بینی‌‌های انجام‌شده در این گزارش، حجم بازار سلامت دیجیتال ایران تا پایان سال ۱۴۰۲ با رشد حدود ۵۰‌‌ درصدی به بیش از۲‌‌هزار و ۷۵۰‌‌ میلیارد تومان می‌رسد.

این گزارش که نتیجه چهار ماه پژوهش و همراهی فعالان استارتاپی و حوزه سلامت دیجیتال کشور بود و ۹۰ درصد از فضای اکوسیستم این حوزه را ترسیم می‌کرد، به همت شرکت فناوری و نوآوری سایان (سایتک) و با حمایت هلدینگ سرمایه‌‌گذاری مکس و ستاد هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری منتشر شد؛ گزارشی که تجسمی از بارقه‌های امید در صنعت سلامت کشور بود و در نخستین روزهای تابستان امسال منتشر شد، اما بعد از گذشت زمانی بسیار کوتاه و در اواخر همین تابستان، پیش‌‌بینی‌‌های آن تقریبا از اعتبار افتادند. (دنیای اقتصاد)

قطعی، کندی و اختلال اینترنت در سه ماه اخیر تقریبا تمامی اکوسیستم استارتاپی را تحت تاثیر قرار داد و استارتاپ‌های حوزه سلامت دیجیتال نه تنها از آن مستثنی نبوند، بلکه خسارت‌های فراوانی هم متحمل شدند.

قطعی اینترنت چه تاثیری بر استارتاپ های سلامت می‌گذارد؟

رئیس کمیسیون نرم‌‌افزارهای سلامت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه‌‌ای استان تهران درباره مشکلات جدی پلتفرم‌‌های آنلاین سلامت در همین جهت گفته بود: «پرتال‌‌های سازمان‌های بیمه‎‌گر چون از شبکه انتقال داده داخلی موسوم به اینترنت ملی استفاده می‌کنند، در زمان قطعی اینترنت مشکل نداشتند. اما کاربران نرم‌‌افزار و خدمات بخش خصوصی که عمدتا از طریق اینترنت خدمات نسخه را ارائه می‌کنند، مشمول محدودیت‌‌های ناشی از اختلال در اینترنت شدند.»

و در تشریح دلایل فنی این موضوع گفت: «به دلیل اینکه اینسپشن برخی پکت‌‌های شبکه از طریق واکاوی درخواست‌‌های dns است و اینکه بنا به دلایل نامعلوم برخی dnsهای معروف مثل گوگل غیر قابل دسترسی می‌شدند، کاربران امکان دستیابی به دامنه‌ها را از دست داده و سرویس نسخه نیز مختل می‌شود.»

حسینی با تاکید بر اینکه اکثر سرویس‌‌دهندگان پزشکی به دلیل استفاده از پرتال‌‌های دو سازمان بیمه‌‌گر اصلی برای سرویس نسخه‌، با بحران جدی مواجه نشدند، درباره تاثیر این اختلالات اینترنتی بر مشتریان گفت: «همکارانی که در انتخاب راهکار رایگان، به افزایش تعداد کاربران به عنوان انباشت سرمایه در آینده کسب‌‌وکارشان می‌‌نگریستند، در جریان اختلالات اینترنت و رانده شدن اجباری مشتریان به پرتال‌‌های سازمان‌های بیمه‌‌گر، بسیاری از این مشتریان را از دست دادند.»

رئیس کمیسیون نرم‌‌افزارهای سلامت الکترونیکی سازمان نصر تهران با اشاره به اینکه تحقق برنامه‌های سلامت الکترونیک، نمی‌تواند تابع سیاست‌های دولت باشد، گفت: «با توجه به ملاحظات بسیار، از جمله اهمیت امنیت اطلاعات سلامت شهروندان و برخی موانع عملیاتی دیگر، توسعه کاربری فناوری اطلاعات در حوزه سلامت در قیاس با سایر حوزه‌ها از سرعت مطلوب برخوردار نبوده است.»

به نظر می‌رسد که بااینکه تاکید فراوانی بر توسعه سلامت دیجیتال و طرح نسخه الکترونیک می‌شود، اما آنطور که باید به این استارتاپ‌ها توجه نمیشود و روز به روز با مشکلات جدیدی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

تشدید محدودیت‌های اینترنت نه تنها باعث نابودی بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک شد، حالا اثرات آن استارتاپ‌های متوسط و بزرگ را تحت تاثیر قرار داده است. هنوز تکلیف اینترنت مشخص نشده و قطعا زیان‌دهی اکوسیستم استارتاپی هم ادامه دارد.

تجارت‌نیوز در گزارش « قطعی اینترنت درآمد استارتاپ‌ های سلامت را کاهش داد » هم به زیان استارتاپ های سلامت که در این دوره پرداخته است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.