فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۱۳۳۹

کدام مشاغل در بازار کار جهانی جای رشد بیشتری دارند؟

کدام مشاغل در بازار کار جهانی جای رشد بیشتری دارند؟

طیق آخرین گزارش آینده مشاغل مجمع جهانی اقتصاد، بازار کار جهانی تا سال ۲۰۳۰ در آستانه تحولی قابل‌توجه است و مشاغل متعددی با اختلال مواجه خواهند شد.

به گزارش تجارت نیوز،

بر اساس آخرین گزارش آینده مشاغل مجمع جهانی اقتصاد، بازار کار جهانی تا سال ۲۰۳۰ در آستانه تحولی قابل‌توجه است و مشاغل متعددی با اختلال مواجه خواهند شد. این تغییر شکل چشم‌انداز اشتغال جهانی منجر به ایجاد ۱۷۰ میلیون شغل جدید و متعاقب آن جابجایی ۹۲ میلیون موقعیت شغلی موجود خواهد شد که منجر به سود خالص ۷۸ میلیون شغل در سراسر جهان خواهد شد.

تحقیقات مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد که این تغییرات گسترده ناشی از پیشرفت‌های سریع فناوری، الگوهای جمعیتی در حال تحول، تشدید تنش‌های ژئواکونومیک و فشارهای اقتصادی فزاینده هستند. این نیروها مجموعاً صنایع و حرفه‌ها را در مقیاس جهانی دستخوش تحول می‌کنند.

بزرگ‌ترین چالش برای گسترش کسب‌وکار، تفاوت فزاینده بین مهارت‌های موجود و موردنیاز خواهد بود، زیرا تقریباً ۴۰ درصد از شایستگی‌های موردنیاز در محل کار تغییر خواهد کرد. این عدم تطابق مهارت‌ها در حال حاضر یک نگرانی مبرم است و تقریباً دوسوم از کارفرمایان، برابر ۶۳ درصد، آن را به‌عنوان مانع اصلی رشد ذکر می‌کنند. ازآنجایی‌که بازار کار به‌سرعت در حال تغییر است، این شکاف می‌تواند یک تنگنای شدید ایجاد کند.

درحالی‌که انتظار می‌رود مهارت‌های فناوری در هوش مصنوعی، داده‌های بزرگ و امنیت سایبری شاهد افزایش تقاضا باشد، توانایی‌های انسان‌محور مانند تفکر خلاق، انعطاف‌پذیری و سازگاری ضروری باقی خواهند ماند. رشد حرفه‌ای به ترکیبی از این مهارت‌های فنی و نرم بستگی دارد.

پویایی بازار کار

به گفته مجمع جهانی اقتصاد، افزایش هزینه‌های زندگی به‌عنوان یک کاتالیزور برای تغییر در بازار کار ظاهرشده است، به‌طوری‌که نیمی از کارفرمایان پیش‌بینی می‌کنند که مدل‌های کسب‌وکار آن‌ها را متحول کند.

باوجود کاهش اخیر تورم جهانی، پیش‌بینی می‌شود که فشارهای مداوم قیمت‌ها همراه با رشد اقتصادی کندتر پیامدهای گسترده‌ای برای اشتغال داشته باشد. این آشفتگی اقتصادی هم شرکت‌ها و هم کارگران را وادار می‌کند تا موقعیت‌ها و استراتژی‌های خود را در بازاری که به‌طور فزاینده‌ای در نوسان است، ارزیابی کنند.

علاوه بر این، انتظار می‌رود الگوهای متفاوت در روندهای جمعیتی تأثیر قابل‌توجهی بر نیروی کار جهانی داشته باشد.

پیری جمعیت در اقتصادهای توسعه‌یافته‌تر، تقاضا برای متخصصان مراقبت‌های بهداشتی را افزایش می‌دهد، درحالی‌که افزایش جمعیت در سن کار در مناطق کم‌درآمد باعث رشد نقش‌های مرتبط با آموزش می‌شود. برای پر کردن این شکاف‌ها، کسب‌وکارها باید مهارت‌های مدیریت استعداد، آموزش و مربیگری را در اولویت قرار دهند.

