خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۷۴۰۶۹

علی لاریجانی:

رشد نقدینگی اقتصاد کشور را تخریب می‌کند

رشد نقدینگی اقتصاد کشور را تخریب می‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «نوسانات اخیر اقتصادی چندان ربطی به شرایط خارجی ندارد»، گفت: رشد نقدینگی علت اصلی این وضعیت است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «نوسانات اخیر اقتصادی چندان ربطی به شرایط خارجی ندارد»، گفت: رشد نقدینگی علت اصلی این وضعیت است که به جای سوق دادن به سمت تولید، هر روز به سمت یکی از بازارهایی از ارز، طلا، مسکن و خودرو می‌رود و اقتصاد کشور را تخریب می‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، علی لاریجانی در بیست‌ویکمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان اظهار کرد: من واقعا برداشتم این است که نوسانات ارز، مسکن و طلا، ربطی به وضعیت خارج ندارد و مقدار زیادی مربوط به داخل است؛ ثقل آن هم رشد نقدینگی است که به خط تولید سوق داده نشده است. البته هیاهوی بین‌المللی تلاطمی ایجاد می‌کند اما راه به سمت تولید تسهیل نشده و نقدینگی یک روز به سمت ارز، یک روز به سمت طلا، یک روز به سمت مسکن و یک روز به سمت خودرو می‌رود و اقتصاد کشور را تخریب می‌کند.

وی افزود: شرایط به شکلی است که نقدینگی زیادی داریم و طرح‌های نیمه تمام عمرانی هم داریم. ما حتما به دنبال این هستیم که شرایط واگذاری طرح‌ها به بخش خصوصی را آن‌قدر تسهیل کنیم که بخش خصوصی به این سمت برود و ضوابط کاهش داده شود. نظام مهندسی باید فکر کند که چطور این طرح‌ها واگذار شود تا نقدینگی جمع شود. این زمینه هم وجود دارد. این کار هم باعث حل معضل نقدینگی می‌شود و هم بازار کار، تولید و ساختمان‌سازی را رونق می‌دهد که این به نفع کشور است.

رئیس مجلس گفت: ما آمادگی داریم شرایط را برای واگذاری‌ها سهل کنیم. شما (مهندسان ساختمان) نیز فکر کنید و اگر ایده‌ای داشتید ما آن را در سطح سران قوا بررسی می‌کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در اجلاس سازمان نظام مهندسی ساختمان اظهار کرد: فلسفه اصلی که قانون‌گذار نظام مهندسی ساختمان را تعریف کرد بر این اساس بود که کارهای حرفه‌ای را از امور دیوانی جدا کند؛ چرا که امور دیوانی ما آن قدر ظرفیت کار تخصصی را ندارد و بهتر است از افراد متخصص این حرفه استفاده کنیم و کار را به مردم بسپاریم. همچنان که این فکر در نظام پزشکی هم مطرح بود. ما باید در زمینه کارهای تخصصی تا جایی که ممکن است کار را به صاحبان حرفه بسپاریم. سابقه کار دیوانی در کشور هم نشان می‌دهد که اگر مسیر را به درستی طی کنیم به نفع مردم است.

لاریجانی در ادامه اظهار کرد: نگرانی‌هایی که در مورد شهرفروشی مطرح می‌شود، بعید می‌دانم مربوط به نظام مهندسی باشد. همه ما سال‌هاست که داریم در کشور کار می‌کنیم. از یک زمانی اشکالی در شهرسازی ما به وجود آمد. اولا شهرداری‌ها که با شوراها اداره می‌شدند ضوابط شهرسازی را به درستی رعایت نکردند یا وزارت شهرسازی قدرت نظارت را نداشت. مشکل از آنجا به وجود آمد. چون گفتند شهرداری‌ها روی پای خود بایستند و برای آبادانی شهر، اقدام به شهرفروشی کردند.

رئیس مجلس ادامه داد: ما باید منابع پایداری را برای شهرداری‌ها تعریف کنیم؛ آن هم با نظاماتی که وزارت شهرسازی قدرت نظارت داشته باشد. شاید همین که امور شهرداری‌ها به وزارت کشور وصل شده کار درستی نباشد و باید به وزارت شهرسازی وصل شود. این اشکال ساختار دولت است که باید آن را حل کنیم.

