فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۴۹۹۲۲

مشروح سخنان روحانی در جلسه تایید صلاحیت نمکی/ شگفتی سران کشورهای بزرگ از طرح تحول سلامت

مشروح سخنان روحانی در جلسه تایید صلاحیت نمکی/ شگفتی سران کشورهای بزرگ از طرح تحول سلامت

رئیس جمهور گفت: در بخش بهداشت و درمان آمار افزایش خدمات نسبت به قبل از انقلاب، ۱۰تا ۱۵ برابر بوده که این نشان دهنده افزایش ۱۳۰ درصدی در این بخش است.

به گزارش تجارت‌نیوز، جلسه علنی امروز مجلس به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در حالی آغاز شد که در همان ابتدا رئیس جمهور و تعدادی از اعضای کابینه وارد صحن مجلس شدند تا از سعید نمکی برای گرفتن مسئولیت وزارتخانه بهداشت دفاع کند.

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت در دستور کار مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی از همان ابتدای آغاز جلسه و با حضور رئیس جمهور وارد موضوع بررسی صلاحیت سعید نمکی برای تصدی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی شدند.

وکلای ملت پس از بررسی این دستور، لایحه مدیریت حوادث غیر مترقبه کشور، ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس، لایحه تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد و همچنین بررسی تقاضای جمعی از نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه پیشگیری و نظارت بر کاهش آسیب‌های اجتماعی با اولویت‌های خانواده را نیز در دستور کار خود دارند.

حسن روحانی رئیس جمهور در نشست علنی امروز (دوشنبه 15 بهمن) مجلس در دفاع از سعید نمکی، وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سخنانی مطرح کرد که در ادامه این صحبت‌ها را می‌خوانید.

*پس از تبریک صمیمانه به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، خوشحالم که در این فرصت وزیر پیشنهادی بهداشت را خدمت نمایندگان مجلس برای اخذ رأی اعتماد معرفی کنم. همه می‌دانیم که بخش سلامت، بهداشت، مسئله رسیدگی به بیماران، هزینه‌های سلامت، پیشگیری از بیماری‌ها و استقلال در این بخش و گردشگری سلامت برای ما اهمیت بسیاری دارد.

*بخش سلامت یکی از ره‌آوردهای انقلاب اسلامی در کنار بخش‌های مختلف خدمات اجتماعی بود که انقلاب برای مردم آن را به ارمغان آورد، از طرف دیگر کاملا روشن است که در 40 سال اخیر، نظام چه قدم‌های بلندی را در راه سلامت مردم برداشته است.

*در سال‌های 56 و 57 قبل از پیروزی انقلاب کل پزشکان کشور 14 و 700 نفر بود که از این تعداد 6 هزار نفر پزشکان خارجی بودند، همچنین نیمی از بدنه بهداشت و سلامت کشور در بخش پزشکان عمومی یا تخصصی وابسته به پزشکان خارجی بود. همچنین در تخصص‌های مختلف به جز 8 رشته تخصصی پزشکی در ایران، نیازمند دانشگاه‌های خارج از کشور بودیم.

*امروز انقلاب، استقلال بزرگ در بخش سلامت را برای ما به ارمغان آورده که براساس آن حدود 140 هزار پزشک در کشور خدمت می‌کنند و به جای 600 دانشجوی ورودی در رشته پزشکی در سال 57، امروز 6 هزار و 100 نفر ورودی پزشکی در دانشگاه‌ها داریم. همچنین جمعیت کشور کمی بیش از 2 برابر شده و جمعیت از 36 میلیون نفر به 82 میلیون نفر رسیده که این نشان دهنده افزایش 128 درصدی جمعیت است، اما خوشبختانه در بخش بهداشت و درمان آمار افزایش خدمات 10تا 15 برابر بوده که این نشان دهنده افزایش 130 درصدی در بخش بهداشت و درمان است.

*آمارها در بخش بهداشت و درمان نشان می‌دهد که حرکت و اقدامات ما در این زمینه صحیح و درست بوده و مسیر انقلاب اسلامی ما را در این بخش به هدف رسانده است، البته این مسئله بدان معنا نیست که در بخش سلامت هیچ اشکال و ایرادی نداریم، بلکه قطعاً ضعف و اشکالاتی وجود دارد، اما زمانی که وضعیت کنونی را با 40 سال پیش و همچنین سایر کشورها مقایسه می‌کنیم، پیشرفت کشور قابل ملاحظه است.

