خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۴۳۵۸۴

۷ هزار میلیارد تومان برای رفع فقر مطلق

7 هزار میلیارد تومان برای رفع فقر مطلق

بررسی رسمی لایحه بودجه از صبح دیروز در مجلس آغاز شد آنجا که کمیسیون تلفیق در اولین نشست خود میزبان رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر نفت بود. بنا به گفته محمود نگهبان سلامی عضو کمیسیون تلفیق محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور «اشتغال، کاهش فقر مطلق و مهار تورم» را سه هدف اصلی لایحه دولت دانسته است.

به گزارش تجارت‌نیوز، بررسی رسمی لایحه بودجه از صبح دیروز در مجلس آغاز شد آنجا که کمیسیون تلفیق در اولین نشست خود میزبان رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر نفت بود. بنا به گفته محمود نگهبان سلامی عضو کمیسیون تلفیق محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور «اشتغال، کاهش فقر مطلق و مهار تورم» را سه هدف اصلی لایحه دولت دانسته است.

محمدمهدی مفتح، سخنگوی کمیسیون تلفیق هم با بیان این‌که نوبخت درخصوص کلیات بودجه توضیحاتی ارائه داد گفت: بر اساس این گزارش مشخص شد که بودجه دو سقفی خواهد بود. براساس درآمد و هزینه‌های پیش‌بینی شده در لایحه بودجه سال 98 اهداف کلانی دنبال می‌شود، در بخش اشتغال، تمرکز دولت در لایحه بودجه بر اشتغالزایی در حوزه مسکن است که در بافت‌های فرسوده شهر و مسکن اجتماعی این هدف دنبال می‌شود.

نماینده تویسرکان در مجلس با اشاره به هدف ارتقای معیشت مردم، بیان داشت: 14 میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی با ارز 4 هزار و 200 تومانی در نظر گرفته شده، همچنین بودجه‌ای برای رفع فقر مطلق در لایحه بودجه پیش‌بینی شده است.

مفتح توضیح داد: بودجه رفع فقر مطلق به افرادی تعلق می‌گیرد که درآمد آنها از حداقل مستمری که کمیته امداد امام خمینی(ره) پرداخت می‌کند کمتر است، در واقع دولت به دنبال آن است که همه اقشار برابر حداقل مستمری کمیته امداد، دریافتی داشته باشند، برای این هدف 7 هزار میلیارد تومان اعتبار دیده شده است.

مفتح در ادامه با اشاره به صحبت‌های رئیس بانک مرکزی در نشست کمیسیون تلفیق بودجه سال 98، اظهار داشت: همتی در خصوص مسائلی که بر سر ارز در سال 97 افتاد توضیحاتی ارائه کرد و گفت: برای شرایط ارزی در سال 98 پیش‌بینی صورت گرفته است.

گزارش وزیر نفت از شرایط درآمد و صادرات نفت در سال 98

این نماینده مجلس ادامه داد: بیژن زنگنه وزیر نفت از شرایط درآمد و صادرات نفت در سال 98 گزارشی ارائه کرد، وزیر از میزان صادرات و درآمد نفتی پیش‌بینی‌هایی را ارائه کرد و بیان شد با فرض اعمال تحریم‌های اقتصادی امریکا علیه ایران، اعداد و ارقامی که برای این بخش در لایحه بودجه پیش‌بینی شده، مطابق با واقعیت‌ها است. سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 اظهار داشت: زنگنه در گزارش خود به ظرفیت چاه‌های نفت و مصرف داخلی پرداخت و درخصوص قیمت نفت در بازار جهانی برای نمایندگان عضو کمیسیون توضیحاتی ارائه کرد.

بیش از یک میلیون شغل در سال 98 ایجاد می‌شود

همچنین عضو کمیسیون تلفیق مجلس به نقل از محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست روز شنبه این کمیسیون گفت: دولت در لایحه بودجه سال 98 کل کشور ایجاد اشتغال برای یک میلیون و هفتاد و هفت هزار نفر را پیش‌بینی کرده است.

فاطمه ذوالقدر درگفت‌و‌گو با ایرنا با اشاره به توضیحات نوبخت در این نشست، گفت: به گفته نوبخت، هفت هزار میلیارد تومان برای مبارزه با فقر عمومی شامل زنان سرپرست خانوار و خانواده‌های زیر نظر بهزیستی و غیره در بودجه 98 در نظر گرفته شده و بنا شده که در سال 98 بر اساس بودجه، حقوق مددجویان افزایش یابد.

نماینده تهران در مجلس اظهار داشت: نوبخت در این جلسه به تلاش دولت برای ایجاد اشتغال اشاره و بیان کرد که در تبصره 18 لایحه بودجه سال 98 پیش‌بینی شده که برای یک میلیون و هفتاد و هفت هزار نفر اشتغال ایجاد شود.