لاریجانی در ادامه خاطرنشان کرد: اینکه کسی بخواهد ساختمان بسازد باید حتما از نظام مهندسی ناظر بگیرد، فشار به مردم است. شما می‌توانید تعیین صلاحیت کنید و به افراد بگویید فلان شرکت‌ها صلاحیت نظارت دارند. البته می‌توانید بگویید برای برج‌های بزرگ از نظام مهندسی یا شرکت‌هایی با گرید بالا اجازه بگیرند ولی در مورد افرادی که ساختمان‌های کوچک می‌سازند نباید این سخت‌گیری انجام شود. حکومت گفته کار را به سازمان نظام مهندسی واگذار می‌کند شما هم کار را برای مردم سهل کنید. البته شرایط باید برای کارهای بزرگ سخت باشد ولی اکثریت قاطع مردم کارهای معمولی دارند و این ایراد را می‌شود حل کرد.

وی با بیان اینکه سپردن کار به بخش خصوصی برای چابک کردن امور دیوانی است ادامه داد: مناقشه دیگری که وجود دارد این است که آیا نظام مهندسی یک واحد دولتی است یا خیر. روشن است که نظام مهندسی واحد دولتی نیست. البته در این مورد رفتار سازمان باید مردمی باشد یعنی کار را برای مردم سهل کند و اعتماد مردم را برانگیزد. برای اینکه اعتماد عمومی را جلب کنید باید نظام‌هایی را تعبیه کنید و اصلاح درونی انجام شود تا این مناقشه حل شود. من از آقای آخوندی و نظام مهندسی می‌خواهم برای سهل کردن کار برای مردم تلاش کنند و اگر احتیاجی هم به تفسیر قانون بود ما در مجلس این کار را انجام می‌دهیم.

رئیس مجلس با بیان این که وضع مهندسین در کشور خوب نیست اظهار کرد: غیر از تعدادی از مهندسین که از نظر مادی وضع خوبی دارند اکثریت مهندسین وضعیت چندان خوبی ندارند و این تلف کردن یک پتانسیل مهم است. مخصوصا در بخش ساختمان باید رونقی ایجاد شود. بخشی که وزارت راه و شهرسازی می‌تواند کمک کند مربوط به ساماندهی بافت‌های فرسوده است که باید محقق شود. ما باید از همه ابزارها استفاده کنیم. این موضوع نیاز به طراحی دارد و باید پیشنهاداتی برای تحرک بیشتر و سوق دادن نقدینگی به این سمت مطرح شود. همچنین در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا هم می‌توانیم تمهیداتی بیندیشیم که به رونق بخش تولید ساختمان با اولویت بافت فرسوده کمک کند. شما هم اگر طرحی دارید ارائه کنید ما از آن حمایت خواهیم کرد و اگر لازم باشد مجلس در مورد قوانین هم کمک می‌کند.

لاریجانی با بیان اینکه ۵ سال است موضوع واگذاری طرح‌های عمرانی نیمه تمام در بودجه پیش‌بینی می‌شود گفت: این منطق دو رکن دارد. یکی اصل ۴۴ که بر اساس آن بسیاری از طرح‌های عمرانی که کلنگ خورده و نیمه‌تمام است در صورتی که تکمیل شود هم باید به بخش خصوصی واگذار شود و رکن دوم هم این است که پولی برای اتمام این طرح‌ها وجود ندارد. عقل عرفی حکم می‌کند طرح‌های نیمه تمام را به بخش خصوصی بدهیم و سرمایه‌گذاری آنها را تسهیل کنیم. متاسفانه دولت این موضوع را جدی نگرفته و این کار به درستی انجام نشده است.

رئیس مجلس در پایان با بیان اینکه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام عمرانی وجود دارد اظهار کرد: دولت پول کافی برای تکمیل این طرح‌ها ندارد و تنها با اوراق مشارکت می‌خواهد آنها را سر پا نگه دارد. در این شرایط غیر از برخی پروژه‌ها که باید ملی انجام شود، اکثریت آنها خارج از این حدود است و می‌توان نسبت به واگذاری آنها اقدام کرد.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.