*پزشکان فداکار و مخلص کشور در دوران 8 سال دفاع مقدس در بیمارستان‌های خط مقدم مشغول فعالیت و خدمت بودند و حتی عملیات‌هایی در زمان جنگ وجود داشت که فاصله خط مقدم با پزشک و اتاق جراحی بیش از 7 کیلومتر نبود و بیمارستان‌ها در نقاطی بودند که گلوله‌های خمپاره می‌توانست به آنها اصابت کند. امروز نیز ما در کشور پزشکان مخلص و ایثارگر کم نداریم، البته افراد کمی وجود دارند که همه ویژگی‌هایشان مطلوب جامعه نیست، اما پزشکان قشر مومن، فداکار و مورد احترام جامعه ما بوده و از گذشته این رسم بود که ما به عالمان، دانشمندان و پزشکان احترام می گذاشتیم و این یکی از اخلاق های شایسته و درست مردم عزیز و بزرگ سرزمین ما است.

*پیش از آغاز دولت یازدهم در تبلیغات انتخاباتی قول دادم که یکی از اهداف دولت آینده موضوع سلامت، تجهیز بخش‌های بهداشت و درمان، در دسترس قرار دادن داروها و کاهش مخارج بیماران باشد، از این رو از آغاز به کار دولت ما به فکر ایجاد و اجرای یک طرح در حوزه سلامت بودیم، بنابراین از سال 93 طرح تحول سلامت عملیاتی شد و در اجرای این طرح برادر عزیزم دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر پرتلاش و مخلص ما نقش ارزشمندی در اجرای طرح مذکور داشت.

*همواره در کنار طرح تحول سلامت نام دکتر هاشمی ماندگار است یکی از تاسف‌های من در دولت دوازدهم این است که دوست ما نتوانست تا پایان دولت در کنار ما باشد، در طرح تحول سلامت کار بزرگی در سطح کشور انجام گرفت و در راستای آن دولت و مجلس برای این طرح دست به دست هم دادند.

*دولت بدون همکاری مجلس شورای اسلامی در اجرای طرح تحول سلامت کاری پیش نمی‌برد و همین امروز زحمت تصویب لایحه بودجه برعهده مجلس است، هرچه بودجه زودتر به دست ما برسد می‌توانیم بهتر برنامه‌ریزی کنیم.

*از نمایندگان و هیات رئیسه مجلس به دلیل تصویب 4 لایحه علیه پولشویی و حمایت از تروریست تشکر می‌کنیم و این اقدام به عنوان یک کار مهم مجلس و دولت در تاریخ ثبت می‌شود، 2 لایحه از این 4 لایحه نهایی شده امیدواریم 2 لایحه دیگر نیز نهایی شود، تکمله‌ای را به عنوان 2 فوریت تقدیم مجلس کرده‌ایم که به دست شما تصویب می‌شود تا بتوانیم برای روان‌سازی مبادلات مالی، بانکی و خارجی دست مسئولین را بازتر کنیم.

*در طرح تحول قدم‌های خوبی در سال های اخیر برداشته شده است، تعداد تخت های بیمارستانی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی 55 هزار عدد بود، امروز تعداد آنها به 129 هزار و 600 تخت رسیده که رقم و تحول بزرگی محسوب می شود، کار بزرگی برای 24 هزار تخت جدید و بازسازی 44 هزار تخت در حال انجام است.

*مخارج پزشکی برای بیماران به زیر 10 درصد و در روستاها به زیر 5 درصد رسیده و همچنین در این طرح سلامت را به منزل، مسکن و زندگی مردم نزدیک و نزدیک‌تر کرده‌ایم، اگر در آغاز انقلاب 1500 خانه بهداشت وجود داشت امروز 18 هزار خانه بهداشت فعالیت می‌کنند، اگر پزشکان در شهرهای بزرگ بوده‌اند امروز تا مناطق مرزی نیز نزدیک شده‌اند، بسیاری از روستائیان و اهالی مناطق محروم به پزشک دسترسی دارند.

*بسیاری از سران کشورهای بزرگ در خصوص طرح تحول سلامت دچار شگفتی هستند، بسیاری از کشورهای صنعتی و بزرگ در اجرای چنین طرحی موفق نبودند و این یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است.

*در اوایل انقلاب نیاز داشتیم بسیاری از بیماران برای عمل‌های خود به خارج از کشور بروند، امروز این موضوع برعکس شده و در خارج از کشور توریسم سلامت داریم و حتی بسیاری از بیماران ایرانی که در خارج از کشور و آمریکا زندگی می‌کنند به ایران می‌آیند و عمل جراحی خود را انجام می دهند، دلیل آنها این نیست که مخارج در ایران ارزان تر است، سلامت و جان آدم با قیمت معامله نمی شود، اطمینان آن ها به پزشک و جراح ایرانی بیشتر است.

