فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۹۷۰۱۳

ارزیابی کارنامه بازار سرمایه در هفته دوم شهریور ماه

جزئیات کامل آنچه بر بورس گذشت/پیش‌بینی‌های محقق شده و نوسانات ادامه‌دار

جزئیات کامل آنچه بر بورس گذشت/پیش‌بینی‌های محقق شده و نوسانات ادامه‌دار

تالار شیشه‌ای بورس این هفته را برخلاف هفته اول شهریور ماه با رنگ قرمز به اتمام رساند و موضوعاتی چون تسویه حساب خریدهای اعتباری، معامله کلیه فرآورده‌های نفتی با سقف نوسان قیمت باز، معامله محصولات فلزاتی و معدنی با سقف نوسان قیمت 15 درصد و معاملات بورس کالا در رینگ صادراتی بر مبنای نرخ ارز خرید سامانه سنا باعث نوسانات پی در پی شاخص کل بورس طی هفته جاری شد.

به گزارش تجارت نیوز؛ نظرسنجی «تجارت‌نیوز» از کارشناسان و معامله‌گران درخصوص روند بازار سرمایه در هفته جاری تحت عنوان پیش بینی رفتار بورس در هفته جاری بیانگر این بود که هیچ عاملی در جهت رشد چشمگیر شاخص ‌کل بورس در هفته دوم شهریورماه وجود ندارد و روند شاخص در هفته جاری خنثی خواهد بود و گروه فلزاتی، پتروشیمی و پالایشگاهی پیشرو در بازار سرمایه خواهند بود. روند هفته جاری بازار سرمایه این پیش بینی را تایید می‌کند.

بررسی روند بازار سرمایه در هفته جاری حاکی از آن است که روز شنبه (10 شهریورماه 1397) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران به 5908 میلیارد ریال رسید و شاخص با کاهش 1362 واحدی در رقم 136109 جای گرفت.
روز یکشنبه (11شهریورماه 1397) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران به 6581 میلیارد ریال رسید و شاخص با کاهش 2433 واحدی در رقم 133676 جای گرفت.
روز دوشنبه (12شهریورماه 1397) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران به 4767 میلیارد ریال رسید و شاخص با افزایش 1581 واحدی در رقم 135257 جای گرفت.
روز سه‎شنبه (13شهریورماه 1397) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران به 6193 میلیارد ریال رسید و شاخص با افزایش 2725 واحد در رقم 137983 جای گرفت.
روز چهارشنبه (14 شهریورماه 1397) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران به 5478 میلیارد ریال رسید و شاخص با کاهش 269 واحد در رقم 137714 جای گرفت.

کدام صنایع پربازده و کدام صنایع کم‌بازده بودند؟

در جریان معاملات روز شنبه بازار سرمایه نماد‎های « وبملت، حکشتی، جم، وتجارت، سقاین» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای « فولاد، فملی، فخوز، فارس، پارس» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل داشتند. به‌گفته تحلیلگران بازار سرمایه، زمانی که بازار روند صعودی یا نزولی در پیش گرفته است طبیعتا موج‌های کوچکی در بازار سرمایه ایجاد می‌شود. در سال 92 شاهد بودیم که بازار طی مدت یک هفته روند نزولی داشت، اما مجدد روند صعودی خود را در پیش گرفت، بنابراین بازار نیازمند به ریز موج‌های استراحت و اصلاحی است.

همچنین در جریان معاملات روز یکشنبه بازارسرمایه نماد‎های « وبملت، حکشتی، همراه، سکرما، ونیکی» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای « فولاد، فملی، کگل، فارس، پارسان» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل داشتند.

به‌گفته تحلیلگران بازارسرمایه، سال مالی بخش عمده‌ای از شرکت‌های کارگزاری فعال در بورس در 31 شهريور‌ماه هرسال به پايان می‌پذيرد و در این مقطع زمانی صورت‌های مالی اين شركت‌ها تهيه می‌شود. بسیاری از این شرکت‌ها ترجیح می‌دهند با پایان سال مالی و حتی در زمان ارائه گزارش شش ماهه اعتبارات خود را تسویه کنند. الزام قانونی برای تسویه کارگزاری‌ها وجود ندارد، اما پرواضح است که رویه‌های حسابداری کارگزاری‌ها با لحاظ کردن اعتبارات در صورت‌های مالی پیچیده می‌شود که دردسرهای زیادی برای این شرکت‌ها در پی خواهد داشت.

شرکت‌های کارگزاری با مشخص کردن یک خط اعتباری براساس میزان خرید و فروش‌های مشتریان خود، از بانک اعتبار دریافت کرده و به مشتریان خود تخصیص می‌دهند که مشتری بعد از فروش سهام خود در بازار باید این بدهی را با کارگزاری تسویه کند. در جریان معاملات روز یکشنبه بازار سرمایه به دلیل فشار حجم عرضه سهام در بازار برای تسویه حساب خریدهای اعتباری، بازار دچار کمبود نقدینگی شد و افت شاخص بورس و کاهش ارزش سهام را به دنبال داشت. همچنین علاوه بر تسویه اعتباری مشتریان، وقوع انفجارها در سوريه، بلاتكليفی شركت‌ها در بورس كالا و اصلاح موقت برخی نمادها باعث ریزش 2433 واحدی شاخص کل بورس شد.

