تجارتنیوز گزارش میدهد:
ثبت نام یارانه جدید ترفند جدید کلاهبرداران اینترنتی
مراقب کلاهبرداران اینترنتی باشید و فریب شگردهای جدیدشان را نخورید. پیگیری وام فرزندآوری و پیگیری برای یارانه جدید ترفند جدید این کلاهبرداران است.
به گزارش تجارتنیوز ، حقههای کلاهبرداران اینترنتی، آپدیت شد، مبنای این به روز رسانی، تحولات اقتصادی چند وقت اخیر است.
خیلی مراقب جیبتان باشید و مراقب باشید تا فریب کلاهبرداران اینترنتی را نخورید. این جماعت متناسب با خواستههای اقتصادی مردم، روش کارخود را عوض کردند.
«نام نویسی برای وام فرزندآوری» ، «اعتراض به یارانههای جدید»، «اطلاع از پرونده قضایی» ، «استعلام خلافی ماشین» و «رجیتسری گوشیهای تلفن همراه» بخشی از ترفندهای کلاهبرداران اینترنتی هستند.
در هفته های گذشته مقامات انتظامی و قضایی با ارسال پیامک و یا صحبت کردن با رسانه ها، از ترفندهای جدید کلاهبرداران گفتند.
به صورت مشخص پلیس فتا با ارسال سلسله پیامکهای فراگیر، عموم شهروندان را از کلیک کردن بر روی لینکهای مشکوک بازداشت داشت.
در این پیامکها به صراحت از اهمیت سامانههای ثنا و همتا درنزد مردم به عنوان دستاویز متداول کلاهبرداران یاد شده است.
افسران ارشد و فرماندهگان این یگان انتظامی نیز در روزهای گذشته هشدارهای پیشین را یادآوری کرده اند.
در نقل قول مشترک این گروه از مقامات انتظامی از اخبار مربوط به پرداخت وام فرزندآوری و یارانههای جدید به عنوان شگردهای جدید کلاهبرداران اینترنتی یاد شده است.
درگیر شدن جنبههای بیشتری از زندگی روزانه قشرهای مختلف جامعه با اینترنت از یکسو و تحولات اقتصادی به شکل گیری فعالیتهای کلاهبرداری در این حوزه منجر شده است.
در چند سال گذشته اتفاقاتی همچون تحولات اقتصادی و پاندمی کرونا به افزایش کلاهبرداریهای اینترنتی منجر شد.
کلاهبرداریهای اینترنتی به روایت آمار
با توجه هشدارهای مکرر مقامات انتظامی، انتظار میرود که در نتیجه اجرای برنامههای نام نویسی از متقاضیان تسهیلات و یارانههای مختلف فعالیت کلاهبرداران اینترنتی افزایش یابد.
شاهد این مدعی صحبتهای اخیر سرهنگ مرتضوی، رئیس پلیس فتای اصفهان بود: در روزهای ابتدایی ۱۴۰۱ جرائم در حوزه کلاهبرداری اینترنتی ۳۳ درصد افزایش یافته است.
پیش از این نیز معاون فضای مجازی دادستان عمومی و انقلاب یزد به ایرنا گفت: در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۶۱ میلیارد و ۱۵۵ میلیون و ۴۱۵ هزار ریال انواع کلاهبرداری اینترنتی از طریق دادسرای یزد پیگیری و کشف شد.
اگر در فعالیتهای مالی و اقتصادی روزانه خود به هردلیلی با پلتفرمهای اینترنتی سروکار دارید، هشدارهای اخیر مقامات انتظامی و قضایی را بیش از پیش جدی بگیرد تا فریب کلاهبرداران اینترنتی نخورید و در دام آنها نیفتید.
کلاهبرداری اینترنتی چیست؟
در کلاهبرداری سنتی، کلاهبردار با توسل به وسایل متقلبانه مال باخته را فریب داده و مال او را تصاحب میکند اما در کلاهبرداری اینترنتی کلاهبردار باید از طریق وارد کردن ، تغییر یا محو کردن داده ها یا مختل کردن سامانه و … مال یا وجهی را تصاحب کند . حتی ممکن است اینکار بدون آگاهی بزه دیده ( مال باخته ) انجام گیرد .
این عمل مجرمانه در مواد ۱۳ قانون جرائم رایانه ای مصوب ۱۳۸۸ و ماده ۶۷ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲ به مبحث کلاهبرداری اینترنتی جرم انگاری شده است.
برابر مقررات موجود، پلیس فتا و دادسرای رسیدگی به جرائم رایانهای متولی امور مربوط به جرائم یارانهای هستند.
نظرات