افزایش سرمایه یک نماد معدنی بورس
سهامداران معدنی و صنعتی چادرملو این بار بدون برگزاری مجمع، در افزایش سرمایه این شرکت بورسی مشارکت میکنند که این افزایش سرمایه ۲۶درصدی «کچاد» از محل مطالبات و آورده نقدی خواهد بود.
به گزارش تجارتنیوز ، تصمیمگیری درخصوص این افزایش سرمایه در مجمع فوقالعاده در ۲۹ بهمن ماه سال گذشته به هیاتمدیره چادرملو تفویض شده بود. به این ترتیب درحالیکه چادرملو توانست مجوز سازمان بورس را برای انجام آن دریافت کند، در تاریخ ۳۰ بهمن جلسه هیاتمدیره برای اجرایی شدن آن برگزار میشود.
سرمایه فعلی این شرکت معادل ۴۴ هزار میلیارد ریال است که با این مجوز سرمایه چادرملو قرار است به ۵۵هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یابد. این افزایش سرمایه ۲۶درصدی «کچاد» از محل مطالبات و آورده نقدی خواهد بود.
یکی از دلایل ضرورت اجرایی شدن این افزایش سرمایه، توسعه بخش معدنی در شرکت چادرملو است که بهدنبال تامین خوراک موردنیاز خود برای تولید انواع محصولات زنجیره ارزش فولاد اقدام به سرمایهگذاری بر معدنی جدید در استان یزد کرده است.
چادرملو به این واسطه توانست مجوز افزایش سرمایه به میزان ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال را از سازمان بورس اخذ کند. این معدن واقع در منطقه D۱۹ است و سرمایهگذاری لازم برای راهاندازی و بهرهبرداری از آن به میزان ۱۹ هزار میلیارد ریال اعلام شده است. این افزایش سرمایه صرفا برای تامین نیاز مالی معدن جدید نیست و به جبران مخارج انجام شده در طرح فولادسازی و سرمایهگذاریهای انجامشده نیز کمک میکند.
مطابق نظر سازمان بورس این افزایش سرمایه برای شرکت معدنی و صنعتی چادرملو بلامانع بوده و انتظار میرود طی مهلت ۶۰ روزه ازتاریخ صدور مجوز افزایش سرمایه که ۲۰ بهمن ماه سالجاری است، پذیرهنویسی آن صورت گیرد.
در همین راستا تعداد ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون سهم قابل انتشار به ارزش اسمی یک هزار ریال در بازار سرمایه منتشر خواهد شد. افزایش سرمایه یادشده از محل مطالبات حالشده سهامداران و آورده نقدی در دستور کار چادرملو است و به همین دلیل صاحبان سهام این شرکت و سایر سرمایهگذاران میتوانند از طریق کارگزاریها بهصورت حضوری یا خدمات آنلاین در این پذیرهنویسی مشارکت کنند.
انتظار میرود این مشارکت سبب توسعه سریعتر پروژههای شرکت چادرملو و بینیازی آن از واردات به منظور تامین خوراک موردنیاز در این مجموعه شود.
با این حال سازمان بورس نیز اعلام کرده که ثبت اوراق منتشره به منظور پذیرهنویسی به منظور حصول اطمینان از رعایت مقررات قانونی و مصوبات سازمان و شفافیت اطلاعات بوده و به منزله تایید مزایا، تضمین سودآوری یا توصیه و سفارشی در مورد شرکت یا طرح پیش روی سرمایهگذاری از سوی شرکت توسط این سازمان نیست.
یادآور میشود چادرملو در گزارش عملکرد دیماه خود اعلام کرد که در دوره ۱۰ماه نخست سالجاری بالغ بر ۸/ ۷هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است. در این میان فروش «کچاد» در دوره یک ماهه دیماه بیش از ۸۷۸ میلیارد تومان بوده که این رقم از فروش محصولاتی از جمله کنسانتره آهن، گندله، فولاد و آهناسفنجی کسب شده است.
منبع: دنیای اقتصاد
نظرات