خبر مهم:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۲۲۵۷۲

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

انتخابات در آفریقا در سال ۲۰۲۴ چگونه است؟/ معرفی احزاب حاکم در کشورهای آفریقایی

انتخابات در آفریقا در سال 2024 چگونه است؟/ معرفی احزاب حاکم در کشورهای آفریقایی

تا 14 ژوئیه 2024، چندین انتخابات در آفریقا برگزار شد. در این گزارش انتخابات برگزارشده و برنامه‌ریزی‌شده آفریقا را بررسی می‌کنیم.

به گزارش تجارت‌نیوز، انتخابات عمومی آفریقای جنوبی در 29 مه 2024 برگزار شد. حزب کنگره ملی آفریقا (ANC) همچنان بزرگ‌ترین حزب باقی ماند اما اکثریت پارلمانی خود را از دست داد. دولت ائتلافی با حزب اتحاد دموکراتیک (DA)، حزب آزادی اینکاتا (IFP) و حزب میهنی (PA) تشکیل شد و سیریل رامافوسا برای دور دوم به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.

انتخابات ریاست جمهوری موریتانی در 29 ژوئن 2024 برگزار شد. رئیس جمهور فعلی، محمد ولد غزوانی، با بیش از 56 درصد آرا دوباره انتخاب شد و شش نامزد مخالف را شکست داد. در سیرالئون، انتخابات عمومی در 24 ژوئن 2024 و انتخابات عمومی مالاوی در 21 مه 2024 برگزار شد اما جزئیات نتایج و برندگان در منابع موجود ذکر نشده است.

انتخابات آینده

انتخابات ریاست جمهوری و قانون‌گذاری رواندا برای فردا 15 ژوئیه 2024 برنامه‌ریزی شده است. رئیس جمهور پل کاگامه کاندیدا شده تا برای بار چهارم رییس جمهور شود. انتخابات عمومی بوتسوانا برای 23 اکتبر 2024 تعیین شده است. انتخابات عمومی موزامبیک، شامل انتخابات ریاست جمهوری، قانون‌گذاری و استانی است که قرار است 9 اکتبر 2024 برگزار شود. انتخابات عمومی نامیبیا برای نوامبر 2024 برنامه‌ریزی شده است و انتظار می‌رود انتخابات ریاست جمهوری تونس در اکتبر 2024 برگزار شود.

احزاب حاکم

چشم‌انداز سیاسی در این کشورها متنوع است، با احزاب حاکمی مانند فرلیمو در موزامبیک و ANC در آفریقای جنوبی که با چالش‌هایی برای حفظ تسلط خود مواجه هستند. در رواندا اما انتظار می‌رود که دوران طولانی حاکمیت کاگامه ادامه یابد.

فرلیمو

در موزامبیک، حزب حاکم، فرلیمو (FRELIMO, Frente de Libertação de Moçambique)، که از زمان استقلال کشور از پرتغال در سال ۱۹۷۵ قدرت را در دست دارد، با چالش‌های متعددی از جمله گروه‌های شورشی و بحران‌های اقتصادی مواجه است. این حزب از پایان جنگ داخلی در سال 1992، برنده هر انتخابات ملی بوده است. در انتخابات 2024، حزب فرلیمو، دانیل چاپو را به عنوان نامزد ریاست جمهوری خود انتخاب کرده است. چاپو که چهره‌ای نسبتاً ناشناخته در سطح ملی بود، به عنوان فرماندار استان اینهامبان خدمت کرده و در حرکتی غافلگیرکننده در بین دیگر نامزدهای داخلی انتخاب شد. او اولین نامزد ریاست جمهوری فرلیمو است که پس از استقلال کشور به دنیا آمده است.

حزب رقیب اصلی، رنمامو (RENAMO) است که یک جنبش چریکی سابق بوده و در حال حاضر یک حزب سیاسی است. سایر احزاب مانند MDM (جنبش دموکراتیک موزامبیک) نیز در انتخابات شرکت می‌کنند.

کنگره ملی آفریقا

کنگره ملی آفریقا (ANC) از زمان پایان آپارتاید در سال 1994، حزب حاکم در آفریقای جنوبی بوده است. این حزب با تقسیمات داخلی و نارضایتی عمومی فزاینده‌ای مواجه شده است؛ به ویژه در مسائل مربوط به فساد بیکاری، نابرابری و مدیریت اقتصادی. با وجود این چالش‌ها، این حزب همچنان حمایت قابل توجهی دارد، هرچند که انتخابات اخیر نشان‌دهنده از دست دادن زمین در برابر احزاب مخالف مانند اتحاد دموکراتیک (DA) و مبارزان آزادی اقتصادی (EFF) بوده است.

حزب دموکراتیک متحد (DA) که مرکزگرایی و لیبرالیسم اقتصادی را ترویج می‌دهد، رقیب اصلی کنگره ملی آفریقاست. حزب مبارزان آزادی اقتصادی (EFF) به رهبری جولیوس مالما، با ایده‌های مارکسیستی و ملی‌سازی منابع، دیگر حزب مهم کشور است. همچنین احزاب دیگری مانند IFP (حزب آزادی اینکاتا)، ActionSA و UDM نیز در انتخابات شرکت می‌کنند و ممکن است نقش مهمی در ائتلاف‌های پس از انتخابات داشته باشند.

سیریل رامافوسا به عنوان رییس جمهور منتخب، برای تعیین اینکه آیا کنگره ملی آفریقا می‌تواند اکثریت خود را حفظ کند و به چالش‌های داخلی و ملی به طور مؤثر پاسخ دهد، بسیار مهم خواهد بود.

کاگامه و جبهه میهنی رواندا

پل کاگامه از سال 2000 رئیس جمهور رواندا بوده و یکی از چهره‌های برجسته در سیاست رواندا است که جبهه میهنی رواندا (RPF) را برای پایان دادن به نسل‌کشی 1994 رهبری کرد. کاگامه به دلیل تثبیت و توسعه سریع کشور مورد تحسین قرار گرفته است، اما دولت او نیز به دلیل نقض حقوق بشر و سرکوب مخالفان سیاسی موردانتقاد قرار گرفته است. در سال‌های اخیر، کاگامه قانون اساسی را تغییر داده تا به او اجازه دهد تا سال 2034 در قدرت بماند که نگرانی‌هایی درباره روندهای دموکراتیک در کشور ایجاد کرده است. احزاب مخالف در رواندا چندان قدرتی ندارند و به شدت محدود شده‌اند، جبهه میهنی رواندا همچنان نیروی سیاسی غالب در رواندا است و انتظار می‌رود رهبری کاگامه در آینده نزدیک ادامه یابد.

 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.