*برای نجات جان یک بیمار باید همه بخش ها دست به دست یکدیگر بدهند، به همان اندازه که پزشک جراح مهم است نیروی خدماتی بیمارستان و آشپزخانه آن نیز مهم هستند، تمام بخش ها باید دست به دست یکدیگر بدهند تا بیمار به سلامت از بیمارستان خارج شود.

می‌توانیم صادرکننده دارو در منطقه باشیم

*یکی از مشکلات مهمی که مردم در اوایل انقلاب با آن مواجه بودند مسئله دارو بود که اکنون این مشکل حل شده است، افتخار می‌کنیم اگر در آغاز انقلاب اسلامی 25 درصد داروها در داخل تولید می‌شد امروز 95 درصد در داخل تولید می‌شود و می توانیم صادرکننده دارو در منطقه باشیم.

*در بعضی از بخش‌ها نسبت به کشورهای منطقه و حتی اروپا، امروزه صادر کننده دارو هستیم، زیرا تحول بزرگی در بخش سلامت، فناوری‌های پیشرفته مانند بیوتکنولوژی، سلول های بنیادی و… به دست آورده‌ایم.

*وزارت بهداشت از جمله مجموعه‌هایی است که با بسیاری از وزارتخانه در ارتباط است، در واقع اگر بخواهیم بهداشت را حفظ کنیم، باید از مواد غذایی شروع کنیم که این مهم بیانگر ارتباط بین وزارت بهداشت، کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت است.

*امیدواریم مجلس شورای اسلامی تجارت را از صنعت و معدن جدا کند و بنده بر این موضوع اصرار دارم؛ بدون وزیر بازرگانی مستقل نمی‌توان مسائل صادرات و واردات و تنظیم بازار را حل کرد. در اوایل دولت دوازدهم لایحه دوفوریتی برای این امر ارائه کردیم تا این وزارتخانه جدا شود.

*نمی دانیم با کدام وزیر باید صحبت کنیم، چون بخش بازرگانی به بخش های کوچکتر تقسیم شده است؛ برای اینکه مردم کمتر برای خرید اجناس معطل شوند و اطمینان بیشتری داشته باشند، راهی جز جدا کردن این حوزه نداریم وگرنه این مشکل برای همه ملت وجود خواهد داشت.

*وزارت بهداشت در اولین قدم با وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی ارتباط مستقیم دارد؛ به نوعی اگر مواد غذایی از کیفیت لازم و سلامت کافی برخوردار نباشند، می تواند افراد را بیمار کند تا اینکه توانمندی به آنها دهد. در زمان وزارت قاضی زاده هاشمی تاکید کردم بر روی بطری‌های آب آشامیدنی که مردم استفاده می‌کنند، دقت بیشتری داشته باشند، زیرا گزارش‌هایی به دست ما رسیده بود.

*پس از بررسی های لازم مشخص شد کیفیت آب آشامیدنی یکی از کارخانجات معروف از آب آشامیدنی شهری تهران هم کمتر بود. وزارت بهداشت باید در حوزه هایی مانند آب، روغن و سایر مواد غذایی رده بندی در نظر بگیرد.

*در واقع بهداشت از ورزش، کشاورزی و صنعت شروع می‌شود؛ با ورزش در جوانان می‌توانیم در سنین مختلف سالم‌سازی ایجاد کنیم.

*اگر می‌خواهیم توریسم سلامت در کشور داشته باشیم، باید بخش سلامت و گردشگری ارتباط نزدیکی داشته باشند. در واقع وزیر بهداشت باید ذالفنون بوده و اطلاعات از بخش‌های دیگر داشته باشد. به عبارتی باید انواع بیماری‌ها را بداند، از داروسازی، مواد غذایی، مولفه‌های کشاورزی و… اطلاع داشته باشد و مراقبت کند.

*همچنین یادآور می‌شوم که مسئله سلامت الکترونیک نیز یکی از موارد مهم است که در زمان وزارت قاضی زاده هاشمی قرار بود انجام شود که امیدواریم با وزیر جدید این مهم به نتیجه برسد.

