موانع توسعه نیروی بادی در اروپا چیست؟
کشورهایی مانند دانمارک و سوئد که زمانی پیشرو در توسعه ظرفیت بادی فراساحلی بودند، اکنون با موانعی روبرو هستند زیرا قیمت برق و مشوقها برای حمایت از پروژههای جدید، بسیار پایین است.
مزایده اخیر دانمارک برای بادی فراساحلی، هیچ متقاضی نداشت و این موضوع را برجسته کرد. کندی روند توسعه نیروی بادی، خطر طولانی شدن اتکا به سوختهای فسیلی را برای اروپا به همراه دارد و همزمان، افزایش هزینه ها، موفقیت قبلی این بخش در کاهش قیمتها را به چالش میکشد.
دانمارک که سال گذشته، ۵۸ درصد از برق خود را از باد تولید کرد، در بزرگترین مزایده بادی فراساحلی، هیچ پیشنهادی دریافت نکرد. شرکتهایی مانند شرکت دولتی اورستد، شرایط سرمایهگذاری نامطلوب، با قیمتهای پایین برق ناشی از عرضه بیش از حد نیروی بادی را علت این وضعیت ذکر کردند.
طبق گزارش بلومبرگ، سوئد با چالشهای مشابهی مواجه است، زیرا سالها توسعه سریع ظرفیت نیروی بادی، بازدهی را کاهش داده و پروژههای جدید را دلسرد کرده است. تاخیر و لغو پروژههای صنعتی سبز در شمال، تقاضای آینده را تحت تاثیر قرار میدهد.
اپراتور شبکه برق انگلیس میگوید هدف این کشور برای حذف تدریجی سوختهای فسیلی تا سال ۲۰۳۰، مستلزم تغییر عمده در مصرف برق برای همسویی با عرضه متغیر انرژیهای تجدیدپذیر است. در حال حاضر، مقادیر کم سابقه ای از نیروی بادی، به دلیل محدودیتهای شبکه، هدر میرود.
برخلاف نیروگاههایی که زغالسنگ و گاز میسوزانند، مزارع بادی هر زمان که شرایط اجازه دهد کار میکنند که اغلب منجر به عرضه مازاد و حتی قیمت منفی انرژی میشود.
در حالی که انرژی خورشیدی با مشکلات مشابهی مواجه است، کاهش هزینههای پنل، تا حدی تاثیر منفی را تعدیل کرده است. با این حال، بخش بادی با افزایش هزینه موادی مانند فولاد و نیروی کار، دست و پنجه نرم میکند. تشویق مصرفکنندگان به تعدیل تقاضا به خصوص با برقی سازی حملونقل، گرمایش و صنعت، میتواند قیمتها را تثبیت کند و سرمایهگذاری در انرژی پاک را هدایت کند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، برایان واد ماتیسن، استاد دانشگاه آلبورگ در دانمارک، اظهار کرد: نمیتوانیم یک سیستم برقی داشته باشیم که صرفا مبتنی بر نیروی بادی و خورشیدی باشد. محدودیتهای فنی و اقتصادی شدیدی برای استفاده از نیروی تجدیدپذیر در شبکه وجود دارد.
نظرات