ذوالقدر گفت: وزیر نفت نیز در این جلسه بیان کرد که با توجه به این که در دوران تحریم‌ها قرار داریم، فروش نفت در لایحه بودجه سال 98 کل کشور کم شده و به 1.5 یک میلیون و نیم بشکه در روز رسیده است.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطر نشان کرد: همتی رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه پیرامون نحوه و میزان تأمین ارز مورد نیاز کشور توسط بانک مرکزی توضیحاتی را به نمایندگان ارائه کرد.

4 هزار میلیارد تومان اعتبار برای صداو سیما

مرکز پژوهش‎های مجلس در گزارش‌هایی به بررسی اعتبارات حوزه رسانه و ارتباطات جمعی و همچنین اعتبارات نهادهای دینی و تبلیغی در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور، پرداخت.

بر اساس این گزارش‌ها کل اعتبارات برنامه‌های فصل رسانه (جاری و عمرانی) نسبت به مصوبه سال ۱۳۹۷، حدود 5.3 درصد و اعتبارات هزینه‌ای و عمرانی برنامه‌های حوزه رسانه در این لایحه نیز نسبت به مصوبه سال ۱۳۹۷ به‌ترتیب 4.38 درصد و 19.75 درصد افزایش داشته است.

در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸، حدود ۲.۳۱۵ میلیارد تومان برای فصل رسانه در نظر گرفته شده است. این مبلغ 28.74 درصد از اعتبارات امور فرهنگ، تربیت‌بدنی و گردشگری است.

سهم دستگاه‌های مختلف از محل اعتبارات فصل رسانه، حدود ۱.۹۸۸ میلیارد تومان برای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، حدود ۲۱۹ میلیارد تومان برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حدود ۱۰۲ میلیارد تومان برای خبرگزاری جمهوری اسلامی، حدود ۳ میلیارد تومان برای شورای نظارت بر صدا و سیما، حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان برای خبرگزاری خانه ملت است.

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره بودجه صدا و سیما باید توجه داشت علاوه بر مبلغ ۱.۹۸۸ میلیارد تومان که از محل اعتبارات فصل رسانه برای این سازمان پیش‌بینی شده، اعتباری بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان به عنوان درآمد اختصاصی، مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان در جدول ۲۱ به عنوان کمک برای صدا و سیما و نیز مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان برای تأدیه‌ بدهی‌های این سازمان به شرکت ارتباطات زیرساخت از محل همان جدول برای سازمان صدا و سیما پیش‌بینی شده است، بدین‌ترتیب باید گفت، با احتساب مبالغ فوق سرجمع اعتبارات پیش‌بینی شده برای صدا و سیما ۴.۲۳۸ میلیارد تومان خواهد بود.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد مطلب قابل توجه در مورد بودجه صدا و سیما در لایحه سال ۱۳۹۸ آن است که به موجب ماده (۹۳) قانون برنامه ششم، دولت مکلف بود حداقل هفت‌دهم درصد از بودجه عمومی دولت را برای صدا و سیما لحاظ و تخصیص دهد. در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ این درصد از بودجه عمومی دولت معادل ۳.۳۵۰ میلیارد تومان خواهد شد. در حالی که مجموع کمک دولت (در ردیف اصلی و متفرقه) به صدا و سیما در این لایحه ۲.۲۳۸ میلیارد تومان است که معادل ۴۶ صدم درصد از بودجه عمومی دولت است.

کاهش 24 درصدی اعتبارات دین و مذهب

همچنین فصل دین و مذهب از بخش امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری بودجه 1398 با دارا بودن 16.4 درصد از کل اعتبارات در جایگاه سوم قرار دارد. با این حال نگاهی به بودجه مصوب سال 1397 نشان دهنده کاهش 20.4 درصدی مجموع اعتبارات این فصل در لایحه بودجه 1398 است. از این منظر اعتبارات هزینه‌های فصل مزبور با کاهش بیست و هشت و سه دهم درصدی مواجه بوده، ولی در اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای شاهد افزایش 7/7 درصدی هستیم.

همچنین بررسی تبصره‌های مندرج در ماده واحده لایحه بودجه سال 1398 کل کشور نشان می‌دهد دو تبصره مرتبط با دین و تبلیغ تعبیه شده که نیاز به اصلاح داشته و در سه تبصره نیز امکان انتقال برخی درآمدها به این حوزه وجود دارد.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مجموع اعتبارات دستگاه‌های دینی و تبلیغی با کاهش نزدیک به 14 درصد مواجه بوده‌اند. بیش از 30 دستگاه فعال در حوزه دین و تبلیغ در لایحه بودجه سال 1398، عموماً با کاهش بیش از 10 درصدی در سرجمع اعتبارات‌شان روبه‌رو هستند. نکته قابل تأمل اینکه این کاهش عموماً مربوط به اعتبارات هزینه‌های دستگاه‌های مزبور است.

منبع: ایران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.