افزایش سرمایه بانکها قفل واحدهای تولیدی را میشکند
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم و نهم در مجلس با اشاره به کمبود سرمایه بانکها گفت: افزایش سرمایه بانکها قفل واحدهای تولیدی را باز میکند.
به گزارش تجارتنیوز، ارسلان فتحی پور با اشاره به اینکه کمبود سرمایه یکی از چالشهای جدی بانکها است، گفت: افزایش سرمایه بانکها از جهت افزایش توان مالی بانکها در ارائه تسهیلات امری ضروری است.
این نماینده ادوار مجلس اظهار کرد: افزایش سرمایه نقدی تنها در صورتی مفید خواهد بود که با کنترل همراه باشد و منابع به ارائه تسهیلات اختصاص پیدا کند در صورتی که بانکها از طریق این منابع وارد بنگاهداری شوند، اقتصاد کشور دچار آسیب میشود و این افزایش سرمایه منجر به تورم خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه آسان ترین راه برای افزایش سرمایه بانکها ، تجدید ارزیابی دارایی بانک ها است، افزود: بخش قابل توجهی از دارایی بانکها را املاک تشکیل میدهد که عمدتا به ارزش تمام شده تاریخی ثبت شده که با توجه به موضوع مذکور و استهلاک در نظر گرفته شده، ارزش دفتری بسیاری از املاک بانکها به صفر نزدیک شده است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم و نهم با بیان اینکه شاخص کفایت سرمایه مانند دماسنجی است که وضعیت ترازنامه بانک و میزان سلامت آن را نشان میدهد، گفت: با افزایش سرمایه بانکها چه از طریق نقدی یا تهاتر و یا تجدید ارزیابی داراییها که با نظارت انجام میشود شاخص کفایت سرمایه بانکها بهبود خواهد یافت.
فتحی پور معتقد است افزایش سرمایه بانکها یکی از ضرورتهای اقتصادی و خروج اقتصاد کشور از رکود است.
وی با بیان اینکه سلامت نظام بانکی از مهمترین ارکان یک اقتصاد پویا و سالم می باشد، افزود: افزایش سرمایه برای برخی از بانکهای کشور علاوه بر افزایش قدرت جذب سپرده و اعطای تسهیلات به حفظ بقای آنها کمک میکند.
این نماینده ادوار مجلس با تاکید بر اینکه افزایش سرمایه بانکها نیازی ضروری است، گفت: بطور یقین استفاده از منابع بودجه ای دولت در راستای افزایش سرمایه بانکها نتیجه بهتری خواهد داشت و ما می توانیم از این منابع به عنوان اهرم استفاده کنیم و نقش پایدار در تامین مالی کشور ایفا کند.
گفتنی است به تازگی رییس کل بانک مرکزی در بخشنامه ای بانکها و مؤسسات اعتباری را ملزم به تدوین برنامه مشخص و مناسب به منظور بهبود وضعیت و کیفیت سرمایه نظارتی کرده است.
در این بخشنامه آمده است؛ بانکها و موسسات اعتباری به واسطه نقش متمایز در نظام اقتصادی و برخورداری از ساختار مالی و اهرمی متفاوت و همچنین پیچیدگی و تنوع فعالیتها، در معرض ریسکهای گوناگون قرار دارند.
تجارب حاصل از بحرانهای مالی سنوات گذشته و توصیه نهادهای نظارتی بینالمللی نظیر کمیته نظارت بانکی بال، با هدف ثبات و سلامت سیستم بانکی و همچنین پیشگیری از وقوع بحرانهای مالی بر حفظ و تقویت منابع سرمایه ای همواره تاکید کرده است.
منبع: خانه ملت
نظرات