فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۴۶۲۹۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

استارتاپ‌ها چگونه از «دره مرگ» عبور می‌کنند؟

استارتاپ‌ها چگونه از «دره مرگ» عبور می‌کنند؟

«دره مرگ» اصطلاحی است که برای بحران مالی استارتاپ‌ها استفاده می‌شود؛ این بحران زمانی رخ می‌دهد که منابع به پایان رسیده و استارتاپ باید خودش را از آن خارج کند. اما راهی برای خروج از این چالش وجود دارد؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، «دره مرگ» اصطلاحی است که در فضای استارتاپی رایج است و یک مرحله ترسناک در چرخه حیات استارتاپ محسوب می‌شود که معمولاً پس از راه‌اندازی محصولی توسط شرکت اتفاق می‌افتد؛ این درحالی‌ است که استارتاپ هنوز هیچ درآمدی ایجاد نکرده است.

چالش دره مرگ برای استارتاپ‌ها بسیار مهم است، چراکه 90درصد از سرمایه‌گذاران که قصد دارند وارد دنیای استارتاپ‌ها شوند، ترجیح می‌دهند که کسب‌وکاری با شرایط ثابت را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند، نه کسب‌وکارهایی که در حال توسعه و تحقیقات هستند.

منحی «دره مرگ» چیست؟

منحنی دره مرگ استارتاپ در طول مرحله‌ای که شرکت از سرمایه‌گذاری‌های اولیه‌ خود برای ایجاد درآمد استفاده می‌کند تا زنده می‌ماند، می‌تواند دوره‌ای پرخطر باشد. زیرا بعید است که شرکت بتواند بودجه بیشتری در این مرحله به دست آورد، چراکه هنوز ظرفیت‌های خود را ثابت نکرده است.

در بیشتر موارد، استارتاپ در یک دوره سه ساله سقوط می‌کند که عمدتاً به دلیل استراتژی‌های ناقص کسب‌وکار است. بنابراین، یک شرکت در مرحله ابتدایی همیشه باید بر تدوین استراتژی‌هایی برای بقا تمرکز کند تا زمانی که جریان درآمدی اش ایجاد شود. اجاره دفتر، هزینه کارمندان، بنیانگذاران و… از مواردی است که از همان ابتدای راه‌اندازی کسب‌وکار، هزینه‌ساز هستند. بنابراین پول نقد استارتاپ‌ها به موارد اختصاص می‌یابد.

شکل منحنی دره مرگ استارتاپ به عوامل مختلفی مانند نوع صنعت، مدل کسب‌وکار، محصول، میزان سهام تزریق شده توسط بنیان‌گذاران و… بستگی دارد. از این رو ممکن است شرکت استارتاپی، برای استقرار در بازار به استراتژی‌ها و مدل‌های کسب‌وکار قوی‌تری نیاز داشته باشد.

با این حال، دره مرگ بخشی از چرخه حیات یک استارتاپ است، زمانی که محصول اولیه یا MVP راه‌اندازی شده اما فروش هزینه‌های عملیاتی را پوشش نمی‌دهد، استارتاپ‌ با ریسک زیادی مواجه است. در عین حال، به دست آوردن سرمایه‌گذاری‌های جدید نیازمند یک مدل کسب‌وکار کارآمد است. چون در این مرحله، ورود نقدینگی کُند یا متوقف می‌شود و سرمایه اولیه خیلی زود به پایان می‌رسد. در نتیجه یک شرکت در آستانه ماندن در بازار یا شکست و ترک بازار قرار دارد.

  • MVP: مخفف عبارت Minimum Viable Product و به معنی محصول اولیه قابل ارائه است. mvp به صاحبان ایده‌های مختلف کمک می‌کند تا با حداقل تلاش و هزینه، یک نمونه قابل قبول از محصول مورد نظرشان را جهت بازخورد گرفتن از مشتریان و سرمایه‌گذاران تهیه کنند.

چگونه استارتاپ‌ها می‌توانند در مرحله منحنی «دره مرگ» زنده بمانند؟

با این حال، خروج از وادی مرگ کاملاً امکان‌پذیر است. در واقع، یکی از مراحل طبیعی در توسعه یک استارتاپ است که با دریافت سرمایه اولیه شروع می‌شود و از طریق روش‌های متداول می‌توان از این مرحله عبور کرد.

منبع جایگزین جریان نقدی: بنیانگذاران باید جریان‌های نقدی جایگزین داشته باشند یا مقداری وجوه از سمت خود جمع‌آوری کنند که می‌تواند در مواقع اضطراری از آنها استفاده زیادی کند.

شغل جایگزین: همچنین، داشتن شغل دیگر تا زمانی که استارتاپ پایدار شود، می‌تواند امتیاز مثبتی برای کارآفرینان باشد. بنیانگذاران باید یک برنامه مالی دقیق را دنبال کنند تا توزیع هزینه‌ها برای پایداری طولانی‌مدت منظم باشد.

استفاده از تامین سرمایه‌ جمعی: تامین مالی از طریق کرادفاندینگ یا جذب سرمایه جمعی، از روش‌های متداول برای جذب سرمایه است. این روش می‌تواند به استارتاپ‌ها در عبور از بحران دره مرگ کمک بسزایی کند.

پیوستن به مراکز نوآوری و ادغام در استارتاپ‌های بزرگ‌تر: در شرایط بحرانی، بنیان‌گذاران می‌توانند به یک استارتاپ، دانشگاه یا سازمان دیگر بپیوندد که منابعی را برای سرمایه‌گذاری جهت پرورش شرکت‌های جوان اختصاص داده و به آن‌ها کمک می‌کنند تا در طول دوره راه‌اندازی که بیشترین آسیب‌پذیری را دارند، بقای خود را تضمین کنند. این منابع اغلب شامل سرمایه‌گذاری نقدی و ارائه فضای کار و خدمات مشاوره است.

مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های مربوط به حوزه‌های استارتاپ و تکنولوژی را در صفحه اختصاصی اخبار استارتاپ تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.