رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد:
فعالیت ۸ بانک ایرانی در خارج از کشور/ ۴۹ شعبه خارجی بانکها، غیرفعال
رئیس کل بانک مرکزی گفت: به رغم اعمال تحريمهاي اقتصادي و بانکي در حال حاضر شاهد حضور برخي بانکهاي خارجي و يا تاسيس بانکهاي مشترک در ايران هستيم. بیش از 8 بانک با مالکیت بانکهای ایرانی در خارج از کشور مشغول فعالیت هستند و 49 شعبه بانکهای ایرانی در کشورهای مختلف از جمله انگلستان، آلمان، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، فرانسه و غیره فعال هستند.
به گزارش تجارتنیوز ، رئیس کل بانک مرکزی در پنجاه و یکمین جلسه هیأت مدیره اتحادیه پایاپای آسیا با اشاره به ظرفیت های اقتصاد ایران گفت: در حوزه تجارت خارجی بر اساس برآوردهای اولیه، کل ارزش تجارت کالایی (گمرکی) اقتصاد ایران با دنیای خارج در سال 2022 بالغ بر 160 میلیارد یورو بوده که این رقم نسبت به سال 2021 حدود 18.1 درصد رشد داشته است. همچنین کل ارزش تجارت خدمات در سال 2022 در حدود 25 میلیارد یورو برآورد میگردد که حاکی از رشد 44.0 درصدی آن نسبت به سال 2021 است. در این ارتباط لازم به اشاره است که 150 کشور دنیا جزء مقاصد صادرات کالایی اقتصاد ایران و 121 کشور نیز مبداء کالاهای وارداتی به مرزهای گمرکی کشور را پوشش میدهند. حجم بالای تجارت کالا و خدمات و تنوع طرفهای تجاری زمینه مناسبی را برای توسعه همکاریهای منطقهای و بینالمللی ایجاد نموده است.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: در حوزه گردشگری نیز با توجه به ظرفیتهای گسترده تاریخی، فرهنگی، طبیعی و اقتصادی ایران، هر ساله افراد زیادی از کشورهای مختلف به ایران سفر میکنند. در سال گذشته بیش از 4.8 میلیون نفر از اتباع کشور های مختلف جهان وارد ایران شدند. همچنین در این سال حدود 9.8 میلیون ایرانی نیز از کشورهای مختلف بازدید کردهاند که نشان از علاقه مردم ایران به آشنایی با فرهنگها و ملیتهای دیگر دارد.
شرايط حضور بانکهاي خارجي در ايران تسهيل شده است
رئیس شورای پول و اعتبار عنوان کرد: در کنار ظرفيتها و فرصتهاي بخش تجاری اقتصاد ايران، بخش مالي نيز از ظرفيتو جايگاه ويژهاي برخوردار است. در حال حاضر 32 بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی در اقتصاد ایران مشغول به فعالیت هستند که با حدود 19 هزار شعبه بانکی در سرتاسر کشور به فعالان اقتصادی و آحاد مردم خدمات بانکی ارائه میدهند. در این میان با تصويب قانون حضور بانکهاي خارجي در ايران، شرايط حضور بانکهاي خارجي در ايران تسهيل شده و به رغم اعمال تحريمهاي اقتصادي و بانکي در حال حاضر شاهد حضور برخي بانکهاي خارجي و يا تاسيس بانکهاي مشترک در ايران هستيم. بیش از 8 بانک با مالکیت بانکهای ایرانی در خارج از کشور مشغول فعالیت هستند و 49 شعبه بانکهای ایرانی در کشورهای مختلف از جمله انگلستان، آلمان، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، فرانسه و غیره فعال هستند.
فرزین با اشاره به پیشرفت و توسعه زیرساختهای بانکی و گستره شبکه پرداخت نظام بانکی ایران (اعم از خدمات پرداخت الکترونیک) در سالهای اخیر گفت: این پیشرفت به گونهای بوده است که تمامی تراکنشهای خرد و کلان مشتریان نظام بانکی با درصد اطمینان نزدیک به 100 درصد انجام شده است. این وضعیت با اتکا به توان متخصصان ایرانی در این عرصه و به رغم وضع تحریمهای شدید نرمافزاری و سختافزاری موجود در حوزههای پرداخت و پشتیبانی الکترونیک تحقق یافته است. هم اکنون بالغ بر 97 درصد معاملات ایرانیان بدون استفاده از پول نقد و از طریق خدمات بانکی صورت میپذیرد و دسترسی تمام نقاط کشور به اینترنت باعث شده تا خدمات پرداخت الکترونیک در کلیه نقاط کشور امکانپذیر باشد.
تاکید بر اهمیت دلارزدایی
فرزین در خصوص اهداف پیش روی اتحادیه گفت: اتحادیه پایاپای آسیایی با هدف دلارزدایی و استفاده از ارزهای محلی و تقویت معاملات پایاپای بین 9 کشور عضو از سال 1974 فعالیت خود را آغاز کرده است. اگر چه حجم مبادلات سالهای گذشته این اتحادیه قابل توجه نبوده است، اما تحولات پولی و مالی سالهای اخیر و رشد تجارت در شرق و تقویت ارزهای این کشورها فرصتهای جدیدی را پیشروی این اتحادیه قرار داده است.
رئیس کل بانک مرکزی برخورداری کشورهای عضو از منابع غنی طبیعی را پتانسیل مهمی برای رشد آن خواند و گفت: تعداد زیادی از کشورهای عضو اتحادیه از منابع غنی طبیعی برخوردار می باشند که توسعه ارتباطات تجاری و اقتصادی در چارچوب مناسبات این اتحادیه، به ویژه با حضور پررنگ تر کشورهایی که از ظرفیتهای تکنولوژی بالاتری برخوردار می باشند، شرایط بهتری را برای بهره برداری از این منابع ایجاد می کند. علاوه بر این، قاره آسیا به عنوان بزرگترین قاره جهان که بیش از 60 درصد جمعیت جهان را در خود جای داده دارای سریعترین رشد اقتصادی است و اکنون آماده است تا نقش فزایندهای در شکلدهی به جهان آینده ایفا کند.
منبع: بانک مرکزی
نظرات