تجارتنیوز گزارش میدهد:
استفاده عموم مردم از فیلترشکن/ وزیر ارتباطات هم تایید کرد
در حالی که وزیر ارتباطات دسترسی به اینترنت آزاد را نیاز مردم دانست، برخورد با مافیای فیلترشکن فروش ها را از مجلس خواستار شد.
به گزارش تجارتنیوز ، صبح امروز (چهارشنبه 22 شهریور)، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در حاشیه جلسه دولت به سوالات خبرنگاران درباره اختلال اینترنت در چند روز گذشته، هک اطلاعات کاربران تپسی و کاهش فیلترینگ برخی سرویسها پاسخ داد.
وزیر ارتباطات درباره اختلال و کاهش سرعت اینترنت گفت: اکنون در حال توسعه شبکه مخابراتی کشور هستیم که قرار است طی شش ماه آینده، 50درصد به ظرفیت لایه IP کشور اضافه شود. همچنین تجهیزات جدید در حال جایگزینی و قرارگرفتن در شبکه است. اختلالات معمولا در نیمههای شب اتفاق میافتد که ممکن است در برخی مناطق با اطلاع قبلی از سوی شرکت زیرساخت باشد. با اینکه شاید عموم کاربران این اختلال را حس نکنند اما تشخیص دادیم که این موضوع به اطلاع عموم مردم برسد و این امر از قبل به اپراتورها اطلاع داده شده بود.
آسیبهای متعدد برای کسبوکارهای اینترنتی با اختلال اینترنت
وی گفت: ممکن است این اختلال باعث نگرانی مردم شود. با اینکه شاید کاربران عادی این اختلالات را حس نکنند اما به کسبوکارهای مجازی آسیب متعددی میرسد.
اما در راستای بازنگری در فیلترینگ بعضی سرویسهای اینترنتی که چندی پیش پیشنهاد آن در مجلس شورای اسلامی هم داده شد، وزیر ارتباطات بیان کرد: «محدودیت دسترسی به برخی از سرویسها وجود دارد که فلسفه ایجاد محدودیتشان از بین رفته یا در برخی از سرویسها امکاناتی بهوجود آمده است که نگرانیهای کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه را برطرف میکند.»
این سخنان در حالی از سوی وزیر گفته شد که وعده برداشتن محدودیتها از بهمنماه سال گذشته تاکنون چندین بار مطرح شده بود.
وزیر، عامل اصلی مشکلات را مافیای فیلترشکن دانست
از سوی دیگر، وزیر ارتباطات درخواست خود را برای بهوجود آوردن بستر قانونی مبارزه با مافیای فیلترشکن مطرح کرد. او با بیان اینکه اقدامات فنی را برای جلوگیری از مسئله فروش فیلترشکن ناکافی است از نمایندگان مجلس تقاضا کرد که با طرح دوفوریتی امکان برخورد با این فروشندگان را مهیا کنند.
نکته قابل توجه مصاحبه وزیر این است که دسترسی به اینترنت آزاد را نیاز مردم و مراجعه آنها برای خرید فیلترشکن را رفع نیاز میداند اما بهجای حل مشکل فیلترینگ به دنبال جمع کردن مافیای فیلترشکن است. باید گفت زمانی مافیای فیلترینگ بهوجود میآید که فیلترینگ وجود داشته باشد.
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در حالی از آسیبهای فیلترشکن مانند کندی اینترنت و عدم امنیت آن سخن گفتند که حتی گوگلپلی هم در ایران فیلتر است. این سخن وزیر نه تنها تایید کننده شکست فیلترینگ در کشور بلکه تایید کننده آسیبهایی است که بهواسطه فیلترینگ در کشور به مردم رسیده است. اما اینبار فروشندگان فیلترشکن مقصر شناخته شدند.
عدم اعتماد مشتریان به فروشنگان آنلاین بر اثر اختلال اینترنت
رضا الفتنسب، نایب رئیس انجمن کسبوکارهای مجازی در مورد اختلال اینترنت طی روزهای اخیر در مصاحبه با تجارتنیوز گفت: وقتی اختلال اینترنت در مدت زمان طولانی و توامان باشد و تکرارشوندگی آن زیاد شود، سبب ضرر و زیان کسبوکارها میشود. این ضرر از آن جهت است که وقتی مشتری به سایت کسبوکاری مراجعه میکند و موفق به انجام کار خود و یا خرید محصول نمیشود، همین تجربه ناموفق مانع مراجعه بعدی به وبسایت مورد نظر میشود. رفتار مشتری یکی از مهمترین عوامل در کسبوکارهای مجازی است.
اینترنت باکیفیت اساس اقتصاد دیجیتال است
نائب رئیس انجمن کسبوکارهای مجازی ادامه داد: این اختلالها فقط مختص به این چند روز نیست و در یک سال گذشته زیاد اتفاق افتاد. این اختلالها از آن جایی حائز اهمیت است که در بحث اقتصاد دیجیتال یکی از مهمترین عوامل کیفیت اینترنت است و نمیتوان با این کیفیت اینترنت انتظار پیشرفتهای قابل توجه داشت. با وضعیت فعلی امکان پیشرفت وجود دارد ولی روند آن بسیار کند خواهد بود و زمان رسیدن به اقتصاد دیجیتالی که 15درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل میدهد دیرتر خواهد بود.
الفتنسب درباره نقش وزیر ارتباطات در حل مشکل فیلترینگ گفت: همانطور که خود وزیر ارتباطات هم گفته است، تصمیمگیرنده اصلی افراد دیگری هستند و ایشان فقط میتوانند پیشنهاددهنده باشند. در دولت سابق هم با وجود اینکه توجه به کسبوکارهای آنلاین جدیتر دنبال میشد و وزیر ارتباطات آن دولت با مسئله فیلترینگ بسیار مخالف بود اما باز تلگرام فیلتر شد و نتوانست کاری بکند. اما توقعی که از دولت فعلی انتظار میرود این است که بالاخره این موضوعات را پیگیری و به افراد تصمیمگیرنده منتقل کنند.
نظرات