فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۶۰۰۶۳

چرا سرمایه گذاران خطرپذیر به شتابدهی روی می آورند؟

چرا سرمایه گذاران خطرپذیر به شتابدهی روی می آورند؟

دیده‌شده که بسیاری از شتابدهنده‌ها، برای بقای استارتاپ‌های خود به سرمایه‌گذاری بر روی آن‌ها روی آورده‌اند. اما اینکه یک وی‌سی یا صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر به سمت اخذ مجوز شتابدهی برود موضوع جدیدی است.

به گزارش تجارت‌نیوز : استارتاپ‌ها از یک ایده متولد می‌شوند و در صورت موفقیت، در انتهای مسیر خود به یک یونیکورن تبدیل می‌شوند. اما در این مسیر موفقیت، جدا از دانش کسب‌وکار، از اجزای مختلف اکوسیستم استارتاپی نیز بهره می‌گیرند. شتابدهنده‌ها، وی‌سی‌ها، منتورهای کسب‌وکار، پارک‌های علم و فناوری و… از اجزای یاری‌رسان به استارتاپ‌ها هستند و نمی‌توان اهمیت آن‌ها را در رشد و موفقیت استارتاپ‌ها نادیده گرفت.

شتابدهنده‌ها، در مرحله شتابدهی و پیش‌شتابدهی، به واقع در تبدیل ایده به کسب‌وکار کمک می‌کنند و بعد از آن استارتاپ‌ها برای توسعه به سراغ وی‌سی‌ها می‌روند تا جذب سرمایه کنند. اغلب شتابدهنده‌ها خود رابط استارتاپ‌ها با وی‌سی‌ها می‌شوند.

وی‌سی‌ها صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه‌ای هستند در ازای گرفتن درصدی از سهام آن استارتاپ، به آن سرمایه تزریق می‌کنند. از آن جهت به آن‌ها خطرپذیر یا جسورانه می‌گویند که درصد بسیاری از استارتاپ‌ها شکست می‌خورند و برای این سرمایه‌گذاری نیاز به تحمل ریسک بسیاری از سمت این صندوق‌هاست.

اما اینکه یک وی سی بخواهد مجوز شتابدهی داشته باشد، موضوع جدیدی است. این وی‌سی به تازگی مجوز شتابدهی گرفته است.

علی بروجردی، مدیرعامل وی‌سی پرشیا که به تازگی مجوز شتابدهی خود را گرفته، در پاسخ به سوال هدف از اخذ این مجوز چه بود؟ به تجارت‌نیوز گفت: در دو سالی که پرشیا مشغول فعالیت بود حدود ۷۰۰ استارتاپ را بررسی کردیم. چه آنهایی که در مراحل ابتدایی خود بودند چه بقیه آنها. بررسی‌های ما نشان داد که بسیاری از تیم‌های استارتاپی، در مرحله‌ای که قرار دارند دچار ضعف هستند و این ضعف از مرحله شتابدهی آنها ناشی شده است. احساس نیاز به شتابدهی مناسب در اکوسیستم حس شد و ما تصمیم گرفتیم جهت تکمیل این زنجیره و تقویت پرتفو خود این مجوز را اخذ کنیم.

امکاناتی که این مجوز در اختیار دارندگان خود قرار می‌دهد شامل فضای کار، سرمایه‌گذاری سید مانی، منتورینگ و همراهی استارتاپهای نوپاست.

بروجردی ادامه داد: شتابدهنده‌ها فعالیت محدودی دارند، از طرفی وی‌سی‌ها هم صرفا سرمایه‌گذاری انجام می‌دهند. بودن اینها کنار هم میتواند چرخه حمایت از رشد یک استارتاپ را کامل کند. ما این را با برخی از تیم‌ها که شرکت نبودند تست کردیم. وقتی شتابدهی اصولی انجام شد خودمان هم روی آنها سرمایه گذاری کردیم.

همچنین در خصوص برنامه‌های پرشیا بعد از اخذ مجوز گفت: به دلیل اتفاقات این اواخر در اکوسیستم استارتاپی کشور، ریسک سرمایه گذاری بر استارتاپ‌ها افزایش پیدا کرده‌است. ما در نظر داریم با داشتن این مجوز به اول زنجیره نزدیک‌تر شویم و به دنبال افراد و تیم‌هایی هستیم که از تاب‌آوری بیشتری برخوردارند تا روی آنها سرمایه گذاری کنیم.

این‌که دیگر وی‌سی‌ها بخواهند به شتابدهی روی آورند به اپروچ هر وی‌سی بستگی دارد، اینکه به کدام مرحله استارتاپ ورود می‌کنند و سرمایه‌گذاری می‌کنند. خیلی از وی‌سی‌ها به مرحله لیت استیج ورود می‌کنند طبیعتا شتابدهی مناسب اینها نیست. اما برای وی‌سی‌هایی که به ارلی استیج ورود می‌کنند مناسب است.

این مدیرعامل وی‌سی در پاسخ به چالش‌های بعد از اخذ مجوز گفت: بزرگترین چالش بودن این دو در یک مجموعه است، وی‌سی‌گری بسیار متفاوت از شتابدهی است و به سمت شتابدهنده رفتن شاید خیلی با رویکرد وی‌سی‌ها همخوانی نداشته‌باشد.

استارتاپ‌های زیادی بودند که بعد یا قبل از جذب سرمایه نیاز به هدایت دارند تا مسیر رشد برایشان مشخص شود. بسیارند استارتاپ‌هایی که از این بخش ضربه دیده‌اند و کسب و کار شکست خورده، در حالی‌که می‌توانست با راهنمایی به موفقیت برسد. هدف ما این است که مسیر استارتاپ‌ها را هموار کنیم تا ریسک سرمایه گذاری را بر آنها کاهش دهیم.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.