خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۹۷۰۴۳

اروپایی‌ها بازار ایران را ترک نمی‌کنند

اروپایی‌ها بازار ایران را ترک نمی‌کنند

همزمان با تهدیدات آمریکا برای خروج از برجام و اعمال تحریم‌های جدید، اروپایی‌ها بی‌توجه به این مواضع ترامپ به امضای قرارداد برقراری خطوط اعتباری با تهران ادامه می‌دهند و قصد ترک بازار ایران را ندارند.

اخیرا قرارداد خط اعتباری 5 میلیارد یورویی بین ایران و ایتالیا منعقد شد که قرار است، پروژه‌هایی با اولویت ایجاد اشتغال از این خط اعتباری استفاده کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، طبق گفته خرمی، معاون مدیرکل دفتر وام‌ها، مجامع و مؤسسات بین‌المللی وزارت امور اقتصادی و دارایی، این خط اعتباری در تمامی پروژه‌های کشور قابل استفاده بوده و پروژه‌های نیازمند ارز (خرید کالا و تجهیزات) از این خط اعتباری استفاده می‌کنند.

وی این توضیح را نیز داد که طرف ایتالیایی در مورد اینکه کدام بخش از این خط اعتباری استفاده کنند، محدودیت ندارد و تصمیم گیری با طرف ایرانی است.

پیش از این هم قرارداد خط اعتباری 8 میلیارد یورویی با کره جنوبی به امضا رسیده بود.

در دوره پسا‌برجام کشورهای هند، چین، کره جنوبی، دانمارک، اتریش و روسیه خطوط اعتباری به ارزش حدود 40 میلیارد دلار با بانک‌های ایرانی و به منظور تامین مالی پروژه‌های عمرانی قرارداد منعقد کرده‌اند، ایتالیا سومین کشور اروپایی است که پس از امضای برجام به جمع تامین‌کنندگان خارجی منابع مالی ایران اضافه می‌شود.

امضای پی‌درپی قراردادهای فاینانس و خطوط اعتباری در شرایطی است که با شروع ریاست جمهوری ترامپ سایه خروج آمریکا از برجام بر روی کشورهای اروپایی گسترده شده است.

رفتار اروپایی‌ها در همکاری‌های اقتصادی با ایران نشان می‌دهد که قصد همراهی وی را در از سرگیری اعمال تحریم‌ها بر علیه ایران ندارند.

«سید حمید حسینی» عضو اتاق ایران درباره انعقاد قراردادهای خطوط اعتباری با سایر کشورها می‌گوید: یکی از انتظارات مردم و فعالان اقتصادی از برجام این بوده که راه ورود منابع مالی به داخل باز شود و امروز با وجود تلاش‌های ترامپ برای ایجاد موانع و باج‌گیری داخلی‌ها، اثر برجام کم‌رنگ نشده است و شاهد انعقاد قراردادهایی برای برقراری خط اعتباری با جمهوری کره، چین، اتریش، روسیه و چند کشور دیگر در دوره پسا‌برجام هستیم.

وی ادامه داد: البته انتظار می‌رفت که این خطوط اعتباری در ابتدا با شرکای سنتی تجاری و قدیمی انجام شود، با شرکت ساچه ایتالیا مذاکرات متعددی برای پوشش بیمه‌ای پروژه‌های ایران و تامین مالی آنها داشتیم.

این فعال اقتصادی گفت: در شرایطی که دولت جدید آمریکا تمام تلاش خود را کرد تا برجام تمدید نشود، امضای این قراردادها بسیار حائز اهمیت است.

این فعال بخش خصوصی با بیان این جمله که هنوز جزئیاتی از این قرارداد منتشر نشده است، افزود: اما به طور قطع تزریق این منابع منجر به رونق اقتصاد و واحدهای صنعتی و افزایش فرصت‌های اشتغال در کشور می‌شود.

حسینی ادامه داد: ایران می‌تواند از ظرفیت‌های پیمانکاری و صنعتی، ناوگان و غیره ایتالیا در قالب قراراد خط اعتباری 5 میلیارد یورویی استفاده کند.

البته به طور قطع ایران هم بازار خوبی برای شرکت‌های ایتالیایی محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این خط اعتباری می‌تواند یک معامله برد-برد برای ایران و ایتالیا باشد، اظهار داشت: از این طریق امکان تامین بخشی از تجهیزات پروژه‌های عمرانی امکان پذیرمی شود.

عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد: با توجه فضای جهانی امضای این قرارداد و اینکه ایتالیا حاضر شده در برابر مواضع آمریکا مقاومت کند، قابل توجه است.

وی با اشاره به شکاف بین آمریکا و اروپا و استفاده ایران از این شرایط گفت: بوش در زمان ریاست جمهوری خود سعی کرد تحریم‌هایی بر علیه ایران اعمال کند و در آن دوره هم همین سیاست‌های ترامپ به اجرا می‌رسید بدون اینکه اقناع و اجماع سازی شود و به طور یکطرفه اقدام به اعمال تحریم‌ها کرد که خیلی هم موفق نبود اما زمانی اثرات تخریبی بر ایران داشت که آمریکا با استفاده از دیپلماسی اوباما به جای تصمیمات یک جانبه شروع به اجماع سازی در دنیا کرد.

حسینی افزود: از این رو تصمیمات یک‌جانبه امریکا قطعا نمی‌تواند آن اثرگذاری را داشته باشد چرا که در شورای امنیت هم فقط و کشور حاضر به حمایت از سیاست‌های آمریکا در برابر ایران شدند. در اتحادیه اروپا تا کنون هیچ کشوری آمریکا را در نقض برجام همراهی نکرده است.

وی تاکید کرد: با ازسرگیری اعمال تحریم‌ها علیه ایران، این اروپایی‌ها هستند که بازارشان را از دست می‌دهند چرا که ما با آمریکا مراوده‌ای نداریم و بنابراین متضرر اصلی اروپا خواهد بود.

فرصت برد-برد ایران و اروپا در قراردادهای مالی

همچنین «جهانبخش محبی‌نیا» نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره امضای قراردادهای تأمین مالی با مؤسسات اروپایی اظهار داشت: هرگونه اقدامی که منجر به ایجاد شکاف در این فضای اختناق‌آمیز -به دلیل رفتار آمریکا- شود فرصتی برای تمام کشورهای ذی‌نفع ایجاد خواهد کرد.

وی با یادآوری اینکه امضای قراردادهای تأمین خطوط اعتباری فرصت اقنصادی برای ایران و اروپا ایجاد می‌کند، گفت: در این شرایط با توجه به مواضع آمریکا، اقدام ستاد اقتصادی در انعقاد قرارداد 5 میلیارد یورویی قابل توجه است.

وی با بیان اینکه با بیان اینکه تزریق منابع خارجی می‌تواند در رفع یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشور یعنی کاهش بیکاری بسیار مؤثر باشد، ادامه داد: خطوط اعتباری خارجی فرصتی است برای کشورهایی که قصد مراودات و مبادلات اقتصادی ETP دارند.

محبی‌نیا تاکید کرد: ارتباط اقتصادی اروپا با آسیا حتی ارتباط اقتصادهای قاره‌ای و منطقه‌ای با نیت برد-برد بدون شک یک اقدام مثبت بین المللی است که می‌تواند سمت و سوی افزایش سطح رفاه، رشد تولید ناخالص ملی و تقویت درآمد سرانه را در کشورمان داشته باشد.

اعتماد اروپا به اقتصاد ایران

امضای پی در پی قراردادهای تامین مالی مؤسسات و بانک‌های ایرانی و اروپایی در فضای پسابرجام نشان داد، جهان به اقتصاد ایران اعتماد دارد و مبادلات مالی با ایران یک معامله برد-برد برای کشورهای اروپایی محسوب می‌شود.

به طور قطع ورود این پول‌های اروپایی به کشور می‌تواند پروژه‌های عمرانی را به تحرک دربیاورد و رونق در پروژه‌های عمرانی در رفع مهم‌ترین دغدغه ملت و دولت یعنی بیکاری، بسیار موثر خواهد بود.

حال اینکه خبر خوب این است که گفته می‌شود طبق مذاکرات با موسسات اروپایی و آسیایی 30 میلیارد دلار فاینانس خارجی دیگر در راه است و برنامه بودجه کشورمان این اجازه را به دولت داده است که تا سقف 50 میلیارد دلار از منابع مالی و خطوط اعتباری خارجی استفاده کند.

در شرایطی که مهم‌ترین مانع برای رونق اقتصاد در کشور نبود منابع است، این خطوط اعتباری می‌تواند گره گشای بسیاری از مشکلات اقتصادی باشد.

منبع: اکونومیست

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.