خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۱۶۴۶۹

مروری بر روزنامه‌های ‌شنبه ۵ آبان ماه سال ۱۳۹۷

عرضه نفت در بورس از فردا/چالش وزارتخانه‌های بی‌وزیر چیست؟

عرضه نفت در بورس از فردا/چالش وزارتخانه‌های بی‌وزیر چیست؟

روزنامه‌های اطلاعات و ایران فروش نفت از طریق بورس انرژی را بررسی کرده‌اند. دنیای اقتصاد به چالش‌های چهار وزارتخانه بی‌وزیر پرداخته است. در نهایت جام‌جم به آواره شدن 200 هزار خانوار به علت خشکیده شدن جازموریان اشاره کرده است.

چند وقتی است که زمزمه‌هایی مبنی بر فروش نفت از طریق بورس شنیده می‌شود. تحریم‌های یکجانبه آمریکا دولت را بر آن داشته تا بخشی از نفت را از طریق بورس به بخش خصوصی بفروشد.

به گزارش تجارت‌نیوز، روزنامه ایران صبح امروز در گزارشی نفتی با عنوان « منوی جدید نفتی برای خارجی‌ها » خبر می‌دهد که از فردا عرضه نفت خام صادراتی ایران در بورس آغاز می‌شود و به صورت آزمایشی تا 13 آبان روزنامه یک میلیون بشکه نفت از این طریق عرضه می‌شود.

ایران به نقل از معاون وزیر نفت می‌نویسد: علاوه بر بخش خصوصی ایران، خارجی‌ها هم می‌توانند با دریافت کد معاملاتی از بورس اقدام به‌خرید محموله‌های نفت خام ایران از طریق بورس انرژی کنند. تاکنون بیش از 100 کد معاملاتی توسط خارجی‌ها در بورس انرژی دریافت شده که از طریق آن می‌توانند اقدام به خرید محموله‌های نفت خام و فرآورده‌های نفتی کنند.

این روزنامه در خصوص چگونگی فروش نفت از این طریق می‌نویسد: نحوه فروش نفت در بورس انرژی 20 درصد ریالی و 80 درصد ارزی است. تسویه بخش ریالی (بر اساس نرخ تسعیر) به‌صورت نقدی پیش از تحویل محموله و تسویه بخش ارزی به‌صورت اعتباری، با ارائه ضمانت‌نامه بانکی تعهد پرداخت ریالی معتبر از بانک‌های مورد قبول شرکت ملی نفت ایران، پس از تحویل محموله انجام می‌شود.

روزنامه اطلاعات نیز با عنوان « عرضه روزانه یک میلیون بشکه نفت در بورس انرژی از فردا » به نقل از رئیس سازمان بورس می‌نویسد: اطلاعات تمامی خریداران نفت ایران در بورس محرمانه باقی خواهد ماند.

اما روزنامه دنیای اقتصاد نیز با عنوان « ماموریت تعویضی‌های کابینه » چالش‌های متولیان چهار وزارتخانه را بررسی کرده است.

این روزنامه به چالش‌های وزارت اقتصاد اشاره می‌کند و می‌نویسد: وضعیت نامساعد بنگاه‌های صنعتی»، «شرایط نامطلوب در کسب‌و‌کار و نیاز به حذف مقررات دست‌وپاگیر» و «ضرورت خاموش کردن ماشین توزیع رانت و حذف سیاست‌های دستوری» باید مدنظر وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد.

دنیای اقتصاد در مورد چالش‌های وزارت صمت نیز می‌گوید: وضعیت نامساعد بنگاه‌های صنعتی»، «شرایط نامطلوب در کسب‌و‌کار و نیاز به حذف مقررات دست‌وپاگیر» و «ضرورت خاموش کردن ماشین توزیع رانت و حذف سیاست‌های دستوری» باید مدنظر وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد.

این روزنامه در مورد چالش‌های وزارتخانه‌های کار و راه نیز می‌نویسد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سه چالش «صندوق‌های بازنشستگی»، «چالش‌های مرتبط با روابط کار و ثبات شغل» و «بهره‌گیری از سیاست‌های حمایتی» روبه‌رو است و در نهایت، «فراهم کردن مکانیزم‌های جدید برای تامین مالی پروژه‌های عمرانی» و «حمایت از خانوارها برای تهیه مسکن» دو چالش وزارت راه و شهرسازی خواهد بود.

اما اگر از مباحث اقتصادی تا حدودی عبور کنیم، این روزها استان‌های سیستان و بلوچستان و بخش‌هایی از کرمان با بحران‌های زیست‌محیطی متنوعی روبرو هستند.

روزنامه جام‌جم در گزارشی در این زمینه روایت می‌کند که بخاطر خشکیدن جازموریان، 200 هزار خانوار آواره شده‌اند .

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.