خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۱۱۳۴۰

شکوفایی توانمندی زنان با ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی

شکوفایی توانمندی زنان با ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی

به اعتقاد معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، میدان نقش‌آفرینی بانوان در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان و استارت‌آپی، با ایجاد زیست‌بوم مساعد کارآفرینی و نوآوری آنان و اعتماد سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به توانمندی بانوان در ایجاد اشتغال و ارزش افزوده ایجاد می‌شود.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در همایش «نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان‌افزایی زنان» که با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معصومه ابتکار برگزار شد، ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری را مهم‌ترین لازمه بهره‌مندی از توانمندی و استعدادهای بانوان در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان دانست و گفت: در این زیست‌بوم که با حضور و نقش‌آفرینی بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری بر روی ایده‌های نوآورانه و کسب‌و‌کارهای دانش‌بنیان بانوان شکل می‌گیرد، توانمندی زنان در توسعه اقصاد دانش‌بنیان شکوفا می‌شود.

توانمندی فناوری اطلاعات و ارتباطات در شکوفایی توانمندی بانوان

به گزارش تجارت‌نیوز ، ستاری، به ظرفیت منحصربه‌فرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در شکل‌گیری کسب و کارهای دانش‌بنیان و استارتاپی بانوان اشاره کرد و گفت: حوزه ICT بستری مساعد است که فارغ از نگرش‌های پیشین به توانمندی زنان در حوزه نوآوری و بر پایه هوش، کارآمدی و نوآوری فضای جدیدی برای حضور زنان در میدان کارآفرینی دانش‌بنیان باشد.

وی ادامه داد: فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن آن‌که بستری مساعد است تا کارآفرینی زنان در حوزه فناوری رنگ واقعیت بگیرد، زمینه‌ساز اشتغال بانوان که سهمی 55 درصدی از فارغ‌التحصیلان علوم کامپیوتر را به خود اختصاص داده‌اند در زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری کشور است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با تاکید بر ضرورت حمایت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی از استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان بانوان گفت: باید تلاش کنیم تا ضمن ایجاد زمینه حضور زنان سرمایه‌گذار خطرپذیر در عرصه دانش‌بنیان از یک سو، فضا را برای تغییر نگرش سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به نوآوری‌های زنان و اعتماد به آنان برای سرمایه‌گذاری فراهم کنیم.

وی افزود: علاوه بر فناوری اطلاعات و ارتباطات، بسیاری از حوزه‌های فناوری و کسب‌و‌کار، میدان ویژه نقش‌آفرینی زنان به‌شمار می‌رود که حضور موثر زنان در این عرصه‌ها منوط به شکل‌گیری محیط مساعد برای کسب و کار آنان است.

ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری بانوان

رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان حضور موثر زنان در عرصه مدیریت بیش از 350 شرکت دانش‌بنیان را معیاری برای کارمدی و ضرورت مساعدسازی فضا برای حضور آنان در این عرصه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بانوان در عرصه مدیریت شرکت‌های دانش‌بنیان نقشی 25 درصدی دارند.

اما برای پررنگ‌تر شدن حضور آنان باید زمینه‌های مساعد حضور در این فضا که از حال و هوای استخدامی و کارمند متفاوت است، ایجاد شود.

وی با اشاره به چالش‌های حضور زنان در عرصه کسب و کار گفت: یک زن نخست برای حضور در فضا کسب و کار و تحقق ایده‌های نوآورانه خود با چالش‌های متعددی مواجه است از جمله آن‌که نخست باید توانمندی‌ای خود را به فرهنگ حاکم بر این فضا اثبات کند، بر همین مبناست که 5 تا 10 درصد ایده‌های استارتاپی که سرمایه جذب کرده‌اند مربوط به بانوان است و تنها 10 درصد درآمدهای حاصل از استارتاپ‌ها به این کسب و کارها تعلق دارد.

ضرورت بهره‌مندی از ظرفیت دانشگاهیان در اقتصاد دانش‌بنیان

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به آمارهای نادرست درباره وضعیت مهجرت دانشجویان ایرانی گفت: ابتدای انقلاب از مجموع 270 هزار دانشجوی ایرانی حدود 100 هزار دانشجو در خارج از کشور و از این میان 50 هزار نفر در امریکا حضور داشتند، این در حالی است که در حال حاضراز جمع 4 میلیون و 700 هزار دانشجوی ایرانی، ۴۸ هزار دانشجو در خارج از کشور وجود دارد که تنها 12 هزار نفر در آمریکا تحصیل می‌کنند و این موضوع نشان می‌دهد ایران دیگر جزو کشورهای مهاجرفرست دنیا نیست.

وی ادامه داد: آمارهای رسمی و موثق از مهاجرت دانشجویان کشورها همه ساله از سوی نهادهای بین‌المللی مانند سازمان ملل متحد اعلام می‌شود که بر اساس این آمارها، ایران بعد از کشورهایی همچون چین، کره جنوبی، عربستان سعودی، هند و … در میان کشورهای فرستنده دانشجو نیست.

ستاری همچنین به نقش زنان در تحصیلات دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در حالی که بیش از 50 درصد از ورودی‌های کنکور سراسری بانوان هستند 49 درصد از خروجی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور به زنان کشور اختصاص دارد و بر همین اساس باید زمینه حضور در عرصه کسب و کار فراهم شود.

نشست «نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان‌افزایی زنان» با حضور سورنا ستاری معاون علمی فناوری رییس جمهوری معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از کارشناسان و مدیران ارشد کشوری و بانوان فعال در حوزه مدیریت و اشتغال برگزار شد.

اهدافی چون ترویج و ارتقای آگاهی نسبت به نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توان‌افزایی زنان و دختران و همچنین بررسی راهکارهایی که می‌تواند با برگزاری پانل‌های تخصصی افزایش توان مدیریتی زنان در بخش‌های مختلف ارتباطی شود، از اهداف برگزاری این همایش است.

منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.