کد مطلب: ۸۹۶۵۳۴

تجارت نیوز گزارش می‌دهد

گوشت قرمز رکورددار گرانی‌ها/ تورم نقطه‌ای گوشت از ۹۸ درصد گذشت

گوشت قرمز رکورددار گرانی‌ها/ تورم نقطه‌ای گوشت از 98 درصد گذشت

جزئیات گزارش مرکز آمار حاکی از این است که نرخ تورم ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه در بخش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها که در ماه‌های گذشته روند صعودی داشته، در دی ماه کاهش یافته، اما تورم گوشت همچنان صعودی است.

به گزارش تجارت‌نیوز، بر این اساس نرخ تورم ماهانه در بخش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها از ۰.۴ درصد در مهر و  یک درصد در آبان و ۴.۲ درصد در آذر، در دی ماه به ۲.۴ رسیده است. همچنین تورم نقطه به نقطه از ۳۶.۱ در مهر، ۳۶.۳ در آبان و ۴۱.۳ درصد در آذرماه، در دی ماه به ۳۸.۹ رسیده است. نرخ تورم سالانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها نیز از ۵۵.۳ در مهر، ۵۲.۴ در آبان و ۵۰.۴ درصد در آذر ماه، در دی ماه به ۴۸.۱ درصد رسیده است.

تورم گوشت قرمز بیشتر شد

در این میان تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها، ۳۸.۷ درصد بوده که نسبت به ماه پیش ۲.۶ درصد کاهش یافته است. اما بیشترین میزان افزایش قیمت مربوط به گروه گوشت قرمز و گوشت ماکیان با ۹۸.۳ درصد و گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها ۹۵.۴ درصد بوده که تورم هر دو گروه نسبت به تورم نقطه به نقطه در آذر ماه، به ترتیب ۱.۶ و ۰.۶ درصد بیشتر شده است.

همچنین پس از گروه یادشده، ماهی‌ها و صدف‌داران با ۶۵.۵ درصد، چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه با ۴۶ و میوه و خشکبار با ۴۴.۳ درصد افزایش قیمت در دی امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل، بیشترین افزایش قیمت را داشتند. کمترین تورم نقطه به نقطه هم با ۰.۷ درصد مربوط به روغن‌ها و چربی‌ها است.

جزئیات تورم ماهانه و سالانه

همچنین بر اساس این آمار تورم ماهانه خوراکی‌ها ۲.۴ درصد اعلام شده و از بین خوراکی‌ها بیشترین تورم ماهانه با رقم ۵.۸، ۵.۵ و ۴.۳ درصد، مربوط به و گوشت قرمز و گوشت ماکیان،  گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها و گروه میوه و خشکبار است.

کمترین تورم ماهانه مواد غذایی نیز با ۰.۲ درصد مربوط به سبزیجات است. در این میان بر اساس آمار قیمت روغن‌ها و چربی‌ها نسبت به آذر کاهش داشته و تورم ماهانه آن‌ها منفی ۰.۶ درصد اعلام شده است.

همچنین نرخ تورم سالانه خوراکی‌ها در دی‌ماه ۴۸.۳ درصد از سوی مرکز آمار اعلام شده است. در بین خوراکی‌ها نیز گروه گوشت قرمز و گوشت ماکیان با ۹۴.۵ درصد، گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها با ۹۱.۷ درصد و ماهی و صدف‌داران با ۶۲.۸ درصد بیشترین تورم سالانه را به خود اختصاص داده‌اند.

کمترین تورم سالانه نیز مربوط به محصولات خوراکی طبقه بندی نشده در جای دیگر است که معادل ۲۸.۱ درصد اعلام شده است.

گفتنی است تورم سالانه به معنی، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه مورد نظر، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. اما تورم نقطه به نقطه نشان دهنده درصد تغییر شاخص قیمت در دو مقطع زمانی مختلف نسبت به یکدیگر است و مقاطع زمانی بین دو نقطه، نادیده گرفته می‌شوند.

برای مطالعه بیشتر در این رابطه صفحه بازار کالا را در تجارت‌نیوز دنبال کنید.

 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.