ارائه سرعت تا ۱۰۰ گیگابیتی به مجموعههای علمی کشور
مدیر اجرایی شبکه علمی ایران با اعلام سرعت قابل ارائه در این شبکه، گفت: اطلاعات موجود در شبکه با سرعت حداقل یک گیگ منتقل می شود که بنابر درخواست سرویس با سرعت ۱۰ تا ۱۰۰ گیگ نیز قابل ارائه است.
سید محمدحسن مقدمفر مدیر اجرایی شبکه علمی ایران با بیان اینکه هدفگذاری شبکه علمی ایران مانند تمام شبکههای علمی دنیاست، افزود: شبکه علمی ایران رسالتی مانند همه شبکههای علمی دنیا دارد تا مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی و مراکزی که در حوزه علم فعالیت میکنند را با شبکه پرسرعت اینترنت به هم متصل کند.
مدیر شبکه علمی ایران گفت: راهاندازی این شبکه نخستین مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است و با راهاندازی این شبکه، محتوا فقط در تهران یا مراکز اصلی در اختیار پژوهشگران قرار نمیگیرد بلکه هر دانشجو یا پژوهشگر میتواند از طریق این شبکه به اطلاعات دسترسی داشته باشد.
وی درباره سرعت انتقال اطلاعات در شبکه علمی ایران تصریح کرد: اطلاعات موجود در شبکه با سرعت حداقل یک گیگ منتقل میشود ولی مجموعههایی که درخواست سرعت بیشتر داشته باشند میتوانند سرعت 10 تا 100 گیگ دریافت کنند.
وی تاکید کرد: این شبکه اینترنت نیست بلکه بخشی از شبکه ملی اطلاعات است و ترانزیت بینالملل ندارد.
مقدمفر جزیرهای بودن اطلاعات را یکی از مشکلات فضای علمی عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین اهداف شبکه علمی ایران ایجاد فضای یکپارچه برای توسعه علم است که در سند جامع علمی مصوب شورای انقلاب فرهنگی تصریح شده است.
وی اتصال به شبکههای علمی دنیا را از مهمترین برنامههای شبکه علمی ایران دانست و افزود: با توجه به بهبود وضعیت توسعه سیاسی بینالمللی بهویژه پس از برجام، ارتباط با کشورهای دیگر امکانپذیرتر شده است.
وی از اتصال 18 مرکز دانشگاهی از آغاز بهرهبرداری از این شبکه خبر داد و تاکید کرد: فعالیت این شبکه از 11 تیرماه آغاز شده و پیشبینی میشود با مذاکراتی که صورت گرفته تا مهرماه 7 مرکز استان به شبکه علمی ایران متصل شوند.
منبع: فارس
نظرات