*کارت الکترونیک برای سلامت است که موجب تشخیص آسان شده و از هزینه‌های اضافی جلوگیری می‌کند، همچنین موجب می‌شود از باندهای فساد که در مراکز تشخیص، مطب‌ها و بیمارستان‌ها وجود دارد که البته زیاد نیستند، عبور کرده و به شفاف‌سازی برسیم. در واقع مشخص می‌شود افراد چند بار به دکتر مراجعه کرده‌اند، چه میزان دارو دریافت کرده‌اند و در ادامه ناظران و نظام پزشکی می‌توانند بررسی کنند که چه میزان داروی ارائه شده به بیمار زینت النسخه است و چه مقدار به طور واقعی لازم بوده است.

*متاسفانه اگر پزشکی پس از تشخیص برای بیمار دارو ننویسد یا کم بنویسد، عنوان می شود که آن پزشک سواد ندارد، و در واقع اگر پزشکی داروی زیاد بنویسد، پزشک خوب محسوب می شود، بنابراین تحول در فرهنگ نیاز است که برای این امر باید از صداوسیما، رسانه ها و فضای مجازی استفاده شود. امروزه هشتک های زیادی در فضای مجازی وجود دارد که باید برای مبارزه و جلوگیری از تجویز داروهای بی مورد هشتگ بسازیم.

*در زمینه ایجاد سلامت الکترونیک نمکی و جهرمی قول داده‌اند تا از اوایل سال آینده این موضوع را آغاز کنند که در ابتدا در چند استان عملیاتی می شود.

مراکز توانبخشی بعد از مرخصی بیماران از بیمارستان فعال شوند

*زمانی که بیمار برای عمل جراحی یا طی دوره درمان به بیمارستان می‌رود و مرخص می‌شود نباید به حال خود رها شود و از زمان مرخصی از بیمارستان تا شروع کار نیاز به طی مرحله‌ای دارد که در مراکز توانبخشی و تراپی انجام می‌شود اما این موارد در دوران پسا درمان بیماران در بیمارستان‌های کشورمان به صورت سیستماتیک نیست.

*افراد باید بعد از عمل جراحی یا دوره بیماری برای زندگی عادی توانمندسازی شوند، دکتر نمکی پیشنهاد شخص دکتر هاشمی نیز بود و برای انتخاب ایشان با بخش‌های مهم مشورت کردیم، همچنین سوابق نمکی در جهادسازندگی، جنگ، اداره دانشگاه، فرهنگستان، معاونت وزارت بهداشت و در بخش‌های داروسازی در این زمینه مورد توجه قرار گرفت.

ضرورت استفاده از طب سنتی در کشور

*روند گذران تحصیلات پزشکی از روز اول پذیرش دانشجویان رشته پزشکی تا اتمام دوره فوق تخصص باید با کشورهای دیگر مقایسه شود چرا که متاسفانه در ایران پزشکان به گونه ای تربیت می‌شوند که تزریق آمپول را کسر شأن خود می‌دانند و برای تعویض پانسمان و تزریقات پرستار را صدا می‌کنند در حالی که در کشورهای دیگر این کارها از سوی جراح انجام می شود لذا باید دانشگاه‌های پزشکی متحول شوند.

*امکان رسیدن به خودکفایی در داروسازی را داریم، وزارت بهداشت با حوزه علم و فناوری رابطه نزدیک دارند و پردیس‌ها می‌توانند در این حوزه کمک کنند همچنین به طب سنتی باید توجه شود که روزی ضدارزش بوده است چنانچه در کشور چین نیز مراکز زیادی برای طب سوزنی وجود دارد و امروز ما نیز به عنوان صادرکننده مهم داروهای گیاهی باید به این مهم توجه کنیم.

10 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند

*در حوزه بیمه نیز کارهای بزرگی انجام داده و اولین بار است که در تاریخ ایران، مردم توانسته اند زیر پوشش بیمه قرار بگیرند، هم اکنون 10 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند که کار آسانی نیست، همچنین باید رابطه تامین اجتماعی، وزارت کار و بیمه‌ها با داروسازی‌ها، داروخانه‌ها، پزشکان و بیمارستان‌ها برقرار شود.

*ارتباط میان تمام حوزه‌های بهداشتی و پزشکی و اراده دکتر نمکی در این مسیر مهم است که امیدواریم با رأی اعتماد خود از وزارت بهداشت حمایت کرده و انرژی به این وزارتخانه برای طی مسیر خود بدهید و وزیر و معاونان وی را در حوزه پزشکی و سلامت همراهی کنید.

منبع: خبرگزاری‌های صدا و سیما و خانه ملت

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار