تجارتنیوز در گفتوگو با کارشناس بازار سرمایه بررسی کرد؛
پیش بینی بورس در تابستان/ کف بازار کجاست؟
تابستان از راه رسیده اما بورس تهران همچنان در سردی معاملات گرفتار است. حتی رشد امروز نیز به دلیل ارزش و حجم اندک معاملات، به معنای آغاز روند صعودی ارزیابی نشده است. با این حال به گفته کارشناسان، پارامترهایی وجود دارد که بر اساس آنها میتوان به آینده بازار سهام در فصل پیش رو امید داشت.
به گزارش تجارتنیوز ، بازار سهام این روزها از ناحیه سیگنالهای سیاسی و اقتصادی تحت فشار قرار گرفته است. از یک سو قیمت دلار افزایشی شده و نرخ دلار پتروشیمیها نیز از 28 هزار و 500 تومان به 38 هزار تومان رسیده که سیگنال مثبتی است و از سوی دیگر لیست سیاه FATF دوباره پذیرای ایران شده و به این ترتیب نقل و انتقال بینالمللی پول، سختتر از قبل انجام میشود. امروز بانکیها این سیگنال منفی را به سرعت دریافت کردند و منفی شدند.
اما آیا قرار است بازار سهام همین روند پر افت و خیز را طی کند؟ آیا روندسازی در بازار سهام مختل و متوقف شده است؟ حسین مریدسادات کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با تجارتنیوز به این سوالات پاسخ داده و مسیر پیش روی بازار در فصل تابستان را پیشبینی کرده است.
ریسکهای پیش روی بازار سهام
مریدسادات در رابطه با ریسکهای بازار با توجه به فرا رسیدن فصل تابستان بیان کرد: «بورس تهران این روزها در فاز اصلاح زمانی به سر میبرد. در عین حال باید توجه داشت با توجه به موج صعودی خوب بازار، فاز اصلاحی کاملا طبیعی است و جای نگرانی برای سهامداران ندارد.»
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: «همچنین در این محدوده ارزش معاملات کاهش یافته است؛ علیرغم اینکه کاهش ارزش معاملات بهعنوان فاکتوری منفی به شمار میآید باید دانست این رفتار نیز از سوی بازار طبیعی است.»
مریدسادات فروش اوراق را یکی از ریسکهای حال حاضر بازار سهام دانست و ادامه داد: «به تدریج به مقطع مهمی از سال نزدیک میشویم و فروش اوراق، اتفاق برجسته این بازه است. مدیریت فروش اوراق و مدل اجرای آن میتواند برای ما مهم باشد.»
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: «ترجیح تعداد زیادی از دوستانی که جزو فعالان بازار سرمایه به حساب میآیند، نقدشدن سرمایه پیش از برگزاری مجامع است. این تصمیم با توجه به ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیک پیش روی بازار اتخاذ میشود اگرچه من با این نظریه همعقیده نیستم و با سهام به مجامع خواهم رفت.»
وی افزود: «به طور کلی با توجه به استراحتی که بازار از تاریخ 17 اردیبهشت تا کنون داشته است، میتواند با یک کفسازی معتبر، رو به بالا حرکت کند و تنها ریسکی که میتواند در این مسیر بازار را آزار دهد ریسک مدیریتی است که بازار سهام و اهالی بازار سرمایه همواره با این ریسک مواجه بودهاند.»
صنایع پیشتاز بازار در فصل تابستان
این کارشناس بازار سهام با اشاره به نقش مهم دلار گفت: «با توجه به شیب نزولی آرام دلار، میتوان گفت صنایع دلاری بازار احتمالا هنوز تا رسیدن به تعادل نسبی و بازگشت سطح تقاضا راه زیادی داشته باشند اما از سوی دیگر صنایع ریالی مثل گروه بیمه و سیمانیها میتوانند از پتانسیل رشد خوبی برخوردار شوند.»
وی افزود: «بین کارشناسانی که من با آنها در ارتباط بودم، هیچ کارشناس فاندامنتالی دلار را 40 هزار تومانی پیشبینی نکرده است؛ همچنین با بررسی حجم شبهپول، تورم انتظاری و سایر محرکهای اسکناس آمریکایی، دلار در قیمتهای بالاتری تا پایان سال پیشبینی میشود.»
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: «باید بپذیریم که بورس علاوه بر مولفههای بنیادی از دلار به عنوان درایور اصلی تاثیر میپذیرد و رشد دلار همواره باعث رشد بازار شده است.»
آیا بازار به روند صعودی باز خواهد گشت؟
مریدسادات افزود: «نکتهای که در این خصوص، سرمایهگذاران و معاملهگران بازار سرمایه باید به آن توجه داشته باشند این است که بازار یک رالی صعودی قدرتمند را پشت سر گذاشته اما از سوی دیگر بر هیچکس پوشیده نیست که عقبماندهترین بازار بین بازارهای دارایی، بورس تهران است!»
وی بیان کرد: «بر اساس تحلیلی که من داشتم شاخص کل هر زمان که موفق به شکستن سقف قیمتی خود شده است، هرگز به زیر آن بازنگشته است.»
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: «امیدواریم بازار پس از کفسازی مناسب با تعیین کف قیمت دلار و سایر محرکهای دیگری که به کمک بازار خواهد آمد، روند صعودی خود را پس گیرد.» مریدسادات افزود: «به نظر میرسد در بدبینانهترین شرایط، محدوده یک میلیون و 950 هزار تا دو میلیون و 100 هزار واحد کف بازار و در حالت خوشبینانه محدوده دو میلیون و 150 هزار واحدی نقطه اکسترمم بازار باشد.»
گزارشهای بیشتر را در صفحه اخبار بورس بخوانید.
نظرات