تراز آب دریای خزر ۱۱ سانتیمتر افزایش یافت
مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر با اشاره به اینکه در 20 سال گذشته شاهد پسروی آب دریای خزر بودیم اما در 6 ماه گذشته تراز آب دریای خزر بیش از 11سانتیمتر افزایش یافته است،گفت: پیشبینی میشود در سه سال آینده شاهد افزایش 42 سانتیمتری تراز آب دریای خزر باشیم.
به گزارش تجارتنیوز از وزارت نیرو، داریوش یوسفی کبریا با بیان اینکه مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر مسئولیت بررسی نوسانات سطح تراز آب دریای خزر را در ابعاد ملی و منطقهای به عهده دارد، افزود: امروز جلسه هماندیشی با حضور متخصصان دستگاههای ذیربط و تعدادی از اساتید برجسته دانشگاهی برگزار شد تا این مهم مورد بررسی و راهکارهای مناسب ارائه شود.
یوسفی با اشاره به برخورداری 865 کیلومتری کشورمان از ساحل دریای خزر و آثار سوء پسروی و پیشروی آب دریا از جمله خسارات مالی، جانی و آسیب جدی به اکوسیستم آبی، گفت: در دهه 1370 با افزایش 2.5 متری سطح آب دریا مواجه شدیم که کشورهای منطقه بیش از 15 هزار میلیارد ریال خسارت دیدند.
مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر گفت: دریای خزر دارای هفت هزار کیلومتر ساحل و 400 هزار کیلومتر مربع وسعت است که عمده آب آن از طریق رودخانه ولگا تأمین میشود و میزان شوری آب آن حدود 12 گرم در لیتر است.
وی قدمت این دریا را بیش از 10 میلیون سال ذکر کرد و افزود: از 12 هزار سال قبل شاهد نوسانات دریا هستیم و این نوسانات همچنان ادامه دارد.
یوسفی افزود: دستگاههای متعددی در سطح ملی و کشورهای منطقه دادههای آبی و هواشناسی دریای خزر را ثبت، ضبط و پردازش میکنند که این امر سبب ناهمخوانی این دادهها شده است که در این راستا این مرکز در سطح ملی تلاش دارد تا بستر همخوانی این دادهها را فراهم کند.
مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر از سال 1375 وظیفه تعریف پروژهها و فعالیتهای مرتبط با طرح مطالعه نوسانات دریای خزر و نظارت تخصصی بر مطالعات و تحقیقات را عهدهدار است.
انجام مطالعه و تحقیق در زمینههای مختلف منابع آبی در دریای خزر و همچنین حوضه آبریز آن، با همکاری مراکز پژوهشی و تحقیقاتی داخل و خارج از کشور به ویژه کشورهای ساحلی خزر در جهت توسعه تحقیقات بنیادی و کاربردی و نیز استفاده بهینه از ظرفیتهای این منبع آبی، از اهداف تشکیل این مرکز است.
نظرات