فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۴۵۴۷۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

هیات مدیره جدید انجمن فین تک انتخاب شدند

هیات مدیره جدید انجمن فین تک انتخاب شدند

با وجود تمامی موانعی که پیش روی صنعت فین تک وجود دارد، امروز ( 14 دی 1401) مجمع عمومی انجمن فین تک در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد و اعضای هیات‌مدیره این انجمن طی رای‌گیری اعضا انتخاب شدند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، امروز ( 14 دی 1401) مجمع عمومی انجمن فین تک در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد و اعضای هیات‌مدیره این انجمن طی رای‌گیری اعضا انتخاب شدند.

پس از دو سال، انجمن انتخابات هیات‌مدیره جدید را برگزار کرد و در نهایت این نشست محمدمهدی فاطمیان با ۳۱ رأی، نوید رجایی‌پور با ۲۵ رأی، وحید شامخی با ۲۲ رأی، سعید قدوسی‌نژاد و احمد منصوری با ۲۰ رأی، علیرضا یعقوبی، مهدی مومنی و امیر راسخ با ۱۵ رأی به پایان رسید و اعضای هیات‌مدیره انجمن فین‌تک انتخاب شدند.

همچنین، علیرضا یعقوبی به عنوان علی‌البدل اول و علیرضا هوشمند به عنوان علی‌البدل دوم انتخاب شدند. همچنین علی امیری به عنوان بازرس و سامان بیرقی نیز به عنوان بازرس علی‌البدل این انجمن انتخاب شدند.

از سوی دیگر هم در این نشست طبق رای اعضای انجمن، مبلغ ورودی انجمن فین‌تک هفت میلیون و حق عضویت سالانه ۲۰ میلیون تومان تعیین شد.

انجمن فین‌تک در سال ۱۳۹۶ توسط چند استارتاپ فعال در حوزه پرداخت برای فعالیت صنفی تشکیل شد. در ابتدای راه تنها استارتاپ‌های حوزه پرداخت در این انجمن عضو و فعال بودند، اما بعد از گذر زمان فعالان حوزه‌های دیگر فین‌تک نیز به این انجمن پیوستند.

در حال حاضر نزدیک به ۱۴۰ استارتاپ عضو این انجمن هستند و دامنه فعالیت آن به حوزه بانک و پرداخت، بیمه، بورس و بلاکچین گسترش یافته است.

چرایی اهمیت انجمن فین تک

انجمن فین تک که 5 سال ک فعالیت خود را آغاز کرده، در تلاش است خدمات مالی را با استارتاپ‌ها کارآمدتر کند. شرکت‌های فعال در زمینه فناوری‌های مالی عموما استارتاپ‌هایی از جمله اینشورتک‌ها، رمزارزها، لندتک‌ها و پرداخت‌یارها هستند که تلاش می‌کنند خودشان را در سیستم‌های مالی سنتی جا بیندازند و شرکت‌های سنتی را به چالش بکشند.

سابقه فین‌تک‌ها در جهان به حدود یک دهه می‌رسد اما رشد آنها بیشتر در چند سال‌ اخیر رخ داده است. شکل‌گیری فین‌تک‌ها در زیرمجموعه بانک‌ها یا موسسات مالی با روح فین‌تک در تضاد است. زیرا فین‌تک‌ها رقیب شیوه‌های سنتی مالی هستند و نمی‌توانند زیرمجموعه آنها باشند. فین‌تک‌ها می‌توانند هزینه‌ها را کاهش داده و در عین حال کیفیت ارائه سرویس‌های مالی را افزایش می‌دهند.

در ایران، در سال‌های اخیر به حوزه فین تک توجه خاصی شده است. حوزه مالی در ایران سال‌هاست بنا به شرایط و ضوابط، محیط بسته و محدودی را تجربه کرده است و همین امر تقاضای زیادی برای خدمات نوآورانه و فناورانه مالی در بین فعالان حوزه کسب‌و‌کار به وجود آورده که در استقبال از استارتاپ‌های فین‌تک نیز مشهود بوده است.

این درحالی است که انجمن فین‌تک گلایه‌های فراوانی از روند فعالیت و قانون‌گذاری رگولاتوری این حوزه دارد. چراکه در این نشست اعضای این انجمن از بودجه‌ای که برای آن‌ها در نظر گرفته بود بسیار گلایه‌مند بودند. همچنین، انجمن فین‌تک در یک سال اخیر با چالش‌هایی که برای حوزه فین‌تک به وجود آمده دست‌وپنجه نرم کرده است، اما بسیاری از مخالفت‌های آن‌ها با قوانینی مانند «اینماد اجباری» نتیجه قابل قبولی نداشته است.

با این حال به‌نظر می‌رسد که رگولاتوری باید این واقعیت را بپذیرد که فین‌تک می‌تواند تکمیل کننده خدمات بانک‌ها و مؤسسات مالی باشد و نه جایگزین یا رقیبی برای آنها.

برای پاسخ‌دهی به نیازهای خرد بازار و برای دسترسی به تمام گوشه‌های بازار و پوشش‌دهی تمام نیازها، به موسسات چابک‌تر با خدمات متنوع‌تری نظیر استارتاپ‌های فین‌تکی وجود دارد. هریک از این استارتاپ‌ها با تعریف گروه ویژه‌ای از مشتریان، با ارئه راه‌حلی نهایی و سفارشی شده، بخشی از نیازهایی که بانک‌ها و موسسات فعلی قادر به پاسخگویی به آنها نیستند را پوشش می‌دهند.

در نهایت باید به این نکته توجه کرد که در ایران دغدغه‌ها و نگرانی‌های گوناگونی پیش روی مدیران فناوری‌های مالی قرار دارند؛ این چالش‌ها باعث می‌شوند که آینده دنیای فین تک تا حدودی مبهم و غیرقابل‌تصور شود، اما پیش‌بینی در این زمینه، چندان هم غیرممکن نیست.

مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های مربوط به حوزه استارتاپ‌ و تکنولوژی را صفحه اختصاصی اخبار استارتاپ تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.