همتی، نامزد انتخابات ریاستجمهوری:
گفتم بنزین ۵ هزار تومان شود، یارانه ۱۴۵ هزار تومان
عبدالناصر همتی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دوستانی که نامه بنزین پنج هزار تومانی را منتشر کردند بهتر است همه آن را منتشر کنند نه یک چهارم آن را؛ من در این نامه گفته بودم با افزایش قیمت بنزین یارانه باید ۱۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کند، ولی این قسمت اجرا نشد.
به گزارش تجارتنیوز ، وی در یک نشست خبری در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران حضور داشت. گزیدهای از سخنان وی را در ادامه میخوانید.
-برجام مساله مهم و مورد تائید نظام و تاکید رهبر معظم انقلاب است و دولت فعلی هم پیگیر اجرای آن است و امیدواریم آمریکا به برجام برگردد و ایران هم به تعهدات خود پایبند است. اگر در این دولت اجرا نشود اولویت اول من در دولتم خواهد بود. مشکل کشور ما باید به طور جدی حل شود ما نیاز به تعامل با دنیا داریم هیچ کشوری به توسعه نرسیده مگر اینکه با کشورهای دیگر رابطه داشته باشد. برخی میگویند با تهاتر کشور را اداره کنیم، ولی در واقعیت با تهاتر نمیشود کشور را اداره کرد.
-توسعه با روش خنثی کردن تحریم و تهاتر اتفاق نمیافتد. کشور در یک شرایط رقابتی با کشورهای دیگر و منطقه قرار دارد و نمیتوانیم با سرنوشت ملت بازی کنیم. اگر میخواهیم کشور به شرایط مطلوب وارد شود باید تعامل داشته باشیم. در داخل کشور هم نمیتوانیم دیالوگی با یکدیگر داشته باشیم و در ارتباط با کشورهای خارجی هم وضعیت همین است. FATF میگوید مبادلات مالی، بانکی و پولی شفاف باشد و وقتی خودمان طرفدار مبارزه با پولشویی و تروریسم هستیم جای تعجب است که با FATF مخالفت میکنیم. طرفدار مبادلات اقتصادی جدی با کشورهای همسایه هستیم.
-دوستانی که در برابر من بودند پوششی هستند و تا روز آخر همه چیز مشخص میشود. دوستانی که نامه بنزین پنج هزار تومانی را منتشر کردند بهتر است همه آن را منتشر کنند نه یک چهارم آن را؛ این نامه را به مقام معظم رهبری نوشتم و توسط دولت در زمان لازم اجرا نشد؛ انتشار این نامه به صورت کامل را اگر میتوانند منتشر کند. هدف من رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم و جلوگیری از تورم بود و چون درخواست من را اجرا نکردند نتوانستم تورم را کنترل کنیم. من در این نامه گفته بودم با افزایش قیمت بنزین باید یارانه ۱۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کند، ولی این قسمت اجرا نشد. در این نامه تاکید کرده بودم این نوع مسائل امنیتی و سیاسی است و باید با تدبیر عمل شود، اما اصلا با تدبیر اجرا نشد. دوستان نامه من را کامل منتشر کنند تا مردم بخوانند و قضاوت کنند.
-من تاکنون صحبتی با مهرعلیزاده نداشتهام. همان روز اول تعهد دادم به مردم که تا آخر انتخابات در صحنه باقی بمانم. من محکم ایستادم تا سرنوشت انتخابات را فردی با بینش اقتصادی تعیین کند. خوشحال میشوم مهرعلیزاده در کنار من بایستد. دوستان اصلاحطلب گفتند در انتخابات شرکت میکنیم، اما مشخص نیست به چه کسی رای میدهیم.
-من نگفتم علی دایی و عادل فردوسیپور به من رای دهند؛ من گفتم که این افراد و این نوع تفکر را قبول دارم. نظر من راجع این دو نفر عوض نمیشود حتی اگر به من رای ندهند. من خواستم بگویم چرا باید عادل فردوسیپور و برنامه نود با میلیونها طرفدار پخش نشود و حتی صدا و سیما جلوی بخش برنامههای دیگر او را بگیرد.
-مساله بودجه، مهمترین مساله کشور ما است و تورم به ساختار بودجه کشور برمیگردد. دو سال پیش رهبر معظم انقلاب برای اصلاح ساختار بودجه تذکر دادند که توجهی به آن نشد. سال ۱۴۰۰ دولت ۷۰ درصد بودجه را افزایش داد و مجلس ۳۰ درصد آن را افزایش داد. ۵۰ درصد درآمد ناخالص ملی ما تحت پوشش مالیات نیست. سال گذشته مالیات ما ۲۵۰ هزار میلیارد بود در حالی که باید ۵۰۰ میلیارد میبود. صادرات انجام میشود، ولی ارزش برنمیگردد.
-رئیسی گفت همتی به من لیست بدهکاران ۱۰۰ دلاری و ۵۰ دلاری را داده است؛ بله من لیست را کامل دادم و رقمهای فوق العاده بالاتری هم در این لیست وجود دارد. اسامی ۳۰ درصد گیرندگان ارز برنگشته به کشور توسط صادرکنندگان را به قوه قضائیه دادم چرا پیگیری نمیکنند؟ سامانه نظام جامع مالیاتی ما عملیاتی نشده و کاسبان تحریم سالانه ۱۶ میلیارد سود میکنند و دهک ۱، ۲ و ۳ در حال له شدن هستند.
-من مشکلی ندارم با بایدن ملاقات کنم، ولی باید به عملکرد آنها هم نگاه کنیم و اگر قرار باشد روند فعلی را داشته باشد اصلا حاضر به ملاقات نیستیم، ولی اگر تغییر رویه دهند در چارچوب منافع ملی من مانعی برای ملاقات با بایدن نمیبینم.
-ذیصلاحترین فرد برای تعیین مسائل اقتصادی رئیس بانک مرکزی است، اما اصلا به تصمیمات او توجهی نمیشود. اگر FATF را تصویب نکنیم قطعا سیستم بانکی ما آسیب میبیند. حتی در جلسهای حاضر شدم و دفاعیات خود را بیان کردم و رهبر معظم انقلاب هم از مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستند این مورد را بررسی کنند، ولی آقایان گوش ندادند. ما با کشورهای داریم تحریم را دور میزنیم که خودشان عضو FATF هستند.
-فضای مجازی بیشتر از اینکه برای سرگرمی باشد بیشتر فضای کسب و کار است. ما باید فضای حقیقی جامعه را درست کنیم و نباید محدودیت اینترنت استفاده کنیم. همه از فیلترشکن استفاده میکنند، ولی سوال است پول استفاده از این فیلترشکنها توی جیب چه کسی میرود؟ دوست دارند مردم با اذیت به فضای مجازی وارد شوند.
-مسئولیت بورس به من ربط نداشت و در ۱۱ عضو شورای عالی بورس فقط یک رای داشتم. اگر وزارت اقتصاد ظرف یک سال، سه رئیس بورس عوض میکند که باید دوره ۵ ساله را طی کند یعنی نوسان تصمیمگیری دارند. شما بروید آمار را ببینید دوستان فرافکنی نکنند.
-کسانی که مسئول مستقیم بورس بودند مسئول هستند. من یک و نیم ماه قبل از سقوط بورس نامه نوشتم و روحانی گفت نه مردم بیایند به بورس و وزیر اقتصاد هم حمایت کرد در عین حال مقام معظم رهبری دستور دادند که به هشدار من توجه شود. نمیدانم چرا همه دوست دارند ضعف سیاستهای خودشان را گردن دیگران بیاندازند.
-بورس زیر مجموعه بانک مرکزی نیست. دوستانی که مسئول بورس بودند خودشان بیایند دقیق توضیح دهند. چرا شفاف نمیگویند چه کسانی هزاران میلیارد از بورس سود بردند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نظرات