فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۹۳۸۸۷

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

کاهش ۵۰ درصدی قیمت پنل‌های خورشیدی/ کدام کشورها بیشترین نیروگاه بادی و خورشیدی را دارند؟

کاهش 50 درصدی قیمت پنل‌های خورشیدی/ کدام کشورها بیشترین نیروگاه بادی و خورشیدی را دارند؟

در سال 2023، انرژی‌های تجدیدپذیر با سرعت سرسام‌آوری در سراسر جهان رشد کردند. این رشد به دلیل عوامل مختلفی از جمله افزایش قیمت سوخت‌های فسیلی، نگرانی‌های امنیت انرژی و سیاست‌های حمایتی دولت‌ها بود.

به گزارش تجارت‌نیوز، سال 2023، جهان شاهد رکوردشکنی در نصب انرژی‌های تجدیدپذیر بود.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد که بیش از 440 گیگاوات انرژی تجدیدپذیر در سال 2023 اضافه خواهد شد که بیشتر از کل ظرفیت برق نصب‌شده آلمان و اسپانیا با هم است.

رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در سال 2023 به عوامل مختلفی از جمله کاهش هزینه‌های تولید، افزایش حمایت‌های دولتی و نگرانی‌های امنیت انرژی مربوط می‌شود

انرژی خورشیدی

رکورد انرژی خورشیدی شکسته شد؟

براساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IEA)، چین، اروپا و آمریکا هر یک رکورد نصب پنل خورشیدی را برای یک سال ثبت کردند.

افزوده‌های چین نسبت به سایر کشورها، بسته به اینکه پروژه‌های پایان سال چگونه پیش می‌روند، بین 180 تا 230 گیگاوات انرژی را کاهش داد. اروپا 58 گیگاوات اضافه کرد که رشدی 40 درصدی نسبت به سال 2022 داشت.

انرژی خورشیدی اکنون ارزان‌ترین نوع برق در اکثر کشورهاست. قیمت پنل‌های خورشیدی در اروپا بین دسامبر 2022 و نوامبر 2023 بین 40 تا 53 درصد کاهش یافت و اکنون در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد.

مایکل تیلور، تحلیلگر ارشد آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IRENA) می‌گوید: «به‌ویژه در اروپا، این استقرار واقعاً با سرعت سرسام‌آوری افزایش یافته است.»

زمانی که اعداد نهایی برای سال 2023 مشخص شد، انتظار می‌رود که انرژی خورشیدی از نظر ظرفیت کل انرژی از انرژی آبی پیشی بگیرد، اما برای برق واقعی تولید شده، انرژی آبی همچنان برای مدتی پیشتاز خواهد بود زیرا می‌تواند در تمام ساعات شبانه روز تولید کند.

در آمریکا، کالیفرنیا همچنان بیشترین انرژی خورشیدی را دارد و پس از آن تگزاس، فلوریدا، کارولینای شمالی و آریزونا قرار دارند.

دانیل برست، رئیس موسسه مطالعات محیطی و انرژی می‌گوید: «مشوق‌های ایالتی و فدرال تأثیر زیادی بر رشد انرژی خورشیدی آمریکا داشتند.» با وجود موفقیت خورشیدی در سال 2023، موانعی وجود دارد.

انرژی بادی

چالش‌های انرژی بادی

به گزارش یورونیوز، تا پایان سال 2023، جهان به اندازه کافی انرژی بادی برای تامین برق نزدیک به 80 میلیون خانه اضافه خواهد کرد و این یک رکورد محسوب می‌شود.

به گفته Global Energy Monitor، چین در مسیر پیشی گرفتن از هدف بلندپروازانه خود در سال 2030 یعنی 1200 گیگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی و بادی پنج سال زودتر از برنامه زمان بندی شده در صورتی که پروژه‌های برنامه‌ریزی شده ساخته شوند، پیش می‌رود.

به گفته شورای جهانی انرژی بادی، چین یکی از معدود بازارهای رو به رشد امسال برای باد بود. صدور مجوز سریعتر و سایر بهبودها در بازارهای کلیدی مانند آلمان و هند نیز به افزایش انرژی باد کمک کرد.

وود مکنزی می‌گوید: «اما تاسیسات در اروپا نسبت به سال ۲۰۲۲ شش درصد کاهش یافته است.»

چالش‌های کوتاه‌مدت مانند تورم بالا، افزایش نرخ‌های بهره و افزایش هزینه‌های مصالح ساختمانی، برخی از توسعه‌دهندگان بادی اقیانوسی را مجبور به مذاکره مجدد یا حتی لغو قراردادهای پروژه و برخی از توسعه‌دهندگان بادی مستقر در زمین را مجبور کرد تا پروژه‌ها را تا سال ۲۰۲۴ یا ۲۰۲۵ به تعویق بیندازند.

پس از سال‌ها رشد بی‌سابقه، گروه صنعتی American Clean Power انتظار دارد تا پایان سال توربین‌های بادی کمتری در آمریکا اضافه شود که تقریباً برای تامین برق 2.7 میلیون تا 3 میلیون خانه کافی است. این گروه می‌گوید توسعه‌دهندگان از اعتبارات مالیاتی جدیدی که سال گذشته در قانون کاهش تورم تصویب شد، استفاده می‌کنند ، اما سال‌ها طول می‌کشد تا پروژه‌ها افتتاح شوند. از زمان تصویب IRA تاکنون 383 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در انرژی پاک اعلام شده است.

در سطح جهانی نیز انرژی بادی امسال کندتر بود. سه بازار برتر امسال همچنان چین، آمریکا و آلمان برای انرژی بادی تولید شده در خشکی و چین، بریتانیا و آلمان برای فراساحل هستند.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که صنعت جهانی در سال آینده رونق گرفته و نزدیک به 12 درصد انرژی بادی بیشتری در سراسر جهان در دسترس خواهد داشت.

رشد فروش خودروهای برقی در 2023

بر اساس اعلام آژانس بین‌المللی انرژی، در میان تلاش‌های مداوم برای کاهش آسیب‌های حمل‌ونقل به اقلیم، روند تولید خودروهای برقی در سال 2023 در سطح جهانی شتاب گرفت، به طوری که طبق آژانس بین‌المللی انرژی، از هر پنج خودروی فروخته‌شده در سال جاری، یک خودرو، برقی پیش‌بینی می‌شود. این بدان معنی بود که این سال پرچمدار دیگری برای باتری‌ها بود.

بیش از 43.4 میلیارد دلار فقط در آمریکا در سال ۲۰۲۳ صرف ساخت باتری و بازیافت باتری شد که عمدتاً به لطف قانون کاهش تورم است. این امر آمریکا را در کنار اروپا قرار می‌دهد، اما همچنان پشت سر چین قرار دارد. رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در سال‌های آینده نیز ادامه داشته باشد.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در سال‌ جاری نیز ادامه خواهد داشت. این امر به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و بهبود امنیت انرژی کمک خواهد کرد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.