فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۴۶۱۲۰

معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد:

تلگرام انتقال سرور به ایران را قبول کرد

تلگرام انتقال سرور به ایران را قبول کرد

معاون وزیر ارتباطات با بیان این که شبکه‌های اجتماعی خارجی اگر می‌خواهند در ایران فعالیت کنند، باید سرورهایشان را به ایران بیاورند و به آنها فرصت داده‌ شده گفت: به همین دلیل تلگرام هم این موضوع را پذیرفته است. در غیر این صورت مشمول سیاست‌های مصوب خواهند شد.

نصرالله جهانگرد امروز در نشست سازمان فناوری اطلاعات در سالن دولت الکترونیک در نمایشگاه الکامپ گفت: مصوبه شورای عالی فضای مجازی در حمایت از شبکه‌های اجتماعی بومی این است که اگر آنها داخل کشور سرویس دهند، خدماتی از جمله پرداخت، خدمات صوتی و سایر ارزش‌های افزوده را به آنها خواهیم داد. همچنین شبکه‌های اجتماعی خارجی الزام دارند که هاست خود را به داخل کشور منتقل کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز، وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی الزام انتقال سرور شبکه‌های اجتماعی بیان کرد: شبکه‌های اجتماعی خارجی اگر می‌خواهند در ایران فعالیت کنند، باید سرورهایشان را به ایران بیاورند و ما به آنها فرصت داده‌ایم و به همین دلیل تلگرام هم این موضوع را پذیرفته است. در غیر این صورت مشمول سیاست‌های مصوب خواهند شد.

وی با بیان اینکه در دنیا تمامی خدمات از طریق یک سرویس ارائه می‌شود، افزود: در ایران موتورهای جستجو، ایمیل‌های بومی و شبکه‌های اجتماعی عمدتا به صورت مستقل از هم وارد بازار شده‌اند، در حالی که در دنیا این طور نیست که این خدمات در هر سرویس جدا باشد بلکه شبکه مرکبی از خدمات وجود دارد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: همچنین ما به دنبال امکانات اقتصادی هستیم تا در ماه‌های آینده از این ابزارها در نظام داخلی استفاده کنیم.

شبکه ملی اطلاعات در تعامل با مرکز ملی فضای مجازی است

جهانگرد با بیان اینکه آنچه در شبکه ملی اطلاعات انجام می‌شود، بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی است، افزود: گزارش فازهای اول و دوم شبکه ملی اطلاعات به شورا داده شده است و با راه‌اندازی فاز سوم نیز در جلسات آتی گزارش آن را می‌دهیم تا فعالیت‌های ما در تعامل با مرکز ملی فضای مجازی باشد.

وی در پاسخ به اخباری مبنی بر خودداری دستگاه‌ها از اتصال شبکه ملی اطلاعات گفت: این اخبار صحت ندارد. در حال حاضر هر اطلاعات دیتا و صوتی که در ایران جابجا می‌شود، در بستر شبکه ملی اطلاعات است. بنابراین این اخبار ممکن است درباره سوئیچ تبادل ترانزیت دیتا باشد که برخی می‌خواهند از طریق IXP منتقل شود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به فرایند تکمیل دولت الکترونیک اظهار کرد: توسعه دولت الکترونیک در دو بخش انجام می‌شود بخش اول که به طور متمرکز توسط شورای اجرای فناوری اطلاعات هدایت می‌شود، تامین استانداردها و برنامه‌های نرم‌افزاری و نحوه تعامل بین آنهاست. بخش دوم نیز فعالیت دستگاه‌ها در این دفتر است.

جهانگرد ادامه داد: در دسته اول هشت پروژه داشتیم که به انجام رسیده و پیشرفته‌ترین بحث آن دولت موبایلی است که به واسطه آن تمامی خدمات دولتی روی موبایل دریافت می‌شود. این پروژه تا روز سه‌شنبه اعلام خواهد شد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات درباره بخش دوم اقدامات سازمانی نیز توضیح داد: دسته دوم فعالیت با دستگاه‌هاست. ما با اداره استخدامی که مسئول ادارات ایران هستند، همکاری داریم. در چهار سال گذشته فعالیت ۱۴ دستگاه احصا شده است. ۲۰۰۰ مجوز در نظام اداری ایران وجود دارد و ما باید با شناسنامه رسمی از اداره استخدامی سمت الکترونیکی کردن آنها برویم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تمامی دستگاه‌ها دارای پورتال هستند، افزود: از نظر تکامل پنج مرحله وجود دارد که شامل حضور دستگاه‌ها، مبادله دیتا، پذیرش پردخت و دریافت و ارائه خدمات، چابک‌سازی و یکپارچه‌سازی و بوروکراسی نهایی می‌شود. دستگاه‌ها اکنون تا مرحله سه پیش رفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: هر کشوری دارای نقاط دسترسی است ما نیز بخشی از شبکه اینترنت جهانی هستیم اما ارتباطات داخلی ما از داخل انجام می‌شود و این تناقضی با استفاده از شبکه اینترنت ندارد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به وضعیت موتورهای جست‌وجوی بومی بیان کرد: در سطح ملی حدودا هشت موتور شکل گرفته که دو موتور پارسی‌جو و یوز توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد حمایت قرار گرفته‌اند و تا حدودی موفق بودند.

جهانگرد ادامه داد: در حال حاضر در موتورهای جستجوی بومی بیش از چهار میلیارد صفحه فارسی وجود دارد. ما در ادامه همچنین به دنبال ایجاد امنیت و فراهم کردن بسترهای اقتصادی برای پایداری سرویس هستیم.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار