تجارتنیوز گزارش میدهد:
راهکار فلسطین برای غلبه بر بحران فقر انرژی چیست؟
جهت غلبه بر بحران فقر انرژی در فلسطین، دولت این کشور علاوه بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر به دنبال این است تا بهرهوری انرژی را ارتقا دهد.
به گزارش تجارتنیوز ، فقر انرژی؛ وضعیتی که در آن خانوارها قادر به تامین نیازهای اولیه خدمات انرژی نیستند، این روزها به یک مبحث ضروری و فوری در فلسطین تبدیل شده است. دسترسی نداشتن به منابع انرژی مطمئن و مقرون به صرفه نه تنها مانع توسعه اقتصادی بوده، بلکه کیفیت زندگی میلیونها فلسطینی را تحت تاثیر قرار میدهد.
به نقل از EnergyPortal ، وضعیت فقر انرژی در فسلطین با ادامه جنگ بین اسرائیل و فلسطین تشدید شده و سبب آسیب به زیرساختهای انرژی و سرمایهگذاری محدود در این بخش میشود. در چنین وضعیتی غلبه بر بحران فقر انرژی در فلسطین نیازمند یک رویکرد چندوجهی است که پاسخگوی نیازهای جمعیتی فعلی فلسطینیان بوده و توسعه بلندمدت بخش انرژی را هم مد نظر قرار دهد.
یکی از چالشهای اولیه حال حاضر بخش انرژی فلسطین، وابستگی به واردات انرژی آن هم از یک کشور است. این وابستگی نه تنها سبب نوسان قیمت انرژی در فلسطین شده بلکه سبب شده که مسئولان فلسطینی قدرت کنترل عرضه انرژی در این کشور را از دست بدهند.
غلبه بر این مشکل به تنوع سبد انرژی و سرمایهگذاری در تولید انرژی بومی نیازمند است. منابع انرژی پایدار نظیر انرژی بادی و خورشیدی راهحل امیدبخشی برای حل این مشکل هستند. این قبیل تکنولوژیها نه تنها دوستدار محیطزیست بوده، بلکه ظرفیت کاهش هزینهها و افزایش امنیت ارتقای انرژی را با خود به همراه دارد.
اقدامات دولتی برای غلبه بر مشکل فقر انرژی
در سالهای اخیر نهادهای مختلفی در جهت ارتقای انرژی تجدیدپذیر در فلسطین در تلاش بودهاند، به طور مثال اداره انرژی و منابع طبیعی فلسطین (PENRA) در سال 2020، تولید 10 درصد از برق کشور از طریق انرژیهای تجدیدپذیر را هدفگذاری کرد. علاوه بر این، دولتمردان فلسطینی طرح شبکه برآورد انرژی را به اجرا درآوردهاند که به خانوارها اجازه میدهد برق خورشیدی مازاد را فروخته تا به شبکه برق کشور بازگردد.
چنین اقداماتی سبب افزایش افزایش بهکارگیری سلولهای خورشیدی در سراسر کشور شده، بهویژه در مناطق روستایی که دسترسی به برق سرتاسری محدود است. اما این تمایل به استفاده از انرژی خورشیدی نمیتواند در ابعاد کشوری نیاز به انرژی و رفع مشکل فقر انرژی فلسطین را پاسخگو باشد.
برای اطمینان از دسترسی تمامی خانوارها به خدمات انرژی مقرون به صرفه و قابل اعتماد، لازم است که در حوزه بهرهوری انرژی سرمایهگذاری شود. اقداماتی نظیر بهینهسازی عایقکاری ساختمانها، ارتقای بهرهوری انرژی لوازم منزل و افزایش آگاهی در مورد حفاظت از انرژی (آموزش روشهای جلوگیری از هدررفت انرژی) مثالهای بارز اقدامات جانبی برای افزایش بهرهوری انرژی در فلسطین هستند. صرفهجویی در مصرف انرژی سبب کاهش قیمت انرژی و برداشته شدن فشار مالی از خانوارهای کمدرآمد است.
اقدام دیگری که برای غبه بر فقر انرژی در فلسطین دنبال میشود، تقویت ظرفیت سازمانی زیرساخت انرژی در فلسطین است. ارتقای سازمانی و قانونی در صنایع انرژی و افزایش مهارتهای تکنیکال نیروی کار بخش انرژی از جمله اقدامات انجام شده در این بخش هستند. در این راستا، بخش حمایت و همکاری بینالمللی میتواند نقش حیاتی بازی کند. برای مثال، اتحادیه اروپا کمکهای فنی و مالی را برای توسعه صنعت برق فلسطین در نظر گرفته است، درحالیکه بانک جهانی برنامهای را تدوین کرده که هدف آن ارتقای کارایی عملیاتی شرکتهای توزیع برق هستند.
نظرات