شرط وزیر ارتباطات برای فیلتر نشدن تلگرام
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در عرصه پیامرسانهای داخلی ظرفیت ایجاد شده و مردم خود ثبت نام کردند آخرین آمار حدود ۵ میلیون کاربر است، این در حالی است که در عرصه یک سرویس خارجی بیش از ۴۰ میلیون کاربر مشترک هستند.
محمدجواد آذری جهرمی درباره سرنوشت پیام رسانهای خارجی گفت: ما مسئول فیلتر نیستیم.
به گزارش تجارتنیوز ، وی درباره خبر تصویب فیلتر پیام رسانهای خارجی در شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: دبیرخانه این شورا بیانیه داد و چنین خبری را تکذیب کرد.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که تلگرام در آستانه سال جدید فیلتر میشود یا خیر؟ یادآور شد: بستگی به همکاری تلگرام با قوانین جمهوری اسلامی دارد.
این مسئله به عنوان یک چالش همواره مطرح است اما اینکه فیلتر شود یا نشود، مراجع تصمیم گیر در حوزه فیلترینگ تصمیم میگیرند.
وی درباره اینکه آیا فکر میکنید مردم به طور دستوری پیام رسانهای خارجی را ترک میکنند و به سمت پیام رسانهای داخلی بروند؟ گفت: طبیعتا این کار فرمایشی و دستوری نیست. بارها اظهارنظر کردم و دولت نیز نظر خود را اعلام کرد. البته پیام رسانهای داخلی نیز باید تلاش کنند که خدمات مناسبی را ارائه دهند.
این عضو کابینه دولت دوازدهم بیان کرد: پیام رسانی از زیرساختهای توسعه اقتصادی است. واقعا اینکه پیام رسان بخواهد خارجی باشد و مقررات خود را داشته باشد در توسعه اقتصادی آتی برای ما ایجاد مشکلاتی خواهد کرد.
بحث رسانه و فضای اجتماعی و عمومی و سیاسی نیست بلکه بحث اقتصادی است و هر کشوری در حوزه اقتصادی خودش باید استقلال داشته باشد.
وی افزود: در بخش مربوط به رسانه و فضای اجتماعی، مردم و فعالان سیاسی تصور دارند محدودیتی بر پیام رسانهای داخلی وجود دارد و فضا برایشان مقداری محدودکننده و برخوردهای سلیقهای با آنها میشود.
البته ما متولی این حوزه نیستیم، طبیعتا متولی حوزه رسانه مشخص است، آنچه همه انتظار دارند این است که صنعت رسانه داخلی بر عرصه فضای مجازی شکل بگیرد.
آذری جهرمی گفت: در مصوبه شورای عالی فضای مجازی هم آمده که درباره مصادیق غیرمجاز باید تجدیدنظر شود و مقداری نگاه بازتر باشد. فعالیتهای مشروع با دیدگاه موسعتری نگریسته شود بنابراین موضوع فقط فنی نیست.
البته بحث فنی مهم است اما تا این اتفاقات نیفتد و ما نگاه اعتماد نخبگان کشور و جامعه رسانهای کشور را جلب نکنیم و به آنها تضمین ندهیم که میتوانند فعالیت مشروع داشته باشند اینها برای فعالیت در فضای داخلی اعتماد نمیکنند و ضد انقلاب هم از این فرصت بهره گیری و مطالب خود را لابه لای جامعه خبری ما مطرح میکند. این یک فضایی است که باید در کشور حل شود.
وی افزود: متاسفانه ما اختیاری در قبال این مسئله نداریم. حالا کسی که باید این مسائل را حل کند امیدوارم براساس مصوبات شورا وظایف خود را انجام دهد و این اتفاق مهم بیفتد. ظرفیت اینکه سرویسهای بومی داخل کشور را توسعه دهند وجود دارد.
کما اینکه سابقهاش را داشتیم مثل سرویس کلوب در زمانی که فیسبوک داشت رشد میکرد، کلوب چیزی از فیسبوک کم نداشت یا وبلاگهای ما از وبلاگهای دنیا چیزی کم نداشتند، بارها ارجاع دادم که اینها نه پول از دولت گرفتند و نه وام از دولت گرفتند و نه زیر ساخت حاکمیت را خواستند اما مطالعه کنیم چه شد عقب افتادند.
وزیر ارتباطات یادآور شد: همان جوانها امروز حتی با توانایی بیشتر هستند و این ظرفیت را دارند که این اتفاق مهم بیفتد تا ما استقلال در عرصه فضای مجازی داشته باشیم و نقش خود را در جامعه جهانی بدون وابستگی ایفا کنیم.
اما رسیدن به چنین هدفی نیاز به یک همت جمعی است. بخشی از این مسله فنی است که بله ما باید به لحاظ زیرساختی وظایفمان را انجام دادیم اما امیدواریم مابقی هم انجام دهند و این اتفاق تا نیفتد و تا ما به منویات ذهنی مردم نپردازیم، تا اطمینان خاطر به آنها در این عرصه ندهیم و تا اقدامات موثر نکنیم،
طبیعتا فرایند مشکل خواهد بود. امیدوارم این اتفاق بیفتد چون موضوع حساس، مهم و اساسی است و به نظرم باید در این مسیر حرکت کنیم.
آذری جهرمی در پاسخ به این سوال که الان چند درصد مردم از پیامرسان خارجی استفاده میکنند و چند درصد از پیام رسان داخلی استفاده میکنند؟ گفت: فکر میکنم آنچه در عرصه پیامرسانهای داخلی ظرفیت ایجاد شده و مردم خود ثبت نام کردند آخرین آمار حدود 5 میلیون کاربر است، این درحالی است که در فضای یک سرویس خارجی بیش از 40 میلیون کاربر مشترک هستند. هنوز جای ظرفیتسازی وجود دارد و امیدوارم این اتفاق بیفتد.
منبع: خبرآنلاین
نظرات