فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۲۱۷۰۰

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

گرمای طاقت‌فرسا در شهرهای بزرگ/ افزایش ۵۲ درصدی روزهای بسیار گرم در ۳۰ سال گذشته

گرمای طاقت‌فرسا در شهرهای بزرگ/ افزایش 52 درصدی روزهای بسیار گرم در 30 سال گذشته

گرمای سوزان در شهرهای بزرگ جهان در حال افزایش است، به طوری که 20 شهر پرجمعیت شاهد افزایش 52 درصدی روزهای بالای 35 درجه سانتی‌گراد در 30 سال گذشته بوده‌اند.

به گزارش تجارت‌نیوز، با تشدید بحران آب‌وهوا، دمای سوزان در شهرهای بزرگ جهان، به‌ویژه در آسیا، به طور خطرناکی افزایش یافته است. مطالعه‌ای جدید از موسسه بین‌المللی محیط زیست و توسعه (IIED) نشان می‌دهد بزرگ‌ترین شهرهای جهان به طور قابل توجهی شاهد افزایش روزهای بسیار گرم بوده‌اند. این مساله تهدیدی جدی برای سلامت انسان، اقتصاد و زیرساخت‌ها محسوب می‌شود.

افزایش دما در بزرگ‌ترین شهرهای جهان

بر اساس این مطالعه، 20 شهر پرجمعیت جهان که مجموعاً بیش از 300 میلیون نفر را در خود جای داده‌اند، طی سه دهه گذشته شاهد افزایش 52 درصدی در تعداد روزهایی با دمای بالای 35 درجه سانتی‌گراد بوده‌اند.

از بوئنوس آیرس آرژانتین تا پاریس پایتخت فرانسه و قاهره مصر، این مطالعه نشان داد با گذشت هر دهه، با افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از انسان، پایتخت‌های بزرگ روزهای بسیار گرم‌تری را ثبت می‌کنند که تهدیدی برای سلامت انسان و اقتصاد است.

تاکر لندزمن، محقق ارشد (IIED)، می‌گوید: «تغییر آب‌وهوا فقط یک تهدید آینده نیست، بلکه در حال وقوع است و بدتر می‌شود.»

آسیا در صدر

به گزارش سی‌ان‌ان‌، شهرهای آسیایی که نیمی از پرجمعیت‌ترین پایتخت‌های جهان را تشکیل می‌دهند، بیشترین افزایش دما را تجربه کرده‌اند. روندی که در موج‌های گرمای اخیر در سراسر این قاره، از جنوب شرقی آسیا گرفته تا چین و هند مشهود است. آسیا به دلیل جمعیت زیاد، فقر و تراکم جمعیت در مناطق کم‌ارتفاع، مستعد سیل، بالا آمدن سطح دریا و سایر بلایای طبیعی و... به طور منحصربه‌فردی در برابر خطرات آب‌وهوایی آسیب‌پذیر است.

به عنوان مثال، دهلی نو با ثبت 4222 روز بالای 35 درجه سانتی‌گراد در سه دهه گذشته در صدر فهرست گرم‌ترین شهرها قرار گرفته است. در دهلی نو، میزان روزهای بسیار گرم از 35 درصد در دهه 1990 به 44 درصد در دهه اخیر افزایش یافته است.

تاثیر گرما در آسیا

این گرمای شدید نه تنها باعث فشار بر شبکه برق و منبع تغذیه می‌شود بلکه زندگی روزمره مردم را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. به عنوان مثال، ساکنان دهلی با مشکلاتی مانند کمبود آب سرد و کاهش تعداد مسافران مواجه هستند.

شهرهای دیگر آسیا مانند جاکارتا، سئول و پکن نیز با افزایش چشمگیر روزهای بسیار گرم مواجه شده‌اند.

جاکارتا پایتخت اندونزی شاهد یکی از بزرگ‌ترین جهش‌ها در تعداد روزهای بالای 35 درجه سانتی‌گراد در 30 سال گذشته بود، به طوری که از 28 روز گرم بین سال‌های 1994 تا 2003 به 167 روز از سال 2014 تا 2023 رسید.

سئول، کره جنوبی و پکن، چین نیز افزایش قابل توجهی را در روزهای بسیار گرم تجربه کرده‌اند. در سال 2018، سئول شاهد 21 روز بیش از 35 درجه سانتی‌گراد بود. همچنین تعداد روزهای بالای 35 درجه پکن از سال 1994، 309 درصد افزایش یافته است.

شهرها همچنین شاهد دوره‌های طولانی‌تری از دماهای بالا هستند، زیرا دولت‌ها در رسیدن به اهداف اقلیمی و محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای ناکام‌اند. در اکتبر 2023، جاکارتا 30 روز متوالی را در دمای 35 درجه سانتی‌گراد تجربه کرد که بیشتر از کل دوره بین سال‌های 1994 تا 2003 بود.

تاثیر تریلیون دلاری گرما بر اقتصاد

گرمای شدید می‌تواند به‌خصوص برای گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان، سالمندان و افراد باردار کشنده باشد. بر اساس گزارشی از مرکز غیردولتی توسعه بهداشت هند، دهلی بین 11 تا 19 ژوئن شاهد 192 مرگ ناشی از موج گرما در میان جمعیت بی‌خانمان بود که در مقایسه با مدت مشابه در پنج سال گذشته یک رکورد بالا به حساب می‌آمد.

علاوه بر این، گرما به محصولات زراعی و دام آسیب می‌زند و بهره‌وری نیروی کار را کاهش می‌دهد. زیرساخت‌ها نیز تحت تاثیر تنش‌های گرمایی قرار می‌گیرند که باعث اختلال در زنجیره تامین و خاموشی‌ها می‌شود.

طبق یک مطالعه از کالج دارتموث، گرمای شدید از اوایل دهه 1990 تریلیون‌ها دلار به اقتصاد جهانی هزینه تحمیل کرده است، و فقیرترین کشورها بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند.

پاسخ به چالش گرمای شدید نیازمند اقدامات جسورانه از سوی سیاست‌گذاران است. این اقدامات شامل سرمایه‌گذاری در انطباق با این واقعیت جدید است. بسیاری از شهرها با فقدان اراده سیاسی و ابزارهای حکومتی مواجه هستند که مانع از اجرای گسترده اقدامات مقابله با تغییرات اقلیمی می‌شود. تنها با اقدامات جدی و هماهنگ می‌توان از تبعات فاجعه‌بار گرمای شدید در آینده جلوگیری کرد.

اخبار حوزه محیط‌زیست و تغییرات اقلیمی را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.