حضور رئیسجمهوری در مجلس برای دفاع از وزرا
دکتر حسن روحانی رئیسجمهوری دقایقی پیش برای دفاع از برنامههای دولت دوازدهم و وزیران پیشنهادی کابینه وارد صحن مجلس شورای اسلامی شد.
طبق آییننامه داخلی مجلس، رئیسجمهوری دراین جلسه دو ساعت و 30 دقیقه فرصت دارد از عملکرد دولت و برنامههایش دفاع کند، همچنین رئیسجمهوری میتواند گزارشی از وزیران پیشنهادی دولت به نمایندگان ارائه دهد، پس از صحبتهای رئیسجمهوری، پنج نماینده در موافقت و پنج نماینده در مخالفت با برنامههای رئیسجمهوری دو ساعت و 30 دقیقه نظرات خود را بیان میکنند.
به گزارش تجارتنیوز، بر اساس ماده 206 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، قبل از تشکیل اولین جلسه بررسی برنامههای دولت و اخذ رای اعتماد هیات وزیران، نمایندگان مخالف و موافق برنامه، خط مشی و اصول کلی و ترکیب هیات وزیران و نیز نمایندگان مخالف و موافق هر یک از وزیران به تفکیک برنامه و هر وزیر در برگههای جداگانه یا دستگاه الکترونیک ثبت نام میکنند.
هر یک از نمایندگان حق دارند تمام یا قسمتی از وقت خود را در اختیار نماینده دیگر قرار دهد، در شروع بحث در مورد هیات وزیران، رئیسجمهوری برنامه دولت را تشریح و ضمن معرفی وزیران از ترکیب هیات وزیران دفاع خواهد کرد، پس از آن مجلس، بررسی برنامه دولت و ترکیب هیات وزیران را با اظهارات نمایندگان مخالف و نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و هر کدام برای مدت 15 دقیقه انجام خواهد داد.
رئیسجمهوری یا کسانی که او تعیین خواهد کرد به سوالها و اظهارات مخالفان پاسخ میدهند، مجموع مدت نطق اولیه رئیسجمهوری و دفاعیات اخیر دو و نیم ساعت خواهد بود. در پی اظهارات و دفاعیات رئیسجمهوری، مجلس بحث در مورد برنامهها و صلاحیت هر یک از وزیران را به صورت جداگانه آغاز خواهد کرد.
در مورد هر وزیر دو نفر از نمایندگان مخالف و دو نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و موافق هرکدام برای مدت 15 دقیقه فرصت خواهند داشت.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از روز سهشنبه در دو نوبت کاری جلسه علنی خواهد داشت، همچنین نمایندگان در روز پنجشنبه صبح نیز جلسه علنی دارند.
اکبر رنجبرزاده عضو هیاترئیسه مجلس اعلام کرد که به احتمال زیاد جلسه رای اعتماد وزیران تا یکشنبه هفته آینده ادامه مییابد.
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در انتخابات 29 اردیبهشت ماه 96 از مجموع 41 میلیون و 220 هزار و 131 رای به کسب 23 میلیون و 549 هزار و 616 رای (57 درصد آرا) شد و برای دومین بار به عنوان رئیسجمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
مراسم تنفیذ رئیسجمهوری در روز 12 مرداد ماه در حسینه امام خمینی (ره) برگزار شد، همچنین مراسم تحلیف رئیسجمهوری شنبه 14 مرداد ماه با حضور 105 هیات خارجی و جمعی از مسئولان داخلی کشورمان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
دکتر حسن روحانی رئیسجمهوری سه شنبه 17 مرداد ماه اسامی 17 نفره وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم را در نامهای به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، بر طبق قانون اساسی، نمایندگان مجلس هفت روز فرصت دارند که صلاحیت این وزیران پیشنهادی را در فراکسیونها و کمیسیونهای تخصصی بررسی کنند که این مدت در روز سهشنبه به پایان میرسد.
اسامی وزیران پیشنهادی به شرح زیر است:
1- وزارت امور اقتصادی و دارایی دکتر مسعود کرباسیان
2- وزارت اطلاعات حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید محمود علوی
3- وزارت امور خارجه دکتر محمدجواد ظریف
4- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مهندس محمدجواد آذری جهرمی
5- وزارت آموزش و پرورش سیدمحمد بطحایی
6- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دکتر سیدحسن قاضیزاده هاشمی
7- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دکتر علی ربیعی
8- وزارت جهاد کشاورزی مهندس محمود حجتی نجفآبادی
9- وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح سرتیپ ستاد امیر حاتمی
10-وزارت دادگستری دکتر سیدعلیرضا آوایی
11- وزارت راه و شهرسازی دکتر عباس آخوندی
12- وزارت صنعت، معدن و تجارت دکتر محمد شریعتمداری
13- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دکتر سیدعباس صالحی
14- وزارت کشور دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی
15- وزارت نفت مهندس بیژن نامدار زنگنه
16- وزارت نیرو مهندس حبیبالله بیطرف
17- وزارت ورزش و جوانان دکتر مسعود سلطانیفر
منبع: ایرنا
نظرات