علاوه بر این، تنش‌های ژئوپلیتیکی یکی از نگرانی‌های اصلی کارفرمایان است، به‌طوری‌که ۳۴ درصد از شرکت‌ها آن را به‌عنوان موضوع اصلی معرفی می‌کنند. اثرات موج‌دار این درگیری‌ها، ازجمله محدودیت‌های تجاری و تغییر در سیاست‌های صنعتی، بسیاری از کسب‌وکارها را وادار می‌کند تا در استراتژی‌های عملیاتی خود تجدیدنظر کنند.

برخی در حال بررسی گزینه‌های برون‌مرزی و تجدید سازمان برای کاهش خطرات و سرمایه‌گذاری از فرصت‌های در حال ظهور هستند. علاوه بر این، فشارهای ژئوپلیتیکی تقاضا برای مهارت‌های تخصصی، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند امنیت سایبری را تقویت می‌کند، زیرا کسب‌وکارها تلاش می‌کنند از منافع خود در یک محیط جهانی پیچیده‌تر محافظت کنند.

تحول دیجیتال

با برتری هوش مصنوعی، ۵۰ درصد از کارفرمایان جهانی در حال برنامه‌ریزی برای تغییر فعالیت‌های خود هستند. در پاسخ به این پیشرفت‌های فناوری، ۷۷ درصد از شرکت‌ها گزارش دادند که قصد دارند نیروی کار خود را ارتقا دهند. بااین‌حال، افزایش اتوماسیون بدون عواقب نیست، زیرا ۴۱ درصد از کارفرمایان پیش‌بینی می‌کنند که تعداد کارمندان خود را در مناطق خاصی کاهش دهند.

قابل‌توجه است که تقریباً نیمی از کارفرمایان در حال بررسی تجدید ساختار داخلی هستند و کارمندان را از موقعیت‌های آسیب‌پذیر هوش مصنوعی به سایر نقش‌ها در سازمان خود منتقل می‌کنند. این راه‌حل کمبود مهارت‌های فعلی را برطرف می‌کند و درعین‌حال تأثیر منفی احتمالی اختلالات فناوری بر اشتغال را نیز کاهش می‌دهد.

برندگان و بازندگان

براساس این گزارش، پیش‌بینی می‌شود برخی مشاغل اصلی تا سال ۲۰۳۰ منجر به رشد بازار کار شوند. انتظار می‌رود مشاغلی مانند کارگران مزرعه، رانندگان تحویل کالا و کارگران ساختمانی افزایش قابل‌توجهی داشته باشند. این روند با رشد قابل‌توجهی که در مراقبت‌های بهداشتی و آموزش پیش‌بینی می‌شود، در درجه اول متخصصان پرستاری و معلمان دبیرستان به بخش‌های اساسی گسترش می‌یابد.

مشاغلی در حوزه هوش مصنوعی، روباتیک و سیستم‌های انرژی نیز تقاضای بالایی خواهد داشت. متخصصان کلان داده، مهندسان فین‌تک، متخصصان هوش مصنوعی و یادگیری ماشین و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و اپلیکیشن‌ها ازنظر درصدی ازجمله مشاغلی هستند که سریع‌ترین رشد را دارند.

تغییر جهانی به سمت پایداری نیز بر روند بازار کار تأثیر می‌گذارد. مشاغل در حوزه انتقال سبز و انرژی با موقعیت‌هایی مانند متخصصان خودروهای خودران و الکتریکی، مهندسان محیط‌زیست و مهندسان انرژی‌های تجدید پذیر هم برجسته‌تر خواهند شد و در میان مشاغلی خواهند بود که سریع‌ترین رشد را دارند.

منبع : مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.