فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۸۹۶۶۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

استارتاپ «وی ورک»، ۱.۵ میلیارد دلار از بدهی خود را به سهام تبدیل می‌کند

استارتاپ «وی ورک»، 1.5 میلیارد دلار از بدهی خود را به سهام تبدیل می‌کند

استارتاپ وی ورک (Wework) اعلام کرده است که برای پرداخت بدهی‌ خود با سافت بانک به توافق رسیده است تا 1.5 میلیارد از آن را به سهام تبدیل کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، فضای کار اشتراکی وی ورک (WeWork) برنامه‌ای برای پرداختن بدهی‌های کلان خود دارد. این شرکت با سرمایه‌گذار بزرگ خود یعنی SoftBank به توافق رسیده است تا 1.5 میلیارد دلار از بدهی خود را به سهام تبدیل کند و 2.4 میلیارد دلار برای آن باقی بگذارد.

وی ورک (Wework) که در زمینه فضای کار اشتراکی کار می‌کند و ایستگاه‌های کاری، دفاتر خصوصی و طبقات سفارشی را ارائه می‌دهد، از اجاره فضاهای کار اشتراکی آن هم با طراحی مد روز و مطابق با سلیقه نسل استارتاپی، سود زیادی کسب کرده بود، اما حالا به نظر می‌رسد که باید خود را برای پیامدهای احتمالی ناشی از رکود اقتصادی احتمالی آماده کند.

روتیرز در گزارشی نوشت که WeWork تا سال 2027 برای بازپرداخت 1.9میلیارد دلار از بدهی‌های خود فرصت دارد. پس از این نیز 2میلیارد دلار از بدهی‌های وی ورک باقی می‌ماند.

انتظار می‌رفت این استارتاپ در سال 2021 به سوددهی برسد، اما عرضه اولیه عمومی سهام نادرست آن در سال 2019 و کاهش تقاضا برای فضای اداری به دلیل همه‌گیری کرونا و اشتباهات مدیریتی، مانع از سودآوری وی‌ورک شد.

داستان موفقیتی که حباب داشت

داستان وی‌ورک، داستان موفقیت‌های زودگذر و شکست‌های ماندگار است. ارزش‌‌گذاری حباب‌دار سرمایه‌گذاری چون سافت بانک، موجب شد که قیمتی غیرواقعی روی این استارتاپ گذاشته شود و با عددی فریبنده به بورس آمریکا عرضه شود. اما بررسی کارشناسان نشان داد که این استارتاپ که بین 47میلیارد دلار تا 60 میلیارد دلار ارزش گذاشته می‌شد، تنها حدود 9 میلیارد دلار ارزش دارد. حالا این استارتاپ سرشناس به درس عبرتی در فضای کسب‌وکارهای آنلاین تبدیل شده است؛ از شیوه اداره استارتاپ و مدیریت کسب‌وکار گرفته تا ارزش‌گذاری و…

WeWork که در سال 2021 پس از دو سال کشمکش وارد بازار عمومی بورس شد، هنوز سود سه ماهه‌ای را منتشر نکرده است. اما این شرکت روز گذشته اعلام کرد که انتظار دارد در سال جاری به سود اصلی دست یابد که به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند.

علاوه‌بر این استارتاپ وی ورک (WeWork) همچنین اعلام کرد که حدود 540 میلیون دلار بودجه جدید را نیز به این شرکت تزریق خواهد کرد. همچنین معامله‌ای که این استارتاپ روز گذشته انجام داد منجر به کاهش این بدهی تا حد زیادی می‌شود و وجوه نقد موجود، ترازنامه WeWork را تا 290 میلیون دلار افزایش می‌دهد که در نهایت به این شرکت اجازه خواهد داد تا به تعهدات مالی جدید 475 میلیون دلاری دسترسی پیدا کند.

وی ورک بدهکار؛ زمانی ارزشمندترین استارتاپ آمریکا بود!

اواخر تابستان سال ۲۰۱۹، شرکت وی ورک که در زمینه ارائه فضای اشتراکی فعالیت می‌کند به‌عنوان یکی از ارزشمندترین استارتاپ‌های تاریخ با ارزش ۴۷میلیارد دلار بالاتر از استارتاپ‌هایی چون Airbnb و SpaceX قرار داشت. اما فقط در عرض چند ماه، سه چهارم از ارزش خود را از دست داد و اکنون آینده این شرکت در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

وی ورک یکی از ۸۰ شرکتی بود که صندوق سرمایه‌گذاری سافت بانک با بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌اش از آن‌ها حمایت می‌کرد. این زمانی بود که به اعتقاد بسیاری، شرکت به جمع کمپانی‌های سود‌ده رده‌بالا رسیده بود. ایده سافت بانک این بود که در این دوره منحصربه‌فرد از تحول، پول زیادی وجود دارد و می‌توان با تزریق این سرمایه به شرکت‌هایی که ایده‌های هوشمندانه دارند آن‌ها را جاه‌طلب‌تر، بزرگ‌تر و سرعت رشدشان را بیشتر کرد.

این شرکت که توسط آدام نیومن تأسیس شد و توسط سافت‌بانک حمایت می‌شد، با اجاره فضای اداری مد روز به صورت کوتاه‌مدت به شرکت‌های بزرگ، مشاغل کوچک و افراد، به‌دنبال تغییر دنیای شلوغ املاک و مستغلات تجاری بود.

اما این مدل کسب‌وکار هرگز کاملا مطابق با دیدگاه‌های بزرگ نویمن مدیرعامل وی‌ورک و ماسایوشی سان، بنیان‌گذار و مدیر ارشد سافت‌بانک نبود. در سپتامبر 2019، شرکت عرضه اولیه عمومی را کنار گذاشت، نیومن از سمت مدیر اجرایی کنار گذاشته شد و سافت بانک میلیاردها دلار برای ادامه فعالیت شرکت هزینه کرد.

آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد زمانی که سرمایه‌گذاران این شرکت گزارش مالی منتشر شده در بازار سهام آمریکا را مشاهده کردند، متوجه شدند که نیومن از منابع مالی شرکت بیشتر به نفع زندگی شخصی خود استفاده می‌کرده است. قابل ذکر است که تنها در شش ماهه اول سال ۲۰۱۹، وی ورک ۶۹۰میلیون دلار ضرر داده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.