بررسی کارنامه صندوقهای سهامی؛ صندوق پالایش روزهای خوبی را در آبان تجربه کرده است
در میان صندوقهای سهامی، دارایکم با بازدهی ۱۷.۲۹درصدی در صدر بازدهیهای صندوقها از کف اول آبان امسال قرار دارد. در این بازه، صندوق پالایش با رشد ۱۶.۴۳درصدی، در رتبه دوم است.
همزمان با رشد شاخص کل بورس از اوایل آبانماه و پس از انتخابات آمریکا، شاخص کل بورس با رشد ۸.۹۳درصدی و شاخص هموزن با رشد ۵.۵۱درصدی، همراه بوده است. این درحالی است که رقابت در میان صندوقهای سهامی بسیار بالاست. در میان صندوقهای سهامی، دارایکم با بازدهی ۱۷.۲۹درصدی در صدر بازدهیهای صندوقها از کف اول آبان امسال قرار دارد. در این بازه، صندوق پالایش با رشد ۱۶.۴۳درصدی، در رتبه دوم است. همچنین، در میان اهرمیها صندوق موج با بازدهی بیش از ۳۰درصدی در این مدت، گوی سبقت را از رقبای خود گرفته است. صندوقهای بخشی نیز عملکرد قابل قبولی دارند. از صندوقهای فلزات اساسی، متال با بازدهی ۱۱درصدی در صدر است. همچنین صندوق پتروآبان بازدهی بیش از شاخص صنعت پتروشیمی را ثبت کرده و در میان خودروییها، خودران پیشران بوده است. هر دو صندوق سیمانی از شاخص صنعت بهتر عمل کردند. فراما کیان، با رشد ۵.۶درصدی و بازبیمه با افزایش ۷.۸درصدی همراه بودهاند.
رقابت نفسگیر در سهامیها
صندوقهای سهامی، با وجود بازدهی 8.93درصدی شاخص کل از ابتدای آبان، تنوعی از بازدهیها را ثبت کردند؛ بهطوری که نصف صندوقهای سهامی عملکردی بهتر از شاخص کل و نیمی دیگر عملکردی ضعیفتر از شاخص کل داشتند. بهترین صندوق بازار، در میان سهامیها دارایکم، با بازدهی بیش از 17درصدی، عملکرد موفقیتآمیزی داشته است. پس از آن صندوق پالایش روزهای خوبی را در آبان تجربه کرده است. دو صندوق مذکور در روندهای شارپ بازار، همواره عملکرد بهتری دارند. یکی از دلایل این موضوع، P/nav پایین آنهاست که در روندهای صعودی بخشی از پول بازار را به خود جذب کرده و روند پرقدرت صعودی را دنبال میکنند.
اهرمیها در اوج
صندوقهای اهرمی از اول آبان، رشد بسیار خوبی را نسبت به شاخص کل تجربه کردند. در حالی که میانگین بازدهیهای اهرمیها از اول آبان، حدود 17 تا 18درصد بود، صندوق موج، 32درصد رشد قیمتی را در این مدت تجربه کرده است. صندوق موج با وجود افت و خیزهای بازار، کمترین زیان را در ریزشها و بالاترین بازدهی را در رشدها نصیب دارندگان واحدهای خود کرده است. صندوق بیدار نیز با بازدهی 8درصدی در این مدت، ضعیفترین بازدهی را در میان صندوقها به ثبت رسانده است.
کارنامه سبز صندوقهای بخشی
صندوقهای بخشی از ابتدای آبان در مقایسه با شاخصهای خود عملکرد خوبی داشتند. با این حال، صندوقهای بخشی فلزات اساسی از بازدهی شاخص خود عقب ماندند. فلزات اساسی در این مدت، 13درصد بازدهی را ثبت کردند و بالاترین بازدهی صندوقهای این صنعت به متال اختصاص دارد. برخلاف فلزات اساسی، صندوقهای صنعت پتروشیمی عملکرد فوقالعادهای را در بازار نشان دادند. بازدهی صندوق پتروآبان از کف آبان، بیش از 12درصد بوده است. این درحالی است که شاخص صنعت حدود 10درصد بازدهی داشته است. همه صندوقهای این صنعت بهجز پتروداریوش موفق شدند از شاخص صنعت پیشی بگیرند. خودروییها نیز کارنامه خوبی دارند. صنعت خودرو بازدهی 16درصدی را ثبت کرده و بهینرو بازدهیای مطابق با شاخص صنعت داشته است. با این حال، تختگاز از شاخص خودروییها عقب مانده است. بهترین صندوق این صنعت، خودران بوده که بازدهی 20درصدی را برای دارندگان واحدهای خود به ارمغان آورده است.
دو صندوق بخشی صنعت سیمان، یعنی سمان و سمانو، بهترتیب با بازدهی 8.5 و 11درصدی از شاخص صنعت خود که رشد 7.6درصدی را از کف آبان داشته است، جلوتر هستند. فارماکیان به عنوان تنها صندوق فعال در صنعت دارویی، با رشد 5.6درصدی طی آبانماه، بازدهیای فراتر از شاخص صنعت دارو داشته است. صنعت دارو، در این مدت، تنها 2.8درصدی رشد کرده است. صندوق بازبیمه نیز بازدهی نزدیک به 8درصدی را به ثبت رسانده است.
نظرات