خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۱۷۱۴۵

مردم هنوز چیزی از لزوم هوشمندسازی شهرها نمی‌دانند

مردم هنوز چیزی از لزوم هوشمندسازی شهرها نمی‌دانند

کارشناسان به تازگی از لزوم افزایش تلاش برای آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی به مردم برای توسعه شهرهای هوشمند و اینترنت اشیا خبر داده‌اند.

این روزها نام شهرهای هوشمند بسیار به گوش می‌رسد و دولت‌های مختلفی درصدد تبدیل و ارتقای شهرهای خود به شهر هوشمند هستند تا علاوه بر تسریع کار و فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی، به ارتقای زیرساخت‌های شهری و ارتقای سطح کیفی خدمات خود و بهبود زندگی مردم نیز بپردازند .

به گزارش تجارت‌نیوز،وب سایت tech talks در گزارشی عنوان کرده است به تازگی در نظرسنجی و تحقیقات گسترده‌ای که در بسیاری از کشورهای جهان صورت گرفته، می‌توان دریافت که ۳۱ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی جهانی بر این باورند که تبدیل شدن شهرهای جهان به شهر هوشمند ( smart city ) هیچ مزیت و فایده‌ای ندارد و تاثیری بر روی زندگی روزانه آنها نخواهد گذاشت. خیل عظیمی از آنها نیز هیچ اطلاعی از شهرهای هوشمند و بکارگیری فناوری‌های نوین نظیر اینترنت اشیا ( IoT ) در زیرساخت ها و امکانات شهری ندارند و تمایلی نیز به دانستن جزئیات آن ندارند.

بنابراین کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند تا زمانی که این میزان از مردم و شهروندان به مزایای شهرهای هوشمند واقف نباشند، دولت‌ها و سازمان‌های مرتبط هرگز قادر نخواهند بود آنها را در راستای هوشمندسازی شهر تشویق و ترغیب کنند. پس در اینجا باید گفت که تمامی نهادهای مسئول در جامعه موظف خواهند بود که در راستای آگاه‌سازی مردم و شهروندان برای توسعه شهرهای هوشمند و لزوم بکارگیری اینترنت اشیا در زیرساخت‌های شهری تلاش کنند.

این در حالیست که هوشمندسازی شهرها در جهان از مزایای بی‌شماری از جمله کاهش قابل توجه در زمان انجام کار و پروسه‌های اداری، افزایش کیفیت و سطح زندگی شهروندان، تسهیل ارتباط میان شهروندان و دولت و ایجاد یک پل ارتباطی میان طرفین، افزایش شفاف‌سازی کارمندان و مدیران فعال در ادارات و نهادهای دولتی مختلف، کاهش قابل توجه در هزینه‌های عملیاتی، افزایش مشارکت عمومی در انجام کارهای شهری و ایجاد حس مسئولیت در میان مردم، کاهش احتمال پارتی بازی افراد در انجام کارهای اداری و قانونی، افزایش اعتمادسازی میان سهام‌داران در شرکت‌های مختلف و خودکار انجام شدن بسیاری از خدمات شهری برخوردار است.

اینترنت اشیا و شهرهای هوشمند دو واژه بهم وابسته‌ای است که این روزها زیاد به گوش می‌خورد چرا که امروزه شرکت‌های فعال در زمینه علم و تکنولوژی با همکاری اپراتورهای مخابراتی می‌خواهند، رویای شهر هوشمندی را که تمامی اشیا و وسایل آن به اینترنت مجهزند و کارها با سرعت بسیاری قابل انجام خواهد بود، محقق کنند .

غول‌های تکنولوژی و اپراتورهای بزرگ همچون نوکیا، هواوی، ورایزن و سیسکو مدیریت و راهبری شهرهای هوشمند را هدف اصلی خود قرار داده‌ و رقابت تنگاتنگی را با یکدیگر آغاز کرده‌اند، به گونه‌ای که موسسه IDC برآورد کرده است این پیشگامان تا سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۱۳۵ میلیارد دلار در زمینه ساخت شهرهای هوشمند در جهان هزینه خواهند کرد .

موسسه Smart Cities Index در جدیدترین گزارش خود با بررسی شهرهای هوشمند در جهان، شاخص‌هایی را برای انتخاب این شهرها انتخاب کرده است که از مهم ترین آنها می‌توان به ساختمان هوشمند، جمع‌آوری هوشمند زباله، حفظ محیط زیست، دیجیتالی شدن تمامی امور دولت و کارهای اداری، دسترسی کامل، راحت و همگانی به اینترنت ۴G LTE ، فراوانی دسترسی به هات اسپات اینترنت وای‌فای، استفاده همه‌گیر از گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های الکترونیکی، استانداردهای زندگی، چگونگی توسعه فرآیند هوشمند شدن شهرها، سرویس به اشتراک‌گذاری خودرو و تاکسی آنلاین، هوشمندسازی سیستم ترافیک، برنامه‌ریزی شهری، آموزش، مشارکت شهروندان، اکوسیستم اقتصادی، پارکینگ هوشمند، انرژی پاک، توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی برقی و الکتریکی، سرعت بالای اینترنت و حمل و نقل عمومی هوشمند اشاره کرد .

منبع:ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.