فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۶۶۴۲۶

بورس کشور در سه ماهه اول امسال ۱۰ درصد بزرگتر شد

بورس کشور در سه ماهه اول امسال ۱۰ درصد بزرگتر شد

از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد ماه سرمایه‌‌گذاران بورسی بیش از ۵۸ میلیارد و ۵۵۵ میلیون برگه دارایی مالی را دست به دست کردند که ارزش این معاملات به ۱۵۶ هزار و ۹۵۷ میلیارد ریال رسید.

بورس کشور در ۲۹ اسفند ۹۶ در حالی با ارزش بازاری ۳۸۲ هزار و ۴۲۳ میلیارد تومان به کار خود پایان داد که در ابتدای تابستان و با گذشت سه ماه از سال ۹۷ به رقم ۴۲۰ هزار و ۷۲۷ میلیارد تومان رسید و بیش از ۳۸ هزار و ۳۰۳ میلیارد تومان افزایش یافت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به این ترتیب بورس کشور در مدت سه ماهه ابتدای سال جاری بیش از ۱۰ درصد بزرگ شد.

این گزارش حاکی است از ابتدای سال تا پایان خرداد ماه در ۵۵ روز معاملاتی ۳ میلیون و ۲۵۷ هزار و ۶۳۲۹ نوبت معاملاتی داد و ستد در بورس انجام شده است.

اما شاخص کل بورس به عنوان مهمترین متغیر این بازار که دماسنج اقتصادی کشور هم محسوب می شود از ابتدای سال جاری تا پایان فصل بهار ۱۳ درصد رشد کرد. به این ترتیب میانگین بازدهی سرمایه گذاران بورسی در این دوره زمانی ۱۳ درصد بوده است.

بررسی شاخص های مهم بورس نشان می دهد در فصل بهار شاخص بازار اول نزدیک به ۱۷ درصد رشد کرد.

همچنین شاخص بازار دوم ۶ درصد بالارفت. اما بیشترین رشد متعلق به شاخص ۳۰ شرکت بزرگ بود که ۲۴ درصد صعود داشت. شاخص هم وزن نیز که بیانگر وضعیت شرکت های کوچک بازار است از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد ماه بیش از ۷ درصد بالا رفت.

بر همین اساس شاخص کل بورس در حالی با رقم ۹۶ هزار و ۲۹۰ در ۲۹ اسفند ماه به کار خود پایان داد که در سی ام خرداد ماه در رقم ۱۰۸ هزار و ۸۷۳ و با رشدی ۱۲ هزار و ۵۸۳ واحدی پرونده فصل بهار را بست.

آمار معاملات به تفکیک بازارها

اما آمار معاملات بورس به تفکیک بازارها نشان می‌دهد که بازار اول از ابتدای سال تا پایان خرداد ماه با مبادله بیش از۷۲ هزار و ۷۲۴ میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را در میان انواع بازارهای بورس به خود اختصاص داد. این معاملات در یک میلیون و ۴۴۰ هزار و ۶۷۰ نوبت معاملاتی انجام شد.

بازار دوم بورس نیز از ابتدای سال تا پایان فصل بهار شاهد معامله ۲۱ میلیارد و ۶۰۸ میلیون برگه سهم به ارزش ۴۹ هزار و ۴۵۵ میلیارد ریال بود که رتبه دوم حجم و ارزش معاملات را در میان بازارهای بورسی به خود اختصاص داد.

بازار بدهی نیز بهار خوبی را پشت سر گذاشت. در این بازار بیش از ۲۶ میلیون برگه دارایی مالی در سه ماهه ابتدای سال مورد داد و ستد قرار گرفت که ارزش این مبادلات بالغ بر ۲۵ هزار و ۹۹ میلیارد ریال بود. بازار بدهی رتبه سوم را از لحاظ حجم و ارزش معاملات در میان تابلوهای بورس کشور از آن خود کرد.

همچنین صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله نیز در مدت مورد بررسی با داد وستد ۹۴۷ میلیون سهم به ارزش ۹ هزار و ۶۶۷ میلیارد در ۴۵ هزار و ۳۹ نوبت معاملاتی توانستند در رتبه چهارم قرار بگیرند.

اما در بازار مشتقه بورس نیز در سه ماهه امسال ۱۳ میلیارد ریال دارایی مالی معامله شد.

خرداد ماه بورس زیر ذره‌بین

ادامه بررسی جزییات معاملات بورس کشور نشان می‌دهد این بازار در خرداد ماه رکوردهای بی‌سابقه‌ای را ثبت کرد.

به گزارش سنا ، شاخص کل بورس در ۱۸ روز معاملاتی ماه گذشته رشد ۱۳ هزار و ۶۴۵ واحدی را ثبت کرد و از رقم ۹۵ هزار و ۲۲۷ در پایان اردیبهشت ماه به عدد ۱۰۸ هزار ۸۷۳ رسید. بازدهی ۱۴ درصدی شاخص بورس در ۱۸ روز معاملاتی خرداد ماه قطعا به مذاق سرمایه گذاران این بازار خوش آمد.

همچنین شاخص بازار اول نیز در ماهی که گذشت ۱۷ درصد رشد کرد. بازار دوم نیز بازدهی حدود ۹ درصدی را در مدت مورد بررسی ثبت کرد.

در میان شاخص های برتر بورسی، شاخص ۳۰ شرکت بزرگ با رشد بیش از ۲۵ درصدی در خرداد ماه ، بیشترین بازدهی را به نام خود ثبت کرد.

شاخص هم وزن نیز در ماه قبل ۷ درصد صعود داشت.

نگاهی به تابلوهای بورس

این گزارش حاکی است در خرداد ماه سال ۹۷ سرمایه گذاران بورسی بیش از ۲۴ میلیارد و ۹۴۹ میلیون برگه دارایی مالی را به ارزش ۶۹ هزار و ۱۰۹ میلیارد ریال در یک میلیون و ۴۹۸ هزار نوبت معاملاتی دست به دست کردند.

بررسی این رقم ها نشان می دهد حجم معاملات ۵ درصد، ارزش معاملات ۳ درصد و دفعات معاملات ۴۴ درصد رشد کردند. این در حالی است که تعداد روزهای معاملاتی ۱۸ درصد کاهش یافته است.

نگاهی به ۵ تابلوی بورس نشان می دهد بازار اول با معامله ۱۴میلیون و ۲۴۷ هزار برگه سهم به ازش ۳۰ هزار و ۷۷ میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات را در میان ۵ تابلوی بورس کشور از آن خود کرد. در همین حال حجم و ارزش معاملات در این مدت به ترتیب ۵ و ۴ درصد افت کردند.

اما بازار دوم با معامله ۱۰ میلیون و ۳۲۱ هزار برگه سهم به ارزش ۲۷ هزار و ۶۴۲ میلیارد ریال در بیش از ۸۳۴ هزار نوبت معاملاتی رتبه دوم را از لحاظ حجم و ارزش در میان بازارها به خود اختصاص داد که در مقایسه با اردیبهشت ماه ۲۲ درصد حجم و ۶۹ درصد ارزش معاملات افزایش یافت. دفعات معاملاتی نیز ۵۰ درصد رشد کرد.

رونق معاملات سهام در خرداد ماه باعث شد تا بازار بدهی در این ماه کمتر مورد توجه سرمایه گذاران قرار بگیرد. کاهش ۵۱ و ۵۰ درصدی حجم و ارزش معاملاتی بازار بدهی گواهی براین ادعا است.

در خرداد ماه بیش از ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار برگه اوراق بدهی به ارزش ۷ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال در ۳ هزار و ۱۷۹ نوبت معامله شد.

بازار مشتقه نیز خرداد کم رونقی داشت. ارزش معاملات این بازار ۳ میلیارد ریال بوده است.

سرمایه گذاران در خرداد ماه ۳۷۲ میلیون سهم به ارزش ۳ هزار و ۸۰۴ میلیارد ریال در بازار صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله دست به دست کردند.

پربازده‌ترین صنایع خرداد ماه

بررسی شاخص صنایع بورسی نشان می‌دهد از میان ۴۳ شاخص صنعتی بورس، شاخص محصولات چوبی با افزایش بیش از ۵۶ درصدی بیشترین بازدهی را ثبت کرده است.

پس از این شاخص ، شاخص کانه فلزی با بازدهی بیش از ۳۹ درصدی دومین صنعت پربازده بورس در خرداد ماه است.

صنعت فلزات اساسی نیز با بازدهی ۳۰ درصدی رتبه سوم را در میان شاخص‌های صنعت بورس از آن خود کرد.

منبع: ایلنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.