همچنین در جریان معاملات روز دوشنبه بازار سرمایه نماد‎های « فولاد، فملی، شبندر، شپنا، شتران» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای « فارس، رانفور، وتجارت، شسپا، حکشتی» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل داشتند.

به گفته تحلیلگران بازار سرمایه، با توجه به تصمیمات کمیته بازار از روز دوشنبه مورخ 12 شهریورماه کلیه محصولات فرآورده‌های نفتی با سقف نوسان قیمت باز در بورس کالا معامله شدند و این مصوبه باعث شد که نمادهای پالایشی در بازار سرمایه پربازده شوند. در روز دوشنبه پالایش نفت تهران 15000 تن وکیوم باتوم با قیمت پایه 12714 ریال (49.8 درصد کمتر از پایه قبلی) به ازای هرکیلوگرم در بورس کالا عرضه کرد که در نهایت، این محصول با میانگین قیمت یعنی 32688 ریال به ازای هرکیلوگرم (157.1درصد بالاتر از قیمت پایه) معامله شد. همچنین در جریان معاملات روز دوشنبه بورس کالا 1000 تن مس مفتول ملی مس ایران با قیمت میانگین 452764 ریال معامله شد که افزایش قیمت مس در بورس کالا باعث شد که نماد فملی بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل داشته باشد.

در جریان معاملات روز سه‌شنبه بازار سرمایه نماد‎های « فولاد، فملی، کگل، فارس، شبندر» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای « وبملت، فخاس، حکشتی، وتجارت، رانفور» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل داشتند. به‌ گفته تحلیلگران بازار سرمایه، از روز گذشته سقف نوسان قیمتی کلیه محصولات فرآورده‌های نفتی در بورس کالا برداشته شد و محصولات پالایشگاهی با ارز بازار ثانویه در بورس کالا عرضه شدند و این مصوبه باعث شد که نمادهای پالایشی بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل روز سه‌شنبه داشته باشند.

براساس مصوبه بورس کالا سقف قیمت محصولات فلزاتی و معدنی نیز 15 درصد اعلام شد که این موضوع باعث افزایش نرخ فروش شرکت‌های داخلی شده و هم جهت با رشد قیمت صنایع معدنی قیمت سایر محصولات صادراتی از جمله محصولات پتروشیمی نیز افزایش پیدا می‌کنند. از روز سه‌شنبه تمامی معاملات بورس کالا در رینگ صادراتی بر مبنای نرخ ارز خرید سامانه سنا محاسبه شد که این مصوبه بار روانی مثبتی برای محصولات صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی، فولادی و معدنی به همراه داشت.

در جریان معاملات روز چهارشنبه بازار سرمایه نماد‎های « رانفور، شتران، شبریز، شپنا، شبندر» بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل و نمادهای « کگل، فارس، فملی، فخوز، فولاد» بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل داشتند. به گفته تحلیلگران بازار سرمایه؛ در ساعات پایانی جریان معاملات صف خرید برای نمادهای پالایشی تشکیل شد که دلیل این موضوع رشد نرخ دلار در بازار آزاد و رشد قیمت جهانی نفت و رشد قیمت وکیوم باتوم در بورس کالا بوده است. نمادهای فولاد و فملی بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل روز چهارشنبه داشتند که دلیل این موضوع این است که این نمادها نیازمند به ریز موج‌های استراحت و اصلاحی بودند.

هفته نسبتا خوب بازار سهام

هادی نصیری، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز درخصوص بررسی وضعیت بازار سرمایه در هفته دوم شهریور ماه امسال، گفت: در جریان معاملات هفته جاری کلیه محصولات فرآورده‌های نفتی با سقف نوسان قیمت باز و محصولات فلزاتی و معدنی با سقف نوسان قیمت 15 درصد نیز معامله شدند. همچنین معاملات بورس کالا در رینگ صادراتی بر مبنای نرخ ارز خرید سامانه سنا انجام شد، به همین جهت هفته نسبتا خوبی در بازار سرمایه داشتیم.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: معامله محصولات فولادی با سقف نوسان قیمت 15 درصد در بورس کالا این نوید را می‌دهد که معامله فولاد در بورس کالا با سقف نوسان قیمت باز انجام خواهدشد. در هفته جاری برخی تک سهم‌ها مانند شهید باهنر و کاغذ پارس رشد خوبی داشتند.

روند صعودی شاخص بورس

همچنین محسن تقی‌نژاد، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز درخصوص بررسی وضعیت بازار سرمایه در هفته دوم شهریورماه امسال، گفت: اخبار ضد و نقیضی که هر روز در بازار سرمایه منتشر می‌شود بازار سهام را دستخوش نوساناتی کرده است. در یک روز وزیر صنعت خبر از افزایش قیمت خودرو می‌دهد و برای سهام خودوریی‌ها صف خرید تشکیل می‌شود، اما پس از گذشت چند ساعتی رئیس شورای رقابت خبر افزایش نرخ خودرو را تکذیب می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: معتقدم روند بازار سرمایه تا سال آینده چه در شاخص کل بورس و چه در ارزش سهام صعودی خواهد بود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.