خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۳۱۸۷۰

یک‌هزار و ۶۳ ایستگاه شتاب‌نگاری زلزله در کشور فعال است

یک‌هزار و 63 ایستگاه شتاب‌نگاری زلزله در کشور فعال است

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: یک‌هزار و 63 ایستگاه شتاب‌نگاری در سراسر کشور برای ثبت عملکرد گسل‌های زلزله در کشور فعال است. برنامه مهم ما توسعه کمی و کیفی شبکه شتاب‌نگار زلزله کشور است.

محمد شکرچی‌زاده افزود: احداث و راه اندازی 17 ایستگاه شتاب نگاری در طول 4 سال گذشته و همچنین خرید 260 دستگاه شتاب نگار جدید برای توسعه شبکه ملی شتاب نگاری از دستاوردهای مهم این مرکز است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی با بیان این که در حال حاضر این شبکه بیش از یک هزار شتاب نگار در سراسر کشور دارد، گفت: در این مجموعه تاکنون بیش از 11000 رکورد و داده به ثبت رسیده و روند رو به رشد ثبت داده‌های این مجموعه در 4 سال گذشته همچنان ادامه داشته و نقاط جدیدی برای نصب این دستگاه‌ها تعیین شده است.

شکرچی زاده تاکید کرد: قرارگیری سرزمین ایران در پهنه‌ای از گیتی که بسیار لرزه خیز و پرتکاپوست موجب رویداد زمین لرزه‌های ویرانگر و مخربی شده است که هزاران نفر را به کام نیستی کشانده و خسارات فراوانی را بر جای گذاشته است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: تنها راه کاهش خسارات این رویداد طبیعی، طراحی سازه‌های مقاوم در برابر زلزله و مقاوم‌سازی سازه‌های موجود در سطح کشور است.

وی، مطالعه در این زمینه را مستلزم وجود داده‌های مناسب از زمین‌لرزه‌های روی داده در کشور و تحلیل آن‌ها دانست و گفت: در این میان مهمترین ابزار جهت فراهم آوردن این داده‌ها شبکه‌های ثبت جنبش نیرومند زمین است.

شکرچی‌زاده اظهارداشت: این شبکه‌ها که در دنیا به شبکه‌های شتاب‌نگاری معروف هستند در کشور ما نیز از سالیان دور تحت نظر مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی فعالیت داشته است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: در این راستا تعیین حریم گسل‌های کلانشهرهای تهران، تبریز، مشهد، کرج و کرمان، تدوین برنامه عملیاتی ایمنی راه‌های کشور، توسعه کمی و کیفی شبکه شتاب‌نگاری زلزله کشور و مشاوره جهت پروژه EPC باند 29 راست و تاکسی وی‌های ارتباطی فرودگاه مهرآباد از مهم‌ترین اهداف ما در 5 سال گذشته بوده است.

به گفته وی، پروژه سامانه مدیریت روسازی راه‌ها، دو جداره‌سازی تانکرهای حمل قیر، توسعه‌ای شدن بانک مسکن، تدوین چارچوب راهنمای توسعه شهری مبتنی بر حمل‌و‌نقل ریلی، تهیه راهنمای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در خصوص جزئیات اجرایی عایق کاری حرارتی پوسته ساختمان و ارائه راهکارهای استفاده همزمان از سیستمهای گرمایش و سرمایش خورشیدی و متداول در ساختمانهای مسکونی نقاط مختلف کشور از جمله 10 اقدام شاخص و موثری است که مرکز در دستور کار قرار داد و در پنج سال گذشته به نتیجه رساند.

با استفاده از دستگاه‌های لرزه‌نگاری و شتاب‌نگاری، خرد لرزه‌ها (زمین‌لرزه‌های کوچک) که در طول گسل‌ها در مدت زمان طولانی رخ می‌دهد، مورد بررسی قرار می‌گیرد تا در صورتی که تغییری در روند لرزه خیزی هر گسل مشاهده شد اقدامات مورد نیاز انجام شود تا خسارات وارد ناشی از زلزله به حداقل کاهش یابد.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار