لاریجانی مطرح کرد:
ترقی مکران آینده ایران را تغییر میدهد
علی لاریجانی با بیان اینکه ترقی مکران آینده ایران را تغییر میدهد، گفت: مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی نظام منطقه مکران را مورد توجه قرار دادهاند.
به گزارش تجارتنیوز، علی لاریجانی در شورای اداری جاسک و شهرستانهای شرق استان هرمزگان با بیان اینکه هدف از این سفرها شنیدن صحبت مردم و مسئولان است، افزود: بسیاری از مشکلات مطروح شده قابلحل است و نمایندگان شما فعالانه در مجلس پیگیر کار هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نباید نسبت به آینده مکران ناامید بود، چرا که توجه جدی به این منطقه وجود دارد و حضور فعالانه نیروی دریایی ارتش نشاندهنده اهمیت منطقه است و انصافاً حضور آنها باعث جهش و توسعه خدمات خواهد شد.
وی با اشاره به طرحهای مهمی که در منطقه مکران در حال انجام است، تصریح کرد: اینکه بزرگترین پایانه نفتی کشور در این منطقه در حال ایجاد شدن است، بسیار مهم و نشانه خوبی است. همچنین فعالیت ستاد اجرایی که با محدودیتهای قانونی کمتری نسبت به بخش دولتی مواجه است بسیار مؤثر و پراهمیت است.
لاریجانی افزود: من شخصاً با برخی کشورهای دوست و همکار مذاکرات مؤثر و راهبردی را برای افزایش حجم سرمایهگذاری داشتم و در خصوص نگرانی که نمایندگان شهرستان برای بیمارستان جاسک داشتند نیز حتماً با وزیر بهداشت موضوع را در میان خواهم گذاشت. همچنین بازسازی مدارس و توسعه زیرساختهای حملونقل و ارتباطی نیز برای ما مهم است و ما میخواهیم مردم اینجا آرامش روحی خوبی داشته باشند، ضمن آنکه از بخشهای نظامی میخواهم تا جایی که امکان دارد با فعالان گردشگری و میراث فرهنگی همکاری کنند تا برخی از آثار که جاذبه گردشگری استان که در منطقه نظامی قرار گرفته، برای توریستها قابلاستفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: منطقه آزاد جاسک در مجلس به تصویب رسیده و مسیر اصلی آن که تدوین قانون برای ایجاد این منطقه است طی شده است. همچنین در مورد گمرک و مبادلات مرزی نیز موافق گسترش آن هستیم، اما باید توجه کرد که شروط و چارچوبهایی برای آن تبیین شود، ما نمیخواهیم کسانی که در اینجا زندگی میکنند، از ظرفیتهای بومی بیبهره باشند، اما اصول اقتصادی باید در نظر گرفته شود و هم منطقه و هم کشور از این ظرفیتها بهرهمند شوند و در توجه به مردم بومی نیز رشد متوازن باید در نظر گرفته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه صحبتهای خود در شورای اداری شهرستانهای شرق استان هرمزگان و سواحل مکران بیان کرد: استقرار دبیرخانه ستاد توسعه مکران از نکاتی بود که همه نمایندگان متفق القول به آن اشاره داشتند، اما باید توجه کرد که برخی پیگیریها نیاز به حضور در مرکز و پایتخت دارد.
لاریجانی با مثبت ارزیابی کردن ایجاد دبیرخانهای در جاسک افزود: باید پذیرفت که مرکز استقرار اصلی باید در پایتخت باشد، چرا که پیشبرد اینگونه پروژهها بهسادگی رخ نمیدهد و شاید نیاز باشد ساختار دبیرخانه نیز تقویت شود.
وی در خصوص خطوط هوایی و توسعه فرودگاه خارک هم گفت: نمایندگان گلایهای از نبود پرواز در فرودگاه علیرغم افتتاح آن داشتند که البته گلایهای بجا است، اما با توجه به اینکه اغلب شرکتهای هواپیمایی به شکل خصوصی اداره میشوند، منافع اقتصادی آنها باید تأمین شود و اگر قولی که استاندار در مورد تأمین هزینه صندلیهای خالی احتمالی پروازها به خارک را دادند، پابرجا باشد، مشکل فرودگاه بدون پرواز منطقه قابلحل است و من از طریق وزارت راه و شهرسازی موضوع را دنبال میکنم.
وی افزود: نکته دیگری که دلسوزان، نمایندگان مجلس و نمایندگان مناطق شرقی استان مطرح کردند، استفاده از ظرفیت صاحبنظران منطقه در امور است و من این اشکال را وارد میدانم که کمتر از نخبگان منطقهای در کشور استفاده میشود و باید به این موضوع توجه شود، همچنین در مورد صادرات میوه که آقای ذوالقدر به آن اشاره کردند، باید عرض کنم که صادرات میوه هم ممانعت خاصی برایش وجود ندارد، اما باید نیازهای داخلی هم تأمین شود و توجه کرد در شرایط تحریم، وضع با شرایط خارج از تحریم متفاوت است و باید توجه داشته باشیم که باید مشکلات را با همکاری یکدیگر حل کنیم، همانطور که بودجه در شرایط تحریم شکل متفاوتتری نسبت به شرایط غیرتحریمی دارد؛ بقیه امور نیز همین حال را دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی صحبتهای خود با تأکید بر تقویت اتحاد بین شیعیان و اهل تسنن گفت: یکی از نکات خوب منطقه زندگی آرام و دوستانه شیعیان در کنار اهل تسنن است و این از نکات کلیدی کشور و مورد تأکید امام خمینی (ره) از ابتدای انقلاب بود و این وحدت نباید تحت هیچ شرایطی تخریب شود.
وی تصریح کرد: برخی کشورهای دون پایه منطقه دائم به دنبال پمپاژ سوءتفاهم و ایجاد اختلاف هستند که نباید فریب آنها را خورد، چرا که اگر شرایط وفاق بین فِرَق مختلف فراهم باشد، آبادانی و امید در کشور شکل میگیرد.
لاریجانی تصریح کرد: استقرار دولت الکترونیک نیز در این منطقه و در سراسر کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و با ایجاد زیرساختهای این بخش، دیگر فاصله مرکز استان با شهرستانهای مختلف موجب سرگردانی و رفتوآمدهای متعدد مردم نمیشود و در جلسات سران قوا نیز به این نکته تأکید شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به مردم، ریشسفیدان، مسئولان و دانشگاهیان گفت: باید رویکرد به سمت آمادگی برای ایجاد توسعه در آینده باشد و مردم بومی باید این آمادگی را در خود ایجاد کنند و با توسعه مهارتهای خود از نظر فنی و حرفهای نیازهای رشد استان را تأمین نماید تا دیگر مجبور نباشیم برای امور فنی و توسعهای از شهرها و استانهای دیگر دور و نزدیک نیروی حرفهای وارد کنیم و دانشگاهها نیز باید متناسب با همین نیازها نیرو تربیت کنند.
منبع: ایسنا
نظرات