فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۳۷۷۷۶

پرونده ویژه تجارت‌نیوز / بازندگان و برندگان ممنوعیت سود روزشمار

پرونده ویژه تجارت‌نیوز / بازندگان و برندگان ممنوعیت سود روزشمار

شورای پول و‌ اعتبار بدون هیچ اطلاع قبلی بخشنامه‌ای را صادر کرد که از سرمایه‌گذاران و افرادی عادی گرفته تا خود بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار داد. تجارت‌نیوز در گفتگو با کارشناسان به بررسی تاثیر ممنوعیت پرداخت سود روزشمار بانکی بر بازار طلا، بورس و بانک پرداخت.

روز گذشته شورای پول و‌ اعتبار بدون هیچ اطلاع قبلی بخشنامه‌ای را صادر کرد که از سرمایه‌گذاران و افرادی عادی گرفته تا خود بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار داد.

در حالی که نوسانات ارزی به‌وجودآمده از ابتدای سال جاری، انتظار افزایش سود بانکی را در اذهان ایجاد کرده بود، بانک مرکزی نه‌تنها سود بانکی را تا این لحظه افزایش نداد، بلکه دستور لغو پرداخت سود روزشمار را نیز صادر کرد.

همین خبر کافی بود تا تیتر یک روزنامه‌های امروز (سوم دی‌ماه سال 1397) و موضوع مهم مورد توجه آن‌ها باشد.

روزنامه‌های امروز به تحلیل اقدام اخیر شورای پول و‌ اعتبار در ممنوعیت پرداخت سود روزشمار بانکی پرداخته‌ و آن را به ضرر سفته‌بازان و دلالان و به نفع نظام بانکی کشور دانسته‌اند.

صدور این بخشنامه از سوی بانک مرکزی به شبکه بانکی به باور بسیاری از کارشناسان می‌تواند اثرات قابل توجهی در بازارهای مالی داشته باشد.

تجارت‌نیوز در گفتگو با کارشناسان به بررسی تاثیر ممنوعیت پرداخت سود روزشمار بانکی بر بازار طلا، بورس و بانک پرداخت.

آیت محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره واکنش بازار طلا به ممنوعیت پرداخت سود روزشمار بانکی به تجارت‌نیوز گفت: این اقدام بانک مرکزی نمی‌تواند در بازار طلا بی‌تاثیر باشد. هنوز درباره چندوچون و نحوه اجرای ممنوعیت پرداخت سود روزشمار بانکی اطلاعات جامعی در دسترس نیست. قاعدتا چنانچه این قانون جهت بهبود وضعیت اقتصاد اخذ شده باشد، می‌تواند در قیمت طلا و سکه تاثیر بگذارد. در دو روز گذشته قیمت طلا بین پنج تا هفت درصد افزایش داشته است، اما این گرانی نرخ طلا به ممنوعیت پرداخت سود روزشمار بانکی ارتباطی ندارد.

یک کارشناس اقتصادی دیگر، این اقدام بانک مرکزی را به نفع دولت و به ضرر بانک‌ها پیش‌بینی کرد.

مرتضی عزتی، اقتصاددان در گفتگو با تجارت‌نیوز این اقدام بانک مرکزی را در راستای جلوگیری از سفته‌بازی و پولشویی و ایجاد ثبات اقتصادی به نفع دولت دانست.

این اقتصاددان محدودیت ایجاد شده در خصوص جابه‌جایی سریع پول توسط مردم را به ضرر بانک دانست و عنوان کرد: با این اقدام افرادی که از بانک پول خارج می‌کنند، دیگر توجیهی برای برگرداندن آن به حساب را تا یک ماه دیگر ندارند و این باعث می‌شود متوسط موجودی ماهانه بانک‌ها کاهش یابد.

این روزها که بازار سهام با کمبود شدید نقدینگی دست‌وپنجه نرم می‌کند، ممنوعیت پرداخت سود روزشمار بانکی چه تاثیری بر بازار سرمایه کشور می‌تواند داشته باشد؟

محمد خبری‌زاد، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز این اقدام بانک مرکزی را به نفع بانک‌ها قلمداد و تاثیر مثبت آن را در نمادهای بانکی پیش‌بینی کرد.

این کارشناس عنوان کرد: ممنوعیت پرداخت سود روزشمار به سپرده‌های کوتاه‌مدت در شبکه بانکی باعث کاهش بهای تمام‌شده پول برای بانک‌ها و در نتیجه افزایش سودآوری بانک‌ها خواهد شد.

اثر دیگری که برخی کارشناسان به آن معتقد هستند، خروج سپرده‌های کوتاه‌مدت از بانک‌ها و روانه شدن آنها به سمت بازارهای موازی از جمله